Кога да кацна в Монреал?
Кога да кацна в Монреал?
Кога според Вас е най-подходящо човек да кацне и установи в Монреал?
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Що се майтапите въпроса си е доста сериозен и според мен ако не кацнеш в края на юни в Монреал си обречен на доста патила особено с намирането на свястна квартира на разумна цена. Първи юли е деня на масовото сменяне на квартири и седмица преди тази дата хубави вече на пазара няма. За зимата да не говоря имаше един приятел си търси квартира зимата да не ти разправям, за друг такъв търсих есента наквасих си кокалите и повече такива неща не правя. А за пролетта - ама каква ти пролет в Монреал март му предлагат на човека то до април месец с якета се разкарваме там още а юни внезапно става жега та не се диша. Недей слуша юни средата или края друг вариянт просто няма слушай патило.
Ние дойдохме март.Не сме го мислили много просто така се случи,но се оказа добре.Зимата тук бе към края си,а и цените на самолетните билети бяха все още по-ниски.Ако има кой да те посрещне и приюти не е голям проблем кога ще дойдеш,но ако никой не те чака когато и да дойдеш все ще е зор(зимата по-голям зор естествено).
И също така ако дойдеш след средата на месеца-независимо кой- и подадеш документи за здравна карта, текущия месец се брой за цял така че това е в твоя полза.
Поздрав
Мама миа
И също така ако дойдеш след средата на месеца-независимо кой- и подадеш документи за здравна карта, текущия месец се брой за цял така че това е в твоя полза.
Поздрав
Мама миа
Съединението прави силата!
Февруари-Март най-добре.Като дойдеш лятото всички курсове по езици са в отпуска и част от фирмите излизат в отпуска в края на юли,пък и ако си дошъл в началото на годината и си намериш работа към средата т.е след 2-3 месеца,ще ти върнат повече данъци защото почти цяла година си в Canada в смисъл необлагамият ти минимум за първата година зависи от това колко време си бил в страната.Според мен в края на май и юни е най-голямата лудница за търсене на квартири и по трудно се намират.Преди това можеи да намерисх нещо на съблет и да го вземеш и по ефтино дори.
Ние дойдохме в края на Април.Адаптацията протече перфектно - сега сме готови психически и за зимата.Още едно предимство - ако дойдете в този период и имате намерение да учите - спокойно ще си кандидатствате и запишете за есенния триместър.Няма да загубите ценно време.
А иначе лятото е идеалното време да се поогледа и поослуша човек и да свикне с някои канадски нрави.
Е, морето в Бг го изпускате, ама пък следващата година...ей я на Куба е на една крачка.
А иначе лятото е идеалното време да се поогледа и поослуша човек и да свикне с някои канадски нрави.
Е, морето в Бг го изпускате, ама пък следващата година...ей я на Куба е на една крачка.
Аджък де! Нали и аз за практичност...Таратор написа:JOY, говорим за практичност, а не за туризъм.

Да, а кандидатстването за есенния семесър за моята програма е зимата (януари-февруари), така че...с пролетно пристигане не за всяка програма би се класирал човек...А за Куба повечето новоемигранти няма да имат възможност не само след една година, но вероятно и след още една, и след още една...

А по принцип, аз бих тръгнала веднага щом си получа визата без да избирам сезон (както всъщност и направих)...

Ей това събаря цялата анкета. Ха обяснете на някой с виза от края на ноември колко е хубаво да се идва май месец или на някой с виза от май колко е гадна жегата (чак пък толкозJOY написа:
А по принцип, аз бих тръгнала веднага щом си получа визата без да избирам сезон (както всъщност и направих)...Колкото по-бързо се "гмурнеш", толкова по-рано ще изплуваш...

Пък не съм чул някой да си е планирал получаването на визата
Така че заповядайте, хора живеят тук през цялата година и не всичките са туристи.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин