priqteli, zdraveite! na 19aug(jivot i zdarve )letq za toronto pri supruga mi.du6terq mi (19 god.)6te doide 1-2meseza po-kusno.az sum si po profesiq frizior(maistor)).ta vuprosite mi kum takiva,koito sa imali slednite podobni problemi,sa:
1)kakvi dokumenti se nosqt pri putuvaneto do canada??ot vsi4kite ,koito pravixme,pra6taxme i t.n...ili samo onzi "4ar6af"i pasporta s vizata??drugo trqbva li??
2)du6terq mi zavur6i sredno obrazovanie prez mai,diplomata i ,osven prevod ot zaklet prevoda4,trqbva li da bude zaverena v Ministerstvoto na obrazovanieto??
3)i nakoi ima li ideq,az kakvo trqbva da napravq stupka po stupka v canada, za da moga da rabotq po moqta profesiq??kaki kursove li, lizenzi li,kakvo???nikak ne sum naqsno,ako ima frizior vuv foruma i ve4e se eustanovil kato takuv v negoviq grad,molq za suvet.
Iskreno blagodarq na vsi4ki,koito mi pi6at,i bixa iskali da me orientirat v nemalkoto zapitvaniq,koito se vurtqt v glavata mi...sigurno i na tiq,koito sa ve4e v canada im se e slu4valo,ubedena sum!! shte se radvam,da pro4eta ,kakvoto i da e kato suvet ot vas!!
TOVA E NAI-STRAXOTNIQT FORUM,KOITO SUM VIJDALA!!NE MOGA BEZ VAS VE4E NITO DEN,POVQRVAITE MI!!AZ SU6TO SE STARAQ DA BUDA POLEZNA NA VSEKI,KOITO IMA PODOBNI NA MOIE PFROBLEMI,I NE SAMO....BLAGODARQ VI!!
nqkolko vuprosa???
Re: nqkolko vuprosa???
Дипломата въобще не я превеждайте защото тук превода не важи. Иначе май не е зле и една академична справка но никакви преводи, защото тук ще превеждате отново.valval написа:2)du6terq mi zavur6i sredno obrazovanie prez mai,diplomata i ,osven prevod ot zaklet prevoda4,trqbva li da bude zaverena v Ministerstvoto na obrazovanieto??
Успех.
п.п. всъшност има вариянт тукашния преводач да ви прегледа и завери истинноста нап ревод направен другаде, но цената се доближава много до тази която той взима за превод.
1. Документи се носят по възможност абсолютно всякякви. Преведени за предпочитане.
2. Дипломата си я преведете, а за заверката както решите. Всичко зависи при какви случаи сте го ползвате този превод.
3. Относно професията - фризьор. Информацията е само за Онтарио. Трябва да завършиш 8 месечни курсове, които обаче не ти дават правото да практикуваш, а само правото да се явиш на изпит за лиценз. С този лиценз може вече да работиш легално. Да си наемеш стол в салон е около 300 долара на месец наем.
Може да си рабош и нелегално в къщи без лиценз. Стига да имаш клиенти.
Курсовете в училище за възрастни струват само 40$ за регистрация и отделно си купуваш материали и инструменти за работа.
Адресите на училищата в Торонто
http://www.tdsb.on.ca/_site/ViewItem.as ... pageid=243
2. Дипломата си я преведете, а за заверката както решите. Всичко зависи при какви случаи сте го ползвате този превод.
3. Относно професията - фризьор. Информацията е само за Онтарио. Трябва да завършиш 8 месечни курсове, които обаче не ти дават правото да практикуваш, а само правото да се явиш на изпит за лиценз. С този лиценз може вече да работиш легално. Да си наемеш стол в салон е около 300 долара на месец наем.
Може да си рабош и нелегално в къщи без лиценз. Стига да имаш клиенти.
Курсовете в училище за възрастни струват само 40$ за регистрация и отделно си купуваш материали и инструменти за работа.
Адресите на училищата в Торонто
http://www.tdsb.on.ca/_site/ViewItem.as ... pageid=243