Поучителна история

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
bateto

Мнение от bateto »

Nyama losho,na koy kogato mu doyde vremeto,no samo s alyuzii ne moge da se givee.Svobodata Sanchooo ne e v givota na kredit.Po nyakoy pat mi e gal za mestnite,nie pone imame izbor ,imame kade da otidem ,ami te gorkite.I im se chudim ,che vsyako vtoro deto se dvigi se drogira za da si napravi fun.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 9:04 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

Nali tova kazvam ,ot dve tesli mogem da izberem ednata,a mestnite naistina da ne gi mislim,te sa si dobre,nyakoi po dobre drugi po zle ,no ne im se nalaga da otkrivat toplata voda.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 9:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мда, пак се почна с негативизма... Та искамисе да ви питам, как пък нямате някой познат които да е направил нещо, или пак познавате само неудачници? или пък защото зависта не ходи по гората: "не е важно на мен да ми е добре, важното на другите да им е зле?"
Ето ви още една поучителна история (не познавам човека, той е познат на приятел):
Лекар от БГ-то, знаещ езици и завършил медицина преди 1 година в БГ, идва в Монреал февруари и вече е защитил дипломата си тук и в монета чака за федерален стаж! (Не знам дали е вярно или не, но ми се струва напълно възможно)...

Мда, такива мити работи...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

не ми стана ясно на мене какво и е поучителното на историята.... ама никак! То да има от какво и за какво да се поучиш, а просто един пример - ама има и хубави примери..... и такива дето си работят и кащи си купуват ..... и не живеят на кредит.... и като на нчкой му харесва примера и живота в БГ - добре, ама не разбирам защо трябва да се опитвате да уверявате всички колко било лошо тука.... има пък такива, на които ни харесва и нямаме намерение да се връщаме в БГ!!!!
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 9:05 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

Ami posochete gi tiya hora deto si kupuvat kashtite,che i mebelite kesh,ama may takiva gi nyama ,vsichki stavat rano ili kasno robove na sistemata potanali v krediti.I nikoga ne sam kazval ,che tuk ne moge da se givee,da se raboti i da se izkarvat pari.Dage naprotiv daval sam primer sas sebe si/da ne se priema za hvalba ,davam go zaradi primera/,givot i zdrave kato zavarsha uchil. sled 2,3m. zapochvam s 60k. god. zaplata i tragvam nagore,tova e minimuma.Taka ,che tuk pari mogat da se izkarvat i kashti da se izplashtat,obache vaprosat e kak ste gi izjkarvash,kak ste se spasish ot stresa/primer gornata pouchitelna istoriya/ i v kakva sreda i sred kakvi hora ste giveesh.E tiya poslednite neshta me karat da ne mi haresva tuk grada i dargavata kato dobro mesto za giveene za po dalag period i ne mi se ostava da zatapyavam za cyal givot,malko po shiroko skroen sam da me valnuva samo rabotata ,parite i palniya hladilnik,znam si sposobnostite i vazmognostite i imam samochuvstvieto da si potarsya po dobro mesto za givot i po lesen nachin za izkarvane na sredstva bez da stavam zavisim na sistemi ,t.e. vsyaka sutrin da se sabugdam s misalta ,ami ako me ritnat ot rabota koy ste mi plashta smetkite.Aide sega ogan po neudachnicite.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 9:05 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

Ami Botzo zatrudneniya s cheteneto li imash ili s razbiraneto,nali tova kazvam i ne se opravdavam,che bilet ste si vzema.Edinstvennoto,koeto me zadarga e leva ,dokaral sam do tam neshtata da si go vzema i po givo po zdravo ste si hodya.Celta mi e kolkoto po barzo,po dobre,a ako i tova go nyamashe ne vigdam kakvo bi me zadargalo tuk,i kato govorya govorya za sebe si,a s hubavite neshta lesno se svikva,za tyah nyama nugda ot hvalbi i se radvay che ima takiva kato men da te podgotvyat za nyakoi neochakvani iznenadi.
survivor

Мнение от survivor »

Samo da utochnya neshto za tezi, koito sa oshte v BG - tuk za kredit se kandidatstva, nikoy nyama da vi chaka na letishteto, za da vi metne verigi za cyal zhivot - t. e. oferta da vi kreditira. Koyto iska, mozhe izobshto da ne vzima kredit. Mozhe da si sabira 5 godini za kola i togava da si ya kupi, mozhe da si sabira 30 godini za kashta i sled 30 godini da ya kupi. Izobshto - svoboda! A za koyto kreditnata sistema e robstvo - ami prosto da ne se zarobva.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 9:06 pm, променено общо 1 път.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа:Ami posochete gi tiya hora deto si kupuvat kashtite,che i mebelite kesh,ama may takiva gi nyama ,vsichki stavat rano ili kasno robove na sistemata potanali v krediti...
Бате, я да те питам нещо: Ако (не дай си боже) утре те блъсне кола на улицата и се споминеш, ти какво предпочиташ - да оставиш 10 000 долара налични в сметката си, или да оставиш 10 000 кредит на банката? Какво толкова му е страшното на кредита, че бягаш от него като дявол от тамян? Наистина ли смяташ, че е по-добре 20 години да живееш в някоя дупка и да събираш пари за да си купиш къща в кеш, отколкото да се нанесеш в същата тази къща и да я изплащаш 20 години? То в България беше лесно, щото къщите и апартаментите ни ги даваха родителите и ние не усещахме как те са ги изплащали в продължение на 20-30 години. Тука е Канада, а не България. И нещата не са по-добри или по-лоши, а са ПО-РАЗЛИЧНИ. Ако искаш да живееш в Канада, трябва да разбереш канадската система и да приемеш кандския начин на мислене. Ако си поддържаш българския начин на мислене, никога няма да станеш ИМИГРАНТ, а завинаги ще си останеш ГУРБЕТЧИЯ :oops: :( .
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

От сън и от пари в банка, спомени няма, или с други думи казано, подобре да имаш да даваш, отколкото да имаш да вземаш...

А наздраве,
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено