Малък въпрос - Опит за пътуване до Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Dark Shadow
Обратна връзка:

Малък въпрос - Опит за пътуване до Канада

Мнение от Dark Shadow »

Здравейте всички!!!
Първо да ви честитя празниците и да ви пожелая много положителни емоции през новата година. Все хубави неща да ви се случват!!! И мнооого здраве и пари. Другото ще си го купите :)
Въпрса ми е следния. С брат ми искахме да отидем на гости на вуйчо ни, който естествено живее в Канада и то повече от 15-17 г.за празниците, но нещата малко се оплетоха...
Та получихме покани, подадохме необходимите документи тук и ни казаха на 29. 12. 2004 да отидем при тях и те ще ни кажат дали ще трябва да ходим на интервю. Оказа се че от 30 души 5 са на интервю и двама сме аз и брат ми.Трябва да ходим до Романия, а незнаем доти къде е посолството! Аз съм студент, а той е докторант. Искаме да отидем на гости за 2-3 седмици, че не сме го виждали от много време. Той няма време да дойде...
Въпроса ми е дали знаете как ще протече интервюто. На някой дали му се е налагало да ходи на такова интервю, и какво точно представлява.И двамата си говорим "свободно" английски. Абе оправя ме се... но все пак ако знаете нещо, моля ви пишете. Ще ни е от полза!!!
Извинявам се предварително, ако темата не е за тук, но наистина незнам към кого да се обърна и къде да пиша. Мисля че тук ще има добри хора, които да ми помогнат. И ако темата не е за тук, нека някой модератор да я изтрие.Още веднъж ви благодаря!!!!
Чао
bateto

Мнение от bateto »

Аз сам вуичо ви които не ви е забрвил и които вие не познавате.Ако искате да се запознаете с мен изпратете ми 200л. прясно сварвна гроздова ракиъа ,а аз в замяна сте ви изпратя по една канатска виза .Е нали за това сме роднини да си помагаме.
Joy

Мнение от Joy »

------
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 10:06 pm, променено общо 1 път.
Dark Shadow
Обратна връзка:

Мнение от Dark Shadow »

JOY написа:Горе-долу имам представа как ще протече.При двете ми ходения до Румъния се запознавах с българи чакащи за подобно интервю. В първия случай имаше поканена млада лекарка от вуйчо и,който живее в Канада от горе-долу толкова време като вашия,та ако не и повече...
Мога да ти кажа само,че НИКОЙ от тези,с които се запознах не получи виза!
Лекарката зле си беше подготвила документите доказващи ангажименти в България и че няма да остане нелегално (това е все пак целта да докажеш).Имаше нотариални актове непреведени,та дори и на български не особенно четливи.
Всъщност, всички,с които се запознах там имаха тъничка мисъл да останат нелегално (горките,нямат представа какво означава това!).
Ако и вие сте с подобна идея,съветвам ви да забравите!
Благодаря ти за отговара. Мога да те уверя че нямаме никакви намерения да заминем за Канада с тази цел. Ама абсолютно никакви. На мен ми остава 1 година и искам да си завърша. После ще му мисля. Сега искаме просто да отидем на гости!!! Надявам се да ни дадат виза. Ако не. Здраве да е. Надявам се поне той да дойде да ни види тази или другата година... Още веднъж ти благодаря за отговора!!!
Чао
Dark Shadow
Обратна връзка:

Мнение от Dark Shadow »

Ами аз само да ви се похваля. Все пак ми дадоха виза!!!
Точно си бяхме купили билети да ходим до Ромъния, и ни се обаждат от Канадското Консулство да ни питат дали сме свободни да се явим на интервю в сряда. А ние щахме да пътуваме във вторник вечерта и сряда щяхме да сме там за интервюто. Та отказахме си билетите и днес отидохме на интервю и резултата е че имаме визи!!!!!
Успех на всички които се опитват да получат виза. Аз вече се бях отчаял и си мислех че всичко е свършено, но явно съм грешал! НЕ се отчайвайте Стискам ви палци на всички! :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Браво :D :D :D
Сподели набързо, какви въпроси задаваха и вуйчо ти пращал ли е някакви документи за вас освен покана ? Абе всичко, което мислиш че може да е полезно за вземането на интервюто :beer:
Dark Shadow
Обратна връзка:

Мнение от Dark Shadow »

miteto написа:Браво :D :D :D
Сподели набързо, какви въпроси задаваха и вуйчо ти пращал ли е някакви документи за вас освен покана ? Абе всичко, което мислиш че може да е полезно за вземането на интервюто :beer:
Sorry че чак сега ви отговарям, но току що влизам във форума.
Значи вуйчото прати стандартните документи, които трябва да си се пратят освен поканата, документ за постоянно пребиваване в Канада, годишна декларация за платени данъци (Т4)
Питаha ни кога искаме да отидем, дали имам ваканция тогава, при кого отивам, защо отивам, от кога не се е връщал вуйчо ми при нас, дали съм го виждал когато е идвал, дали е женен, от колко време, дали жена му живее там има ли деца, те къде живеят,на колко години е дъщера му, какво работи там, какво работи баща ми, бил си съм извън БГ, къде и за колко време, какво съм правил там, какво уча, защо го уча, ще го продължавам ли, кой плаща за билетите, от къде имам пари за билети, какво работя... И май "само" това ме пита. :)Мисля ще бях максимално изчерпателен. Накрая ми каза че ще говори с брат ми и ще реши дали да ни даде виза. И в крайна сметка ни даде. :)
Жената беше невероятно любенза и както си бях притеснен преди интервюто, като влезнах при нея и забравих всяко притеснение. Незнам на какъв принцип решиха да се явим тук на това интервю, но не съжалявам. Освен нас имаше още 5 души, май тия които бяха върнати заедно с нас. Пред мен мина само 1 човек и на него му дадоха виза... Абе с 2 думи : беше страшно лесно!
Наистина ви пожелавам успех на всички!!!
Хубав ден!! :)
Заключено