Mnogo 6te sum vi blagodarna, ako me svetnete po tozi vupros!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
pileto

Mnogo 6te sum vi blagodarna, ako me svetnete po tozi vupros!

Мнение от pileto »

Zdraveite na vsi4ki :D Imam edin vupros, koito predpolagam ve4e e bil raziskvan, no za sujalenie nqmam tolkova vreme da rovq is arhivite, za da namerq otgovor sama :? Dokolkoto razbrah( ako ne sum razbrala pravilno, popravete me :oops: ), ako ima6 vis6e obrazovanie, zavur6eno v BG i iska6 da produlji6 da u4i6 ne6to v Canada, ti se priznavat nqkakvi godini, koito si u4il, nali taka? Toest, ako si zavur6il magistur v BG, v Canada ti priznavat zavur6ena bakalavurska stepen i moje6 da produlji6 da u4i6 za magistratura! A ako si zavur6il samo bakalavur, priznavat li ti nqkakvi godini ot vis6eto obrazovanie? V smisul takuv, dali ako iskam da u4a ne6to v Canada 6te trqbva da zapo4na ot purvi kurs na undergraduate program ili 6te moga da kandidatstvam direktno za graduate program? Mnogo 6te sum vi blagodarna, ako me svetnete po tozi vupros :D
Аватар
dobri4uk

Мнение от dobri4uk »

V ofizialnia site na Quebec ima link 4rez koito moje6 da ozeni6 ON LINE 6ansovete si priemane po programata za Travailleurs Permanents po kOito kandidatsvame pove4eto ot nas ! Tam ima sekzia za obrazovanieto kudeto klikva6 godinite( ot na4alnoto do sega) koito si u4ila !! Ako si bakalavar tova namaliava to4kite no moje da kompensira6 s drugite iziskvania!
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ation.html

Niama problem da kandidastvuva6 po programata za Travailleurs Permanents i da zapi6e6e da u4i6 tam ! Dori i da ima6 magistratura ne e sigurno 4e rabotodatelia 6te ti priznae diplomata! iMA TAKA NARE4ENITE "ORDENI" NA PROFESIITE KOITO OZENIAVAT DALI OBRAZUVANIETO TI OT BG E DOSTATU4NO PO TIAHNITE STANDARTI
AKO ISKA6 DA U4I6 TAM - NIAMA LO6O, TAKA 4E KANDIDATSVUVAI PO PROGRAMATA Travailleurs Permanents I ZAPISVAI NE6TOTO KOETO TI TRIABVA!!! mISLIA 4E IMA I PROGRAMA SAMO ZA SLEDVANE NO NE SUM SVETNAT ZA PODROBNOSTI!!! rAZGLEDAI SITE NA QUEBEC

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... /index.asp
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
Koko

Re: Mnogo 6te sum vi blagodarna, ako me svetnete po tozi vup

Мнение от Koko »

pileto написа:Zdraveite na vsi4ki :D Imam edin vupros, koito predpolagam ve4e e bil raziskvan, no za sujalenie nqmam tolkova vreme da rovq is arhivite, za da namerq otgovor sama :? Dokolkoto razbrah( ako ne sum razbrala pravilno, popravete me :oops: ), ako ima6 vis6e obrazovanie, zavur6eno v BG i iska6 da produlji6 da u4i6 ne6to v Canada, ti se priznavat nqkakvi godini, koito si u4il, nali taka? Toest, ako si zavur6il magistur v BG, v Canada ti priznavat zavur6ena bakalavurska stepen i moje6 da produlji6 da u4i6 za magistratura! A ako si zavur6il samo bakalavur, priznavat li ti nqkakvi godini ot vis6eto obrazovanie? V smisul takuv, dali ako iskam da u4a ne6to v Canada 6te trqbva da zapo4na ot purvi kurs na undergraduate program ili 6te moga da kandidatstvam direktno za graduate program? Mnogo 6te sum vi blagodarna, ako me svetnete po tozi vupros :D
Според мене, но с уговорката че това е лично и субективно мнение, имаш добрия шанс бакалавърската ти степен от България да бъде призната за такава и в Канада, що се отнася до академичното й признаване. Но трябва обаче да се направят две уговорки:
- зависи в кой университет си завършила в България и дали той има необходимите международни акредитации
- канадските университети имат собствени приемни изисквания - ако искаш да учиш нещо тук, особено ако е магистратура, най-добре е да провериш в самият университет или университети, в които искаш да кандидастваш какви са техните конкретни входящи изисквания и по какъв начин евентуално ще трябва да си евалюираш българската диплома.

Ако бъдеш по-конкретна какво ти е образованието от България и какво искаш да учиш в Канада, може би ще получиш и по-конкретен отговор.
Аватар
pileto

Мнение от pileto »

Mnogo vi blagodarq, 4e se otzovahte na vuprosa mi :wink:
U4a v SU i poneje tazi godina mi e posledna(do bakalavur), se 4udq dali da zapisvam magistratura(za6toto ako ne mi trqbva, za da mi priznaqt bakalavur, po-dobre da si zalqgam zdravo nad frenskiq).. :D
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

pileto написа:Mnogo vi blagodarq, 4e se otzovahte na vuprosa mi :wink:
U4a v SU i poneje tazi godina mi e posledna(do bakalavur), se 4udq dali da zapisvam magistratura(za6toto ako ne mi trqbva, za da mi priznaqt bakalavur, po-dobre da si zalqgam zdravo nad frenskiq).. :D
Знаеш ли, ако съм на твое място бих опитал да събера колкото може повече информация по въпроса. В Интернет в момента може да се намери много информация, стига да имаш време и желание да се ровиш. Обърни внимание също на написаното от Добричък - ако тепърва ще започваш процедурата по емигриране - за мастър ще получиш повече точки. Така че може би има смисъл да направиш магистратура в България.
Може също да погледнеш тази тема пусната от Канак - за това кои институции в Канада правят преоценка на дипломи придобити извън Канада.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=1082
Аватар
pileto

Мнение от pileto »

Mersi Koko :D
:beer: Vuprosa e, 4e sme na etap vtori dokumenti(s moq priqtel) i ako re6a da zapisvam magistratura, 6te se naloji da se pozabavim sus samata procedura :lol: Taka, 4e ako sum sigurna, 4e 6te mi priznaqt tezi 4 godini,koito sum u4ila...predpo4itam da ne si gubq vremeto tuk, a napravo da u4a v Canada-ako ni odobrqt razbira se :D A i nqmam ideq, dali v slu4ai, 4e mi priznaqt godinite 6te moga da zapi6a magisturska programa,kakvato iskam, kakto e v BG("kakvato iskam" v sferata, v koqto u4a razbira se) :?: Razglejdah saitovete na razli4ni universiteti, no nikude ne namerih otgovor na vuprosa si,za tova i se oburnah kum horata tuk, nqkoi sigurno ve4e e minal po tozi put :roll:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Spoko be Pile, shte ti priznayat diplomata za B.A, mojesh das pochnesh M.A. Az da ne mislish, che sam stoyal v bg, zaradi nyakakva si magistratura da si gubya mladinite po Bulgaria. :wink: Ne se shashkay, vajnoto e da imash diploma ot akreditiran universitet v bg i shte pochnesh magistratura tuk bez problemi. I pone v Ontario ima i dosta stipendii za magistraturi. :P
Bonne chance :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
dobri4uk

Мнение от dobri4uk »

EEEE Pile 6tom si stignala do vtori dokumenti zna4i ot Viena sa re6ili 4e subira6 neobhodimite to4kiiii ZAliagai zdravo nad frenskia za da go nau4i6 pove4e ot tova koeto si pisala kato nivo v dokumentite NE SI GUBI vremeto tuk 6tom si na etap vtori dokumenti

uspeh :wink:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Аватар
pileto

Мнение от pileto »

Eeee, stra6ni agenti ste, mnogo mi pomagate! Merci beacoup :D
Kato sum zapo4nala da pitam, 4akaite pone da pitam o6te ne6to! Znaete li kakvi sa usloviqta za studentski zaem? V smisul takauv, dali moga kato doida vednaga da teglq zaem i da zapo4vam da u4a ili trqbva da imam izvesten prestoi v kanadsko? :beer: :beer: :beer:
Аватар
billybg
Обратна връзка:

Мнение от billybg »

Nazdrave na vsi4ki....
Заключено