Да. Това е северното сияние. Имах щастието да го наблюдавам на живо в най-студените и тихи нощи и е милиони пъти по-красиво,отколкото на снимката. Всъщност е толкова красиво,че просто омагьосва и не можеш да откъснеш очи от него...Като че ли небето е посипано със светещ прах ,разнасян от полъхването на вятъра. Имаш чувството,че собственния ти дъх ще го раздуха...
Градът е единственния град в света с уникално географско положение на самия полярен кръг- гр.Салехард. Паметникът на третата снимка (построен преди перестройката и прекръстен в трудните години на дефицит в "Паметника на изчезналия салам и кашвавал") всъщност стои точно на самият полярен кръг и показва посоката на минаване на паралела,който дели града на 2 половини-ДО полярния кръг и СЛЕД.
Всъщност, Севера е невероятно красив! По-омайваща природа (колкото и да е странно,защото там е тундра все пак) никъде не съм виждала.
JOY написа:За кой север говорите, бе хора? Има север и север...
На канадския север много се съмнявам,че някой от вас би издържал...
Аз не издържах на много по-цивилизован север...
Да живееш в село наполовина състоящо от инуити-алкохолици, ядящи сурово месо при нечовешки климатични условия. Это това е канадския север.
нищо няма да кажа, че ще помислиш че се заяждам
Имаш нещо против? Казвай-ще поспорим!
Живях на руския полярен кръг, който е сто пъти по-цивилизован от много по-южни широчини в Канада! Смея да го твърдя, въпреки, че по канадския север не съм била, но достатъчно съм виждала и чувала от хора, които има с какво да сравняват.
Твоя проблем е, че все си била чула от достоверни източници.
Нямаш и един ден работен като помощник сестра в Канада, ама си чула.
Не си била на север в КАНАДА (не става дума за Квебек - погледни си постинга, а за Канада), но си чула от достоверни източници.
:idea: Само не мога да разбера защо ти е Университета - тук колкото искаш хора дето са го завършили - защо не ги попиташ и караш напред?
Аз лично с удоволствие бих отишъл за 2-3 години на север...
Ако някой има идея как - да сподели!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Ти вземи кажи как се пестят данъци като си правиш залог на финансов актив и заема го хвърляш в някакъв асет като къща, РРСП или нещо такова.
Извинявам се за неточната фомулировка ама и на мен ми го казаха надве-натри.
ти кажи за какви пари става дума пък тогава ще му мислим, иначе става - абе имам едни 100000 и не знам какво да ги правя (оказа ли се 100,000 албански леки от 1968 година намерени в долапа на дядо Пешко)
bgmontreal написа:става - абе имам едни 100000 и не знам какво да ги правя (оказа ли се 100,000 албански леки от 1968 година намерени в долапа на дядо Пешко)
аз имам едни зимбабвийски квачи- около няколко милиона какво да ги правя :idea:
ei pichove shte me skasate ot smiah ,ami az kato imam 7-8000000 Vietnamski dongi kvo da pravia ha-ha-ha-ha-ha VIE STE SUPER.OT VSICHKI CHUVSTVA NAI- OBICHM TOVA ZA HUMOR....pradaljavaite v sashtia duh...
JOY ti mnogo na sever si izmestila temata. kakvi tundri , kakvi siania.
ti trqgni ot golemite gradove na sever sled 300 km ste vijdash veche samo mahali i kolibi. grad ot 5000 ste ti se vijda goliam.
pqk indiancite hodiat na metro i canadian tire i sa na social.
todor73 написа:JOY ti mnogo na sever si izmestila temata. kakvi tundri , kakvi siania.
ti trqgni ot golemite gradove na sever sled 300 km ste vijdash veche samo mahali i kolibi. grad ot 5000 ste ti se vijda goliam.
pqk indiancite hodiat na metro i canadian tire i sa na social.
Жой говори за Руския север (и дава снимки от там), който спор НЯМА Е 1000и пъти по цивилизован от Канадски и 10тина от Аляска.
Отговора е много прост - Руския север е И промишлена зона, а в Канада е ..... пуста зона.
Спора, е от нейното изказване, че БИЛА ЧУЛА, че нямало нищо на Север (не на полярния Север, а на север и не Квебешкия Север, а Канадския Север).
Та всеки път в който тя коментира нещо което е ЧУЛА, става спор.
ИНАЧЕ АЗ НЕ СПОРЯ, ЧЕ РУСКИЯ СЕВЕР Е НАЙ_ЦИВИЛИЗОВАНИЯ!
Zdravei,WomanEz!Az pitah za programa za severa,ako ve4e si do6al v Canada.Az interviuto sam go minala otdavna i sam v Canada.Za kakvo interviu stava vapros,za inreviuto s imigracionnite lslujiteli li?Pri men to be6e ve4e.
Програма за севера? Има си програми по професии. Има професии,които се търсят за севера и други,които не. Няма обща за всички програма. Мед.сестри се търсят например за северни райони и Нунавут усилено и били с много добро заплащане. Има и супер данъчни облегчения.
Само че, луди няма...
Ако те интересува, търси свой колега, който да те информира за конкретното търсене на професията ти!
бгмонреал,вече ми е писнало с теб да споря втора година за това,че във времена на развити средства за информация и комуникация е престъпление да си информиран само ОТ ОПИТ!
Между другото, сайтовете ти точно доказват думите ми.