Служебна бележка от Биохим???

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
fa31
Обратна връзка:

Служебна бележка от Биохим???

Мнение от fa31 »

От Биохим ми издадоха сл. бележка срещу 10лв.
Бележката е в USD.
На нея пише: Да послужи пред консулската служба на Канада, за издаване виза.
Аз сега ще си пращам документите.
Има ли проблем че валутата не CAD и това вмятане "издаване на виза"
Сл. бележка е на български.
Сметката ми в банката е от 2 месеца затова не ми дават референция :((
Благодаря!
Знам че темата е разисквана 1000 пъти но вски случай си е специфичен.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Гле'й сега к'во ш ти кажа:
На тия от Биохим им тегли една майна,да им не тегла аз,оп вече им теглих.Изтегли си кинтите и ги внеси в ОББ например по сметка,и на следващия ще ти дадат референция и им кажи да приравнят валутата ти с канадския долар по курса на деня . стува 10-15 лв. и може да си закриеш сметката ако искаш но за интервюто ша ти требва пак референция, а да послужи : кажи да пишат:пред Канадските власти...Т'ва е от мен....
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
dvmaystorova

Мнение от dvmaystorova »

Ne se kosi!V banka Bulbank tazi usluga ia praviat za 6 BGN za 15 min. dokato podpishe direktorat.Moiat savet e da ne zakrivash smetkata , a da si ostavish 20-30 BGN /mai tolkova beshe minimuma/, za da mojesh na intervew d apokajesh sashtite N na smetki.Edni nash poznati ot Shumen za malko da se izdaniat zaradi tova zakrivane/otkrivane na novi smetki v edna i sashta banka
Аватар
milla
Модератор

Re: Служебна бележка от Биохим???

Мнение от milla »

fa31 написа:На нея пише: ...Да послужи пред консулската служба на Канада, за издаване виза...Сл. бележка е на български.
Сметката ми в банката е от 2 месеца затова не ми дават референция...
Относно какво да пише - пред кого да послужи, може да ти помогне коментираното тук.
Банковата референция трябва да се преведе от заклет преводач.
Нашата смека в банката беше открита от 1 седмица и нямаше проблем за банкова референция. Много ми е чудно как може да ви отказват . :shock: Това е справка за това колко пари имате в сметката си и можете да получите тази информация лично независимо от колко време имате тази сметка... Всеки месец сметката ти може да се промени (ако теглиш или влагаш още суми към сметката си) и затова ти можеш да си изкараш всеки месец референция, на която ще пише наличната сума спрямо момента на издаването и. Според мен - Потърсете си правата!

Успех!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

dvmaystorova написа: za da mojesh na intervew d apokajesh sashtite N na smetki.Edni nash poznati ot Shumen za malko da se izdaniat zaradi tova zakrivane/otkrivane na novi smetki v edna i sashta banka
Лично аз не съм представила във Виена банкова референция с номера на бакновата ми сметка, а само наличните ми суми депозирани в съответната банка. Имайте предвид, че разкриването на номера на бамкова сметка, представлява разкриване на банкова тайна и се прави само по изричното съгласие на титуляра на сметката. Не виждам защо и как един интервюиращ би оправдал искането си за посочване на номера на бановата сметка и аз лично не смятам в рефернцията да включвам номерата на сметките ми, нито движението по тях - само цялата ми налична сума пари в тази банка.
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

womanEZ написа:...а само наличните ми суми депозирани в съответната банка...не смятам в рефернцията да включвам номерата на сметките ми, нито движението по тях - само цялата ми налична сума пари в тази банка.
Точно! Макар че на нашата референция пишеше и № на сметката ни... :roll: , но там отдавна няма нищо вече, така че и да иска някой да се възползва, ще му струва излишно усилие. :D
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Проверих си банковата референция и действително нямаше писане №на банкова сметка... В референцията ни само е писано - удостоверява се, че лицето .... + някои от данните от ЛК,е клиент на банка..... Г-н ... притежава сметки както следва:
1. в USD - ...
2. в BGL - ...
Общо салдо към ... /дата,месец, година/ : .....CAD

Настоящето .... се дава да послужи пред...
Заключено