bankovi smetki i socialni slujbi

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
borimira2

bankovi smetki i socialni slujbi

Мнение от borimira2 »

Dokato chakam EI (employment insurance) da mi privede parite, imam nujda ot money... i zatova me posavetvaha da se obadja na Social Service i da poluchavam Welfare vremenno dokato mi izleze reshenieto za EI (a to moje da otneme 4-6 weeks), posle ot EI shte mi spadnat ot parite, koito sa mi dali Publc Services. Poneje Sociala iskat mnogo informatzia... reshih da si otvorja nova bankova smetka i da im ja dam tazi. No... pritesnjavam se, che te shte se usetjat zashto si ja otvorila predi njakolko dni, predi tova kakva smetka si imala i shte tragnat da me proverjavat. Po-dobre li e da im kaja, che imam i druga bankova smetka, za da ne kajat posle che gi laja?!? Prosto ne mi se iskashe mnogo da mi sledjat bankovite smetki, prihodi i razhodi. Spored Vas, vednaj kato sam im dala info che iskam da sam vremenno na Welfare, tova oznachava li te avtomaticheski rovjat iz moeto credit history i pochvat da sledjat vsichkite mi bankovi smetki?!?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Veliko

Мнение от Veliko »

Po-dobre si nameri rabota, shtoto shte progonite powecheto hora deto wi plashtat sociala i togawa ne znam kak shte se oprawiate.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Koko

Re: bankovi smetki i socialni slujbi

Мнение от Koko »

borimira2 написа: Spored Vas, vednaj kato sam im dala info che iskam da sam vremenno na Welfare, tova oznachava li te avtomaticheski rovjat iz moeto credit history i pochvat da sledjat vsichkite mi bankovi smetki?!?
Не съм 100% сигурен, но мисля че ако си на welfare, ще ти следят движението по всички банкови сметки – да не би случайно да имаш някакъв доход дето да не си го декларирала пред тях.

За Велико – има ситуации когато човек остава без работа по независещи от него причини и точно за това е измислен Employment Insurance, но ако се окаже че неговото получаване отнема време, то и welfare може да е приемлив временен вариант.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

тука си е яко полицейска държава, така, че въпрос на време да разберат за другата ти сметка, което пък ще доведе до излишни разправии и обяснения, така че не крий инфо, обаче ако не искат да кажеш всичките си сметки не жвждам защо трябва да я обявяваш.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Всеки емиграт си има досие, в което си пише всичко, ама наистина всичко. Предполагам, че сред нещата, които ще ти искат за социал е и СИН номера. Него имат ли го, смятай, че са разбрали и за банковата ти сметка, а щом я открият е ясно, че ще я проверят. Чувала съм от познати, че за да излезеш на социал, трябва да докажеш, че наистина нямаш пари (представяли се и фактури, бележки и т.н.).

POSTREACT(ions) SUMMARY

borimira2

Мнение от borimira2 »

Blagodarja na Vsichki, koito mi pisahte. Njamam stranichni dohodi, no poneje ne iskah specialno da mi nabludavat kakvi bankovi transferi imam ta zatova reshih da Vi popitam.. .

Inache shto se otnasja do Veliko, mai trjbva da otidesh da prochetesh kakvo e Employment Insurance predi da pravish podobni izkazvanija. Nakratko shte ti objasnja za kakvo stava vapros, vseki rabotesht iska ili ne mu se udarja ot zaplatata zastrahovka za sluchai v koito se okazva, bez negovo jelanie bezrabota (kakto az v momenta). Togava izlizash na Employment Insurance, ili na balgarski mu se vika "Na Borsata". Poneje otnema 4-6 weeks da ti zapochnat plashtanijata ti se predlaga vazmojnost da minesh vremenno na welfare, za da imash pari s koito da si pokrivash minimalni razhodi. Sled kato Employment Insurance ti se aktivira, parite, koito sa ti bili dadeni ot Welfare ti vrashtash tazi suma kojato ti e bila dadena. Ili ako ti e po-lesno da razberesh v sluchaja vzimaiki pari ot Welfare fond, defakto darjavata mi dava bezlihven zaem, sled koeto az go vrashtam kato moite pari "Ot EI pochnat da mi gi izplashtat" .

EI e analogichno na zastrahovka za kola ili zdravna zastrahovka. Ti si plashtash vseki mesetz no tova ne oznachava che izpolzvash tezi sredstva. Po sashtija nachin i az sam si plashtala za godinite koito sam rabotila tazi zastrahovka, no edva sega se naloji da se vazpolzvam ot neja, za sajalenie bih predpochela da rabotja. I ne stoja sas skrasteni ratze, makar che imam pravo na 8 mesetza na max EI, koito e 1600 i nikak ne e malko... Kakto veche sam se ubejdavash, stava razlika za pochti 3 pati po-goljama suma, otkolkoto Welfare bi mi davala...
Veliko написа:Po-dobre si nameri rabota, shtoto shte progonite powecheto hora deto wi plashtat sociala i togawa ne znam kak shte se oprawiate.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

zatva predi da ste si vzeli sinove si otvorete smetki - ne za sociali ami v sluchai che zabogateete ama da znaete che ot social ne se bogatee

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

borimira2 написа:Dokato chakam EI (employment insurance) da mi privede parite, imam nujda ot money... i zatova me posavetvaha da se obadja na Social Service i da poluchavam Welfare vremenno dokato mi izleze reshenieto za EI (a to moje da otneme 4-6 weeks), posle ot EI shte mi spadnat ot parite, koito sa mi dali Publc Services. Poneje Sociala iskat mnogo informatzia... reshih da si otvorja nova bankova smetka i da im ja dam tazi. No... pritesnjavam se, che te shte se usetjat zashto si ja otvorila predi njakolko dni, predi tova kakva smetka si imala i shte tragnat da me proverjavat. Po-dobre li e da im kaja, che imam i druga bankova smetka, za da ne kajat posle che gi laja?!? Prosto ne mi se iskashe mnogo da mi sledjat bankovite smetki, prihodi i razhodi. Spored Vas, vednaj kato sam im dala info che iskam da sam vremenno na Welfare, tova oznachava li te avtomaticheski rovjat iz moeto credit history i pochvat da sledjat vsichkite mi bankovi smetki?!?
не си играй с огъня.
тук всичко е на доверие, но гепят ли те ...
ако излъжеш, а това е лъжа, ще ти спрят и EI-a

POSTREACT(ions) SUMMARY

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

borimira2 написа: Po sashtija nachin i az sam si plashtala za godinite koito sam rabotila tazi zastrahovka, no edva sega se naloji da se vazpolzvam ot neja, za sajalenie bih predpochela da rabotja. I ne stoja sas skrasteni ratze, makar che imam pravo na 8 mesetza na max EI, koito e 1600 i nikak ne e malko... Kakto veche sam se ubejdavash, stava razlika za pochti 3 pati po-goljama suma, otkolkoto Welfare bi mi davala...
pohvalno e tva - dano da si namerish rabota

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
borimira2

Мнение от borimira2 »

Dano:)) Blagodarja ti Koljo:)

pohvalno e tva - dano da si namerish rabota[/quote]

POSTREACT(ions) SUMMARY

sofia

Мнение от sofia »

borimira2 написа:....Welfare, tova oznachava li te avtomaticheski rovjat iz moeto credit history i pochvat da sledjat vsichkite mi bankovi smetki?!?
100% i navsiakade po sveta - s mangizi maitap niama !
No za shto ti e welfare shtom imash pari ? Ili iskash da
vazvarnesh neshto ot tova, deto si plashtala dosega i e
otivalo po razni "refugees" i podobni ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

borimira2

Мнение от borimira2 »

Ne prosto sam ostanala v momenta bez pari... i poneje pri mene se okaza, che vmesto 6 weeks chakam veche 10 weeks (edin dokument se e bil zagubil po poshtata), a i kato si plashtash naem i hrana i razni drugi udovolstvija i parite mnogo barzo se stopjavat:))

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено