nqkolko vuprosa???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
valval

nqkolko vuprosa???

Мнение от valval »

priqteli, zdraveite! na 19aug(jivot i zdarve )letq za toronto pri supruga mi.du6terq mi (19 god.)6te doide 1-2meseza po-kusno.az sum si po profesiq frizior(maistor)).ta vuprosite mi kum takiva,koito sa imali slednite podobni problemi,sa:
1)kakvi dokumenti se nosqt pri putuvaneto do canada??ot vsi4kite ,koito pravixme,pra6taxme i t.n...ili samo onzi "4ar6af"i pasporta s vizata??drugo trqbva li??
2)du6terq mi zavur6i sredno obrazovanie prez mai,diplomata i ,osven prevod ot zaklet prevoda4,trqbva li da bude zaverena v Ministerstvoto na obrazovanieto??
3)i nakoi ima li ideq,az kakvo trqbva da napravq stupka po stupka v canada, za da moga da rabotq po moqta profesiq??kaki kursove li, lizenzi li,kakvo???nikak ne sum naqsno,ako ima frizior vuv foruma i ve4e se eustanovil kato takuv v negoviq grad,molq za suvet.
Iskreno blagodarq na vsi4ki,koito mi pi6at,i bixa iskali da me orientirat v nemalkoto zapitvaniq,koito se vurtqt v glavata mi...sigurno i na tiq,koito sa ve4e v canada im se e slu4valo,ubedena sum!! shte se radvam,da pro4eta ,kakvoto i da e kato suvet ot vas!!
TOVA E NAI-STRAXOTNIQT FORUM,KOITO SUM VIJDALA!!NE MOGA BEZ VAS VE4E NITO DEN,POVQRVAITE MI!!AZ SU6TO SE STARAQ DA BUDA POLEZNA NA VSEKI,KOITO IMA PODOBNI NA MOIE PFROBLEMI,I NE SAMO....BLAGODARQ VI!!
Botzo

Re: nqkolko vuprosa???

Мнение от Botzo »

valval написа:2)du6terq mi zavur6i sredno obrazovanie prez mai,diplomata i ,osven prevod ot zaklet prevoda4,trqbva li da bude zaverena v Ministerstvoto na obrazovanieto??
Дипломата въобще не я превеждайте защото тук превода не важи. Иначе май не е зле и една академична справка но никакви преводи, защото тук ще превеждате отново.
Успех.

п.п. всъшност има вариянт тукашния преводач да ви прегледа и завери истинноста нап ревод направен другаде, но цената се доближава много до тази която той взима за превод.
leaf

Мнение от leaf »

1. Документи се носят по възможност абсолютно всякякви. Преведени за предпочитане.
2. Дипломата си я преведете, а за заверката както решите. Всичко зависи при какви случаи сте го ползвате този превод.
3. Относно професията - фризьор. Информацията е само за Онтарио. Трябва да завършиш 8 месечни курсове, които обаче не ти дават правото да практикуваш, а само правото да се явиш на изпит за лиценз. С този лиценз може вече да работиш легално. Да си наемеш стол в салон е около 300 долара на месец наем.
Може да си рабош и нелегално в къщи без лиценз. Стига да имаш клиенти.
Курсовете в училище за възрастни струват само 40$ за регистрация и отделно си купуваш материали и инструменти за работа.
Адресите на училищата в Торонто
http://www.tdsb.on.ca/_site/ViewItem.as ... pageid=243
valval

Мнение от valval »

blagodarq vi mnogo!!ako i nqkoi drug se vkliu4i ,pak, shte sum bezkraino blagodarna!!ami naistina ne znam kakvo da pravq s diplomata na du6terq mi, a za sebe si sus sigurnost use6tam, 4e shte u4a))))))))))))
Заключено