Eto me i men!
Az podadoh dokumenti na 19 april, 2004, na 4 may imah pismo, che vsichko e nared s dokumentite mi i do tri meseca shte mi otvoryat file nomer, na 6 may novo pismo, che veche imam file nomer i do tri meseca da chakam data za interview. No, data za interview poluchih edva na 20 yanuari, 2005 za 18 fevruari, 2005 i tryabvashe da im se obajdam po telefona da si ya prosya. Imam sega priyateli, koito kandidatsvat prez offisa v New York i sahto mislya, che chakat veche 8 meseca data za interview, taka che realnite srokove za men sa 8-10 meseca da chakash data za interview i oshte edin mesec predi tova da si poluchish file number ili numero de dossier, kakto mu vikat frankofonite.
Moeto interview sam go opisal eto tuk i mojesh da go prochetesh:
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=10396
Intervyuirashtiyat e edin i ne sa go smenyali poslednite tri godini yavno, kazva se Fouad Dalatti, na okolo 50 godini, ot arabski proizhod e spored men. Priyaten i drujelyuben chovek e, nyama zlobna fizionomiya. Dobrata novina e, che ne pravi dalgi interviewta, moeto beshe samo 13 minuti i moi priyateli sa minali taka, no loshata novina e, che moeto interview beshe 10 minuti na frenski pone i samo 2-3 minuti beshe na angliyski, za da vidi dali da mi pishe 12/12 i na angliyski, shtoto na frenski go izlagah da mi dade maximuma
Kakvo da ti kaja, tova ot edna strana ne tryabva da te plashi, zashtoto edin ot nay-dobrite mi priyateli mina metara s jena si, samo na angliyski tochno v New York. Te bukvalno znaeha na frenski samo bonjour!

No, toy e web designer :idea: Edin kitaec, moy poznat mina interview minalata godina mart mesec pak samo na angliyski s MBA beshe momcheto ot U. of Ottawa. S drugi dumi, az si pravya izvoda, che ako nyakoy e s trsena profesiya, spored tyah, togava si zatvryat ochite za frenkiya, osobeno ako si s IT. Na moya aver mu kazali primerno- vie ste maldi, shte go nauchite frenskiya

No, ako si kato men s po-nepopulyarna specialnost (istoriya v moya sluchay), togava se gotvi da te poizpotyat na frenski. Spoko, Sasho, vajnoto e da se nauchish da govorish, pravopisa nikoy nyama da ti go proveryava, i moyat pravopis e zle na frenski

A, da, struva mi se, che si pisal mnogo malko tochki na frenski 4/12 e mnogo malko. Vzemi im pishi, che si napravil pechatna greshka i si iskal da kajesh ne 4/12, a 8/12 pone. Tova e jivo samoubiystvo s teya 4 tochki, nay-seriozno ti govorya. :idea: