za severa

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
irra

za severa

Мнение от irra »

Zdraveite!Interesuva me znae li niakoi ne6to za zaselvaneto v severnite raioni.Ako niakoi ima info neka mi pi6e.Mersi
Аватар
Koko

Re: za severa

Мнение от Koko »

irra написа:Zdraveite!Interesuva me znae li niakoi ne6to za zaselvaneto v severnite raioni.Ako niakoi ima info neka mi pi6e.Mersi
Преди 1-2 години се говореше за имиграционна програма за заселване на слабо населени райони в Канада (не само северните такива), но всичко остана само на приказни, нищо конкретно.
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

да и аз бях 4ул за такова нещо ,но не смятам 4е дори и да го има е уда4на идея поне за мен / абе знам ли/ ама при тия яки температури и скука до шия ще се издивее.Бил сам до едни такива малки град4ета и кво да ви кажа ....//// Скукаааааааа.Но хора разли4ни нали
A long time ago
in a galaxy far ,far away
todor73

Мнение от todor73 »

kakvo te interesuva za severa :D az biah tam :twisted:
horata sa kato cialo po-zamojni, no nai golemia grad beshe ot 6000 jiteli.
seriozno obmisliam vqprosa da se zaselia tam, ...no za nepoveche ot 2 god. zasto :lol: profesionalna realizacia i razbira se ... pari :D
stava vqpros za severno ontario, kqdeto po-goliama chast ot naselenieto govori frenski.
todor73

Мнение от todor73 »

da dopqlnia kartinata za severa :D
riadko ima hora na bs - social, mai samo indiancite.
pochti vsichki jiveiat v kqsti i karat pikapi ili djipove. kupuvat po 24 pack bira :beer: i hodiat za riba po ezerata sqbota i nedelia. tova e prez liatoto, prez zimata neznam, no ... ste otida da proveria i ste pisha :D
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Ei, todor73 mnogo hubavo e tam I LOVE JEEPS and FISHING,moje s jenata da se zaselim tam samo da se doberem edin pat ....... :D
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ignate,
i kat stane -50 s viatara sha ta pitam az. ima da si spomniash za Vraza :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Joy

Мнение от Joy »

За кой север говорите, бе хора? Има север и север...
На канадския север много се съмнявам,че някой от вас би издържал...
Аз не издържах на много по-цивилизован север... :roll:
Да живееш в село наполовина състоящо от инуити-алкохолици, ядящи сурово месо при нечовешки климатични условия. Это това е канадския север.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Sasho,vse pak ne govorim za poliarnia krag,nali.. :) no -15-25 shte gi preglatna (imam i estestvena podplata 126kg. teja....ha-ha-ha :lol: ,taka che stu ma ne plashi,a za Vratsa kakvo da ti kaja az i sega ne shta da si ia spomniam....,no kakto i da e, badi zdrav i mnogo kasmet i (neka silata bade s teb)... :D
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Irra, ако те интересува дали има опростена ил специална процедура за заселване на северните райони - няма такава. В Пловдив наскоро се състоя среща с представител на канадското посолство във Виена и той обясни накратко колко привлекателни са тези райони сьс слабата си заселеност, но също така опроверга слуховете, че за там едва ли не всеки кандидат е приет и добре дошъл - процедурата е за имиграция в Канада или за имиграция в Квебек; няма други правила; може да ги впечатлиш само на интервюто - това е, което аз съм научила.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

ignat dikovsky написа:vse pak ne govorim za poliarnia krag,nali.. :) no -15-25 shte gi preglatna
-15 -25 shte e april i mai
a zimata e s dosta po niski temp na sever

drugo koeto sum chuval che jivota e po skup tam
hrana, naemi, alkohol -taka che realno tova kompensira po-visokata zaplata :beer:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:За кой север говорите, бе хора? Има север и север...
Да живееш в село наполовина състоящо от инуити-алкохолици, ядящи сурово месо при нечовешки климатични условия. Это това е канадския север.
:shock: :shock:
нищо няма да кажа, че ще помислиш че се заяждам
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Rainmaker написа: drugo koeto sum chuval che jivota e po skup tam
hrana, naemi, alkohol -taka che realno tova kompensira po-visokata zaplata :beer:
Зависи къде си. Наскоро един колега се върна от Thunder Bay и каза че е най-голямата евтиния в Онтарио. Което лично мен ме учуди но се оказа че е така.

Изображение
Joy

Мнение от Joy »

bgmontreal написа:
JOY написа:За кой север говорите, бе хора? Има север и север...
:shock: :shock:
нищо няма да кажа, че ще помислиш че се заяждам
Имаш нещо против? :roll: Казвай-ще поспорим!
Живях на руския полярен кръг, който е сто пъти по-цивилизован от много по-южни широчини в Канада! Смея да го твърдя, въпреки, че по канадския север не съм била, но достатъчно съм виждала и чувала от хора, които има с какво да сравняват.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Мога да кажа,че в много отношения града превъзхожда и София,но климатичните условия са нечовешки! Българин не би издържал.
Температурите и клим. условия в "Сет Иль" много по-на юг от полярния кръг са абсолютно същите, а градът не може да стъпи и на малкия пръст на този, който ти показвам. Давам този пример,защото там имаме един нещастен приятел. Същото се отнася и за Саскатун и Саскачеван като цяло. И за там имам инфо от първа уста.

Изображение

Изображение

[img]http://cadrans_solaires.scg.ulaval.ca/images/p_fleuve.gif[/img]

Изображение

Това са най-свясните снимки,които намерих... :roll:

Според мерки за север,Сет иль въобще не би трябвало да е север,но това е най-цивилизования град в Квебек,който може да бъде наречен северен. По-нагоре е пустош.
По истински мерки за север,само Нунавут и въобще...над 60-тия паралел биха могли да бъдат наречени север.

Изображение

Сравнете-първия град,който ви показах е на паралела, който е с пунктирна линия! А Сет иль-под 50-тия. :roll: В някой страни, края на света започва много по-на юг отколкото в други... :roll:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

това някакво полярно сияние ли е? а как се казва този град?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено