3 vyrposa

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Dee

3 vyrposa

Мнение от Dee »

slednovogodishno mi se vyrtqt razni vyprosi v glavata, pyk i imam dostatychno svobodno vreme, nali pochivame ot frenskiq:)
vsyshtnost na ediniq si otgovorih sama, no reshih pak da go napisha:
1. za bankvata referenciq - moje da e na BG - po-evtina - i da se prevede, ili da e napravo na ENG, zavisi ot tarifite na bankite i prevodachite. i vse pak vie koe izbrahte?
2. za nivoto na frenski - priqtelqt mi e osnoven kandidat, no shte si pishe po-malko frenski - 5/4. na men obache ezika mn mi haresva i mn mi vyrvi. az shte si pisha poveche. ta, v takva situaciq koi shte e po-izpitvan na interview-to? az iskam s men da si govorqt poveche, zashtoto pirqtelqt mi mn se pretesnqva. no men me othvyrlq testa za osnoven aplikant.
3. pri uslovie, che frenskiq ni ne e mn dobyr (jivot i zdrave kato zaminem), mojem li vse pak da si namerim rabota, ili e po-dobre da pouchim frenski i sled tova da si tyrsim rabota? znam, che tova se e komentiralo, no v mom ne se seshtam nishto konkretno, koeto sym chela, a i tyrsachkata ne izkarva nishto konkretno. moje li da mi dadete nqkakvi saitove za rabota da porazgledam? blagodarq :wink:

sega da se pohvalq - jivot i zdrave mart mesec shte podavame docs, sega se podgotvqme.i shte poslushame syveta na edin izvesten syforumec (ne pomnq koi behse) i shte se ojenim. :nut: :partytime:

mn se radvam, i chakam s netyrpenie da zapochvame. :rotfl:

pozdrav na vsichki, koito chetat foruma. :wave2:

p.s. i blagodarq na vsichki, koito shte pishat :wink:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

1. Изваждаш си рефернцията и я превеждаш на френски, защо питаш за английски, нали кандидатстваш за Квебек ? Колкото повече подмаз-подмаз :wink: толкоз по-добре.
2. Ти хубаво искаш да си говорят с теб повече, ама едва ли ще стане ако той е водещия. Май е имало и такива случаи повече да питат придружаващия кандидат, но не трябва да се разчита на това. Това не пречи ако го видиш че "забие" накъде да поемеш разговора и да го отървеш докато се осъзнае.
3. Според мен най-важното е да знаеш езика (освен ако не дойдеш със 80000 долара например и имаш време да си го ууууучиш на спокойствие). Сигурно ще можете да намерите работа, но нискоквалифицирана. Твърди се че в Монреал може да си намериш квалифицирана работа само с английски (ако ти е добър де), но аз не бих разчитал на това.

П.С. Споменах ли че е много важно да се знае езика :D
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Referenciata spokoino moje da si e na angliiski ot samata banka - nikakuv problem. Chak puk takova podmazvane mai ne e nujno. Az purvia put izvadih referencia na bulgarski i ia dadoh za prevod - o, ujas! posle biaha iskali da go imalo podpisa na shefa na bankata, pak glupostia na turkaleta. Za angliiska referencia mi vzeha 5 dolara (ako dobre pomnia) i nikakvi griji ne sum imala.
Ha chestito za svatbata. ne kanete mnogo gosti, che shte se oharchite, a parite shte vi triabvat tuk:-)
I da nauchite frenski, che tuk shte zagubite pone edna godina, dokato se izcuhite - izpolzvaite "martvoto vreme" i ste oshte v Bulgaria.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Hi
1. Niama nikakvo znachenie...ili kazano po drug nachin - kakto e udobno za teb.
2. Nikoi ne moje da kaje, a i baba Vanga q niama veche... :( No eto edin savet - priatelq ti da siada da uchi zdravo i da pishe min 6!!!!!
3. Nikoi ne moje da ti kaje.....vsichko e tolkova otnositelno otnosno rabotata. Az imam priatel - elektroinjener...toi sedna da uchi programirane - C, C++!!!!!!! Uchi 6 meseca (seshtate se, che tova e nishto za takiva seriozni programni ezici). Doide v Kanada, poluchi pokana za intervu za rabota na parvata sedmica - za programist s pochti nikakav english. I zapochna rabota na osmia den za 78000CAD godishno..... :shock: :shock: :shock: !!! Imam drug priatel - mnoooooogo dobar programist, dobar english, trudov staj i t.n. - 4 godini raboti motokarist, opitvaiki se da zapochne snosna rabota. E razgele - predi 1 mesec uspia.
Sama si pravi izvodite, no ako pitash men ot Bg ti triabva samo shofiorska knijka, pari i dobar ezik! Triabva da imash pone dve, ot izbroenite tri, za da moje da se kaje, che si gotova da imigrirash! Ne che ne moje bez tezi neshta, no shte e dosta trudno.
P.S. Lichen savet - ako shte se jenite samo zaradi Canada, a ne zashtoto go iskate - po-dobre nedeite. Jenitbata e seriozno neshto i ot neq zavisi do goliama stepen celia jivot!!! Ima i drugi dokumenti, koito mogat da se izpolzvat, osven akt za brak!!!
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Dee

Мнение от Dee »

gez, mnogo blagodarq. ochakvah tochno takyv otgovor na vyrpos 3. pone shte znam da ne se razocharovam, ako kysmetyt ne kacne na ramoto mi. ili pone ne vednaga.
a za braka, nie sme zaedno ot 8 godini, i dali shte podpishem fevruari 2005 ili 2010 nqma golqmo znachenie. prosto adresnata mi registraciq e pri roditelite mi, nikoga ne sym si mislela, che shte e vajna, i sega tova se okazva problem, koito se opitvame da razreshim.

abe, kakvoto ima da stava, shte stava.

Elia, miteto, blagodarq i na vas.

pozdrav ot men
d
Аватар
totev

Мнение от totev »

Давайте женете се и дим да ви няма.
Поздрави от нас :beer:
...мразя мастика без айрян...
Заключено