емиграция за К от САЩ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
sasho81

емиграция за К от САЩ

Мнение от sasho81 »

Здравейте на всички,
Има ли хора тук кандидатствали за Квебек през офиса в Ню Йорк?Много ми е любопитно какъв процент от въпросите на интервюто преминават на френски и какъв на английски.Писах си 4/12 на френски и 12/12 на английски,но френският ми е малко смотан и сам се притеснил.
На апликацията избрах английски като предпочитаният език за интервюто и за писмената комуникация,но тези тикви ми пратиха едно писмо на френски,което трябваше да чета един час с речника :)
Моля някой който е минал през този път да сподели опит.На сайта им също пише че процесът през Ню Йорк отнемал 5 до 8 месеца уж,какви са вашите впечатления?
Поздрави
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Canuck, върви по този път, само дето е доста по добре с френския :). Изчакай го да се появи и да ти напише :) Тези срокове ми се струват нереални. Той май беше чакал 9 месеца само за интервюто.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

потърси с търсачката на Canuck мненията,там всичко е обяснено много добре
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Eto me i men! :P

Az podadoh dokumenti na 19 april, 2004, na 4 may imah pismo, che vsichko e nared s dokumentite mi i do tri meseca shte mi otvoryat file nomer, na 6 may novo pismo, che veche imam file nomer i do tri meseca da chakam data za interview. No, data za interview poluchih edva na 20 yanuari, 2005 za 18 fevruari, 2005 i tryabvashe da im se obajdam po telefona da si ya prosya. Imam sega priyateli, koito kandidatsvat prez offisa v New York i sahto mislya, che chakat veche 8 meseca data za interview, taka che realnite srokove za men sa 8-10 meseca da chakash data za interview i oshte edin mesec predi tova da si poluchish file number ili numero de dossier, kakto mu vikat frankofonite.
Moeto interview sam go opisal eto tuk i mojesh da go prochetesh:
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=10396

Intervyuirashtiyat e edin i ne sa go smenyali poslednite tri godini yavno, kazva se Fouad Dalatti, na okolo 50 godini, ot arabski proizhod e spored men. Priyaten i drujelyuben chovek e, nyama zlobna fizionomiya. Dobrata novina e, che ne pravi dalgi interviewta, moeto beshe samo 13 minuti i moi priyateli sa minali taka, no loshata novina e, che moeto interview beshe 10 minuti na frenski pone i samo 2-3 minuti beshe na angliyski, za da vidi dali da mi pishe 12/12 i na angliyski, shtoto na frenski go izlagah da mi dade maximuma :wink:
Kakvo da ti kaja, tova ot edna strana ne tryabva da te plashi, zashtoto edin ot nay-dobrite mi priyateli mina metara s jena si, samo na angliyski tochno v New York. Te bukvalno znaeha na frenski samo bonjour! :P No, toy e web designer :idea: Edin kitaec, moy poznat mina interview minalata godina mart mesec pak samo na angliyski s MBA beshe momcheto ot U. of Ottawa. S drugi dumi, az si pravya izvoda, che ako nyakoy e s trsena profesiya, spored tyah, togava si zatvryat ochite za frenkiya, osobeno ako si s IT. Na moya aver mu kazali primerno- vie ste maldi, shte go nauchite frenskiya :wink: No, ako si kato men s po-nepopulyarna specialnost (istoriya v moya sluchay), togava se gotvi da te poizpotyat na frenski. Spoko, Sasho, vajnoto e da se nauchish da govorish, pravopisa nikoy nyama da ti go proveryava, i moyat pravopis e zle na frenski :P A, da, struva mi se, che si pisal mnogo malko tochki na frenski 4/12 e mnogo malko. Vzemi im pishi, che si napravil pechatna greshka i si iskal da kajesh ne 4/12, a 8/12 pone. Tova e jivo samoubiystvo s teya 4 tochki, nay-seriozno ti govorya. :idea:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Братле, аз се чудя как да го направя обратния номер, ти за К-к си решил, ама това е, судба человеческая !!!
sasho81

Мнение от sasho81 »

Здравейте на всички,

Мерси много за изчерпателните отговори,но мисля много ми се стъжни положението.Аз се подведох от сроковете които пишеше онлайн и се надявах на интервю някъде до юни месец.Ако трябва да чакам 8 месеца,може въобще да не съм в страната (USA) дотогава и не знам как ще процедирам след това.Иначе аз за професия съм писал IT analyst защото това правих близо две години за General Electric.Сега си работя в една банка в Бостън и съм си много щастлив,но имам проблеми с работната виза и затова започнах да мисля за други варианти.

Относно френският,сега започвам да го уча и мисля да уча по въпросите на Роси и Боби (май така се казваха),пак каквото стане.Ще му кажа на този на интервюто,че ще уча повече френски като ме удобрят :) Писах 4 точки на този предварителен online application и ми казаха че били достатъчни уж.На мен по принцип ми е през онази работа дали ще стоя в Монтреал или не,може и към Торонто да замина,живот и здраве ако всичко се уреди.

Иначе Папи,какво си се отчаял бе братче?The grass не е greener on the other side of the border :)
sasho81

поздравления CANUCK

Мнение от sasho81 »

току що ти прочетох постинга за интервюто,много свежарски беше,разчувствах се защото и аз съм се запътил по същият път.ти си писал доста точки на френски и затова може би толкова са те разпитвали,аз ще заложа на честноста и ще си кажа че малко знам,пак каквото ще да става.ако до два-три месеца нямам отговор и аз ще започна да ги тормозя по телефона да си размарват задничетата тия франсета защото нямам време за губене.
много успехи ти пожелавам
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Tochno taka, Sasho! Pritesnyavay gi po telefona, na men taka mi dadoha data za interview, sled sistemen telefonen tormoz. :P Shtom si v IT sferata imash shansove da minesh togava i s angliyski. V New York interviewtata sa po-razlichni ot tezi v Bulgaria. Pak vij na men kakvi vaprosi sa mi zadavali. :idea: Gotvi se za vaprosi: otkade si, kakvo pravish v USA, s kakv statu si tam, kakvo rabotish, kakvo si rabotil v Bulgaria, kolko pari imash na bankova smetka, na kakvo nivo ti e frenskiyat/angliyskiyat, kak si doshal ot Boston, s kola, s vlak, imash li rodnini ili priyateli v Quebec.
Good luck i se obajday profilaktichno v New York vseki mesec!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено