Поучителна история
- Lub0
- Обратна връзка:
Мда, пак се почна с негативизма... Та искамисе да ви питам, как пък нямате някой познат които да е направил нещо, или пак познавате само неудачници? или пък защото зависта не ходи по гората: "не е важно на мен да ми е добре, важното на другите да им е зле?"
Ето ви още една поучителна история (не познавам човека, той е познат на приятел):
Лекар от БГ-то, знаещ езици и завършил медицина преди 1 година в БГ, идва в Монреал февруари и вече е защитил дипломата си тук и в монета чака за федерален стаж! (Не знам дали е вярно или не, но ми се струва напълно възможно)...
Мда, такива мити работи...
Ето ви още една поучителна история (не познавам човека, той е познат на приятел):
Лекар от БГ-то, знаещ езици и завършил медицина преди 1 година в БГ, идва в Монреал февруари и вече е защитил дипломата си тук и в монета чака за федерален стаж! (Не знам дали е вярно или не, но ми се струва напълно възможно)...
Мда, такива мити работи...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- sara
- Рошава гарга
не ми стана ясно на мене какво и е поучителното на историята.... ама никак! То да има от какво и за какво да се поучиш, а просто един пример - ама има и хубави примери..... и такива дето си работят и кащи си купуват ..... и не живеят на кредит.... и като на нчкой му харесва примера и живота в БГ - добре, ама не разбирам защо трябва да се опитвате да уверявате всички колко било лошо тука.... има пък такива, на които ни харесва и нямаме намерение да се връщаме в БГ!!!!
Ami posochete gi tiya hora deto si kupuvat kashtite,che i mebelite kesh,ama may takiva gi nyama ,vsichki stavat rano ili kasno robove na sistemata potanali v krediti.I nikoga ne sam kazval ,che tuk ne moge da se givee,da se raboti i da se izkarvat pari.Dage naprotiv daval sam primer sas sebe si/da ne se priema za hvalba ,davam go zaradi primera/,givot i zdrave kato zavarsha uchil. sled 2,3m. zapochvam s 60k. god. zaplata i tragvam nagore,tova e minimuma.Taka ,che tuk pari mogat da se izkarvat i kashti da se izplashtat,obache vaprosat e kak ste gi izjkarvash,kak ste se spasish ot stresa/primer gornata pouchitelna istoriya/ i v kakva sreda i sred kakvi hora ste giveesh.E tiya poslednite neshta me karat da ne mi haresva tuk grada i dargavata kato dobro mesto za giveene za po dalag period i ne mi se ostava da zatapyavam za cyal givot,malko po shiroko skroen sam da me valnuva samo rabotata ,parite i palniya hladilnik,znam si sposobnostite i vazmognostite i imam samochuvstvieto da si potarsya po dobro mesto za givot i po lesen nachin za izkarvane na sredstva bez da stavam zavisim na sistemi ,t.e. vsyaka sutrin da se sabugdam s misalta ,ami ako me ritnat ot rabota koy ste mi plashta smetkite.Aide sega ogan po neudachnicite.
Ami Botzo zatrudneniya s cheteneto li imash ili s razbiraneto,nali tova kazvam i ne se opravdavam,che bilet ste si vzema.Edinstvennoto,koeto me zadarga e leva ,dokaral sam do tam neshtata da si go vzema i po givo po zdravo ste si hodya.Celta mi e kolkoto po barzo,po dobre,a ako i tova go nyamashe ne vigdam kakvo bi me zadargalo tuk,i kato govorya govorya za sebe si,a s hubavite neshta lesno se svikva,za tyah nyama nugda ot hvalbi i se radvay che ima takiva kato men da te podgotvyat za nyakoi neochakvani iznenadi.
Samo da utochnya neshto za tezi, koito sa oshte v BG - tuk za kredit se kandidatstva, nikoy nyama da vi chaka na letishteto, za da vi metne verigi za cyal zhivot - t. e. oferta da vi kreditira. Koyto iska, mozhe izobshto da ne vzima kredit. Mozhe da si sabira 5 godini za kola i togava da si ya kupi, mozhe da si sabira 30 godini za kashta i sled 30 godini da ya kupi. Izobshto - svoboda! A za koyto kreditnata sistema e robstvo - ami prosto da ne se zarobva.
Бате, я да те питам нещо: Ако (не дай си боже) утре те блъсне кола на улицата и се споминеш, ти какво предпочиташ - да оставиш 10 000 долара налични в сметката си, или да оставиш 10 000 кредит на банката? Какво толкова му е страшното на кредита, че бягаш от него като дявол от тамян? Наистина ли смяташ, че е по-добре 20 години да живееш в някоя дупка и да събираш пари за да си купиш къща в кеш, отколкото да се нанесеш в същата тази къща и да я изплащаш 20 години? То в България беше лесно, щото къщите и апартаментите ни ги даваха родителите и ние не усещахме как те са ги изплащали в продължение на 20-30 години. Тука е Канада, а не България. И нещата не са по-добри или по-лоши, а са ПО-РАЗЛИЧНИ. Ако искаш да живееш в Канада, трябва да разбереш канадската система и да приемеш кандския начин на мислене. Ако си поддържаш българския начин на мислене, никога няма да станеш ИМИГРАНТ, а завинаги ще си останеш ГУРБЕТЧИЯbateto написа:Ami posochete gi tiya hora deto si kupuvat kashtite,che i mebelite kesh,ama may takiva gi nyama ,vsichki stavat rano ili kasno robove na sistemata potanali v krediti...