Или как стана при нас ...
По съвет на мой добри приятели отидох в TD Canada Trust защото била най-либерална и най-лесно ставало там. Да ама не. Сядаме с агента гледа ми документите и ми вика за какво ви е сметка тук.
Аз му отговарям че работя и ми трябва да за си депозирам чековете.
И тогава ми казва добре ама трябва да ми донесете нещо което идва на ваше име на посочения адрес.
Аз му казвам че всичко ни е включено в наема (което го пише и в BAIL-a) и затова няма какво да му донеса.
Тогава ми казва да си прокарам телефон и да му донеса фактурата. За него BAIL-a нямал стойност.
Аз взех да се ядосвам и го питам дали това ознаава че ако нямам телефон нямам право на банкова сметка и съответно ще трябва да остана без пари.
Тогава момъка ми отвърна че съжелява но такава била политиката на банката.
Тогава отигох в най-консервативната RBC Royal Bank кадето ми я дадоха на момента (т.е. дадоха ми временна с написани на ръка номера и и името ми)
Откриване на банкова сметка
Абе Саше, и аз съм съгласна с теб, че най-добрата и стабилна банка е Chinese National Bank.
Кво да ти кажа - тая банка е навсякъде. Няма град на целия континент който да не гъмжи от Долар сторчетата.
А сега сериозно - ТD Canada Trust си е супер. Сори Боцка че така се е случило.
Но както писах в една друга тема - изкарах още една дебитна карта на годеника си(уж) и я пратих на мама. И тя от България си тегли с нея при курс 1.25 за долар, а мен ме чарджат само 3$ за 200лв изтеглени от там.

Кво да ти кажа - тая банка е навсякъде. Няма град на целия континент който да не гъмжи от Долар сторчетата.
А сега сериозно - ТD Canada Trust си е супер. Сори Боцка че така се е случило.
Но както писах в една друга тема - изкарах още една дебитна карта на годеника си(уж) и я пратих на мама. И тя от България си тегли с нея при курс 1.25 за долар, а мен ме чарджат само 3$ за 200лв изтеглени от там.
Alina
- Roza
Botzo,имал си късмет,че са ти отказали от TD Canada Trust .По мои наблюдения RBC има най-много клонове и банкомати в Монреал,което си е голямо удобство. Семейството ми ползва услугите на 4 банки по причина смяната на кваририте,но RBC са ми фаворити 

Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.