карта на Нобеловите лауреати

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Ivan1007

Re: карта на Нобеловите лауреати

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа: За което също има логично обяснение, поне според мен: евреите са били дискриминирани в Европа. През средните векове не са имали право да притежават земя в повечето западноевропейски държави ...
Циганите също са били дискриминирани.

Мнозинството от селяните през средновековието не са притежавали земя - тя е била на феодала.

Свободните/независими селяни са били по-скоро изключение.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
jovani написа: За което също има логично обяснение, поне според мен: евреите са били дискриминирани в Европа. През средните векове не са имали право да притежават земя в повечето западноевропейски държави ...
Циганите също са били дискриминирани.

Мнозинството от селяните през средновековието не са притежавали земя - тя е била на феодала.

Свободните/независими селяни са били по-скоро изключение.
Нямам добро обяснение за циганите, въпреки че и там има изключения.

Земята си е била тяхна, те са имали "изключителното право да я обработват", не са били роби без никакви права. Това е трика при феодализма, че създава усещането за частна собственост, на практика феодала е можел да прави каквото си иска, но в негов интерес е да поддържа усещането за справедливост, за да се повишава продукцията. Безимотните селяни са били изключение, а не правило.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Koko написа:А за този човек чували ли сте? Аз лично не бях, но понеже се разрових да търся листа с нобелистите, ето на какво попаднах - както става ясно поне на хартия и ние имаме поне един, който ако не друго е роден в България:
Elias Canetti (/kəˈnɛti, kɑː-/;[1] Bulgarian: Елиас Канети; 25 July 1905 – 14 August 1994) was a German language author, born in Bulgaria, and later a British citizen. He was a modernist novelist, playwright, memoirist, and non-fiction writer.[2] He won the Nobel Prize in Literature in 1981, "for writings marked by a broad outlook, a wealth of ideas and artistic power".[3]
https://en.wikipedia.org/wiki/Elias_Canetti"

А иначе целият лист може да се види тук:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N ... ry#Germany"
да, чували сме :) даже сме били в родната му къща в Русе.

оптик, не мога да разбера какво точно те тласка да терзаеш националната си самоличност с тези нобелови лауреати ..., мазохизъм, мъжки спорове по форуми, някакъв вид скука или истинско презрение към "качеството" на българите ? Жалко за мнението ти за строенето в Пирин, някак си ми се струва в контрадикция с "националния позор" да нямаме нобелов лауреат.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

krimon написа: оптик, не мога да разбера какво точно те тласка да терзаеш националната си самоличност с тези нобелови лауреати ..., мазохизъм, мъжки спорове по форуми, някакъв вид скука или истинско презрение към "качеството" на българите ? Жалко за мнението ти за строенето в Пирин, някак си ми се струва в контрадикция с "националния позор" да нямаме нобелов лауреат.
Кримон,
"Терзаенето" си е твой термин, също и "националния позор".
Аз па не мога да разбера ти защо се терзаеш ;-) какво ме тласкало мене или когото и да било.
Всеки форумец е написал каквото е написал щото в един момент така му се е приискало.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:
Pavel M написа: бе айде въз ние сме държава от 2000 години установена на една и съща перманентна територия ,а не съществуваме като държава чиято територия ни е дадена по милост на законните арабски земи подобно на псевдодържавата израел
тръгнал да ми сравнява качествата на българите с евреите
LOOSER отвсякъде
Китай от 5000 години са на същата територия, ама той и към тях има подобно отношение.
И е прав: българите са по-гоуема работа ! :rock:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Последно предупреждение за батката:
"мушеници , далавераджии и шарлатани" определено не е тон който може да толерираме.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

optics написа:Последно предупреждение за батката:
"мушеници , далавераджии и шарлатани" определено не е тон който може да толерираме.

ми горе цитирания евреин Соломон анжел с известния си град на мечтите какъв друг може да го наречеш освен евреин,мошенник,далавераджия и шарлатанин
ква вина има батката ,че измами сумати и народ с лъжите си
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Panem et Circenses

Мнение от Panem et Circenses »

optics написа:Последно предупреждение за батката:
Ами ето за това ще господстват над света - и коментарите с мнения че са "най-умните" си стоят, а тези които обясняват причината генетически се трият. Ти можеш да триеш коментарите тук - дори научно обосновани и документирани - но бича на "amaurotic familial idiocy" (1 от 27 от тези в УСА носи дефектния ген) а и много други наследствени генетически болести си стои и от него няма спасение освен аборт ако може да се открие ранно! (или както сега се прави жените да не се женят за евреи, тъй като децата си остават еврейчета, но пък генотипа се разширява и вероятността от някои такива заболявания намалява)

Завладяването на развития свят се осъществява масово за около 5 години - след промените на емиграционния закон на USA през 1965 започва масов подем за мултикултурализма - от Канадата на Трюдо та чак до Швецията на Палме.

Те се страхуват само от монолитна, монокултурна, едноезична и "бяла" държава - и си поставят за цел да разрушат всички такива като в същото време се надяват да заемат господстващото положение във всички сфери на икономиката, финансите и особено медиите там.

И го постигат - свидетелство на което е и този форум - със акциите на "модераторите"

Ето какво няма да ви кажат в училището:
https://vidrebel.wordpress.com/2013/03/ ... n-schools/"

Ето кой управлява USA:
https://thezog.wordpress.com/"

Ето и най-новия тоол с които те ще се опитват да спрат пробуждането на гоимите:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 76,00.html"

Хубавото е че Русия се опитва да се измъкне от лапите на злото. Да се надяваме че оттам плюс Китай и Индия ще дойде спасението на човечеството!
Изображение
The purpose of studying economics is not to acquire a set of readymade answers to economics, but to learn how to avoid being scammed by economists and swindled by accountants (claiming to be magicians, wizards with "fiduciary duty" to serve you)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Panem et Circenses написа: Хубавото е че Русия се опитва да се измъкне от лапите на злото. Да се надяваме че оттам плюс Китай и Индия ще дойде спасението на човечеството!
Защо не помислиш за собственото си спасение и не избереш "доброто" - кеф ти Русия, кеф ти Индия? :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Чака да го вземе the alien spaceship. Остават само 2 дена до март.
Аватар
Panem et Circenses

Мнение от Panem et Circenses »

Marto написа:Чака да го вземе the alien spaceship. Остават само 2 дена до март.
Ти това от собствения си опит за "alien" помощ ли го говориш?

Защото само с alien помощ някои може да обясни как едното че и другото братче (от народа) завършват английска езикова гимназия в голям град през 70-те и 80-те. С alien помощ "дете от народа" взема американска виза през 1990 или 1991 (на мен персонално американците ми удариха черен печат през това време). Със същата alien помощ това "дете от народа" научи по това време(когато информацията беше много ограничена, но алиенци знаят всичко) за наличието на американски колежи/университети с безплатно обучение за чужденци - че и алиенско-магическо го приемат...

What a wonderful chain of random events...или eй на това му се казва да имаш един алиен/алиенка когато е необходимо да му удари един гръб!!!

А персонално аз наистина очаквам 1 март, 10 март, 13 март - защото това са дати които могат да останат в историята един ден.
Beware of Ides of March
The purpose of studying economics is not to acquire a set of readymade answers to economics, but to learn how to avoid being scammed by economists and swindled by accountants (claiming to be magicians, wizards with "fiduciary duty" to serve you)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Напълно разбирам подозренията ти, но не позна.

Една от характеристиките на интелигентността (IQ) е че е в голяма степен наследствена, което донякъде обяснява разликите между различните народи/популации. Та ако единият брат е влязъл във варненската английска, не е толкова чудно, че и малкият е успял ;)

Някъде 91/92, баща ми се върна от командировка в София с една новоиздадена лилава книжка. Заглавието й беше нещо от рода на "Как да учим в чужбина". Изчетох я от корица до корица и писах на десетки американски и няколко канадски университета и колежи с един въпрос: имате ли стипендии за чуждестранни студенти. Оказа се, че един от тях даваше. Някои имаха и частични, но това не ме устройваше. Та взех тойфел-а и сат-а (1992ра в нашата гимназия вече циркулираха ксерокопия на учебниците на Barron's за тези тестове) и кандидаствах. Приеха ме с още 20 чуждестранни студенти, повечето от които бяха завършили гимназии в САЩ по разни обменни начала, от 1000 и кусур кандидата. Пълна стипендия (free tuition, grants for room and board, отчасти покрити от работа on-campus). Трябваше да дадем депозит от може би 1000 долара за да имам пари за учебници, което озори родителите ми, но някак успяха да ги намерят, както и парите за полет с Малев през Будапеща, Нюърк и Пистбърг.

Само не ме карай да пускам скенирани документи а ла Джовани :rofl:

Между другото, този Бен Гарисън е карикатурист жертва на неонацисти, които редовно преправят карикатурите му. Ето оригиналът, на тази, която си публикувал.

Не знам къде си я намерил, и честно страх ме е да питам какви сайтове четеш от 90те насам :puke:
speedy

Мнение от speedy »

Това с евреите е голям проблем. Аз редовно проверявам под леглото преди да си легна и почти през вечер намирам двама-трима от тях да си шушукат и кроят планове как да ни вземат къщата. Чудя се дали да не направя като в оня виц - да отрежа краката на леглото - но това едва ли ще помогне. Леглата на децата нямат пространство отдолу, но там евреите изпълзяват от гардероба.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

speedy написа:Това с евреите е голям проблем. Аз редовно проверявам под леглото преди да си легна и почти през вечер намирам двама-трима от тях да си шушукат и кроят планове как да ни вземат къщата. Чудя се дали да не направя като в оня виц - да отрежа краката на леглото - но това едва ли ще помогне. Леглата на децата нямат пространство отдолу, но там евреите изпълзяват от гардероба.
явно не представляваш кой знае какъв голям интерес за юдеите
в противен случай не биха те бавили и секунда
е ти пример как се мешат нагло и безогледно на територията на суверенна страна без много много да им мигне окото

https://frognews.bg/news_107767/Pristig ... a-na-Omar/"
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
speedy

Мнение от speedy »

Бих се учудил, ако палестинския посланик има друга версия.

Тъй като не съм изобщо наясно със случая, едно бързо търсене извади и следната информация:
„Съжалявам, че всичко това стана от едно писмо за екстрадиция. Съсипа ни се животът. Баща ми винаги се е чувствал застрашен, откакто сме в посолството. Получава много натиск от всякакви хора от посолството. За мен те са предатели. Казвали са му, че ще има нещо такова. За мен трябва да бъде наказан този, който го е направил”, заяви синът на Омар Зайед.
Значи може да се самоубил, паднал случайно, убит от Мосад, ЦРУ, КГБ (или там както се казва в момента), стари бойни другари, извънземни и т. н.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Заключено