Напълно разбирам подозренията ти, но не позна.
Една от характеристиките на интелигентността (IQ) е че е в голяма степен наследствена, което донякъде обяснява разликите между различните народи/популации. Та ако единият брат е влязъл във варненската английска, не е толкова чудно, че и малкият е успял
Някъде 91/92, баща ми се върна от командировка в София с една новоиздадена лилава книжка. Заглавието й беше нещо от рода на "Как да учим в чужбина". Изчетох я от корица до корица и писах на десетки американски и няколко канадски университета и колежи с един въпрос: имате ли стипендии за чуждестранни студенти. Оказа се, че един от тях даваше. Някои имаха и частични, но това не ме устройваше. Та взех тойфел-а и сат-а (1992ра в нашата гимназия вече циркулираха ксерокопия на учебниците на Barron's за тези тестове) и кандидаствах. Приеха ме с още 20 чуждестранни студенти, повечето от които бяха завършили гимназии в САЩ по разни обменни начала, от 1000 и кусур кандидата. Пълна стипендия (free tuition, grants for room and board, отчасти покрити от работа on-campus). Трябваше да дадем депозит от може би 1000 долара за да имам пари за учебници, което озори родителите ми, но някак успяха да ги намерят, както и парите за полет с Малев през Будапеща, Нюърк и Пистбърг.
Само не ме карай да пускам скенирани документи а ла Джовани
Между другото, този Бен Гарисън е карикатурист жертва на неонацисти, които редовно преправят карикатурите му. Ето оригиналът, на тази, която си публикувал.
Не знам къде си я намерил, и честно страх ме е да питам какви сайтове четеш от 90те насам