От Биохим ми издадоха сл. бележка срещу 10лв.
Бележката е в USD.
На нея пише: Да послужи пред консулската служба на Канада, за издаване виза.
Аз сега ще си пращам документите.
Има ли проблем че валутата не CAD и това вмятане "издаване на виза"
Сл. бележка е на български.
Сметката ми в банката е от 2 месеца затова не ми дават референция (
Благодаря!
Знам че темата е разисквана 1000 пъти но вски случай си е специфичен.
Гле'й сега к'во ш ти кажа:
На тия от Биохим им тегли една майна,да им не тегла аз,оп вече им теглих.Изтегли си кинтите и ги внеси в ОББ например по сметка,и на следващия ще ти дадат референция и им кажи да приравнят валутата ти с канадския долар по курса на деня . стува 10-15 лв. и може да си закриеш сметката ако искаш но за интервюто ша ти требва пак референция, а да послужи : кажи да пишат:пред Канадските власти...Т'ва е от мен....
Ne se kosi!V banka Bulbank tazi usluga ia praviat za 6 BGN za 15 min. dokato podpishe direktorat.Moiat savet e da ne zakrivash smetkata , a da si ostavish 20-30 BGN /mai tolkova beshe minimuma/, za da mojesh na intervew d apokajesh sashtite N na smetki.Edni nash poznati ot Shumen za malko da se izdaniat zaradi tova zakrivane/otkrivane na novi smetki v edna i sashta banka
fa31 написа:На нея пише: ...Да послужи пред консулската служба на Канада, за издаване виза...Сл. бележка е на български.
Сметката ми в банката е от 2 месеца затова не ми дават референция...
Относно какво да пише - пред кого да послужи, може да ти помогне коментираното тук.
Банковата референция трябва да се преведе от заклет преводач.
Нашата смека в банката беше открита от 1 седмица и нямаше проблем за банкова референция. Много ми е чудно как може да ви отказват . Това е справка за това колко пари имате в сметката си и можете да получите тази информация лично независимо от колко време имате тази сметка... Всеки месец сметката ти може да се промени (ако теглиш или влагаш още суми към сметката си) и затова ти можеш да си изкараш всеки месец референция, на която ще пише наличната сума спрямо момента на издаването и. Според мен - Потърсете си правата!
Успех!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
dvmaystorova написа: za da mojesh na intervew d apokajesh sashtite N na smetki.Edni nash poznati ot Shumen za malko da se izdaniat zaradi tova zakrivane/otkrivane na novi smetki v edna i sashta banka
Лично аз не съм представила във Виена банкова референция с номера на бакновата ми сметка, а само наличните ми суми депозирани в съответната банка. Имайте предвид, че разкриването на номера на бамкова сметка, представлява разкриване на банкова тайна и се прави само по изричното съгласие на титуляра на сметката. Не виждам защо и как един интервюиращ би оправдал искането си за посочване на номера на бановата сметка и аз лично не смятам в рефернцията да включвам номерата на сметките ми, нито движението по тях - само цялата ми налична сума пари в тази банка.
womanEZ написа:...а само наличните ми суми депозирани в съответната банка...не смятам в рефернцията да включвам номерата на сметките ми, нито движението по тях - само цялата ми налична сума пари в тази банка.
Точно! Макар че на нашата референция пишеше и № на сметката ни... , но там отдавна няма нищо вече, така че и да иска някой да се възползва, ще му струва излишно усилие.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Проверих си банковата референция и действително нямаше писане №на банкова сметка... В референцията ни само е писано - удостоверява се, че лицето .... + някои от данните от ЛК,е клиент на банка..... Г-н ... притежава сметки както следва:
1. в USD - ...
2. в BGL - ...
Общо салдо към ... /дата,месец, година/ : .....CAD
Настоящето .... се дава да послужи пред...