Приятелю ... точно МЕИ-то дава добро образование. За НБУ не ми се споменава - да ме извиняват тези които са го завършили - но поне образованието им по информатика е гола вода...и съм 100% сигурен че ако си сисадмин не си се научил тамLub0 написа:Az sam zawarshil NBU, koeto sashto e pod wsjakakwa kritika... Istinata che cjaloto balgarskoto obrazowanie e pod wsjakakwa kritika, ja mi kazhete naprimer tezi s komputarno obrazoanie, koga za parwi pat pipnahte komputar dokato sledwate? Ili pak inzhinerite, koga pipnahte autocad ili tam kakwito programi polzwat horata po sweta?

Не знам на колко си години, а това си има значение - предполагам най-малкото защото с течение на времето се срещаш с повече хора. Та ще ти кажа - с доста спецове от запад съм имал възможност да се срещам, и досега не съм видял някой който да може да се опре на българин по професионални въпроси. Особено комично беше когато идваха съветници по PHARE да ни учат как да работим - та те бяха на нивото на нашите четвъртокурсници...
Толкова по въпроса за нашите спецове - огромното мнозинство (за да не абсолютизирам) са получили отлично образование - и то в традиционните вузове - УАСГ, ВМЕИ и т.н.
PS. Що пък да не се и похваля - мога да ти кажа поне за софтуера - ние си го ползваме кажи речи от момента в който е бил пуснат - Autocad 6, мисля че беше 1988-89 . Което не може да се каже примерно за повечето колеги французи. Тези които не пипаха , и после не са работили на PC - не всичко е възможно да се направи на компютър.