Времето в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Времето в Канада

Мнение от Bistra »

myhata II написа: Долу в десния ъгъл на пейката.... 8) ;)
Руси китайци? :o Мен ме кефи дръвчето пораснало във вазичката горе - ляво :rock:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

grozdan написа:@MrGeek - това не може да е от Ванкувър. Къде са тълпите китайци?
Ето ги тук, просто на предишната снимка са зад снимащия. :D :rofl:

Изображение

yahoo написа:Ако стоят под палмите по цял ден за да влезнат в кадър кой ще им плаща моргича ;)
Мисля тук леко си се объркАл. Те купуват само в КЕШ. Питай мухЪтЪ. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Странджата

Мнение от Странджата »

MrGeek написа:Специален поздрав за мухЪтЪ и останалите, зънзаникащи на минус 30 градусовите температури от другата Канада. Снимката е от уикенда, но днес беше абсолютно същия ден и така някъде вече две седмици, пък и прогнозите за следващите дни остават без промяна. Специални поздрави и на всички, които живеят с представата, че дъжда във Ванкувър почвал през октомври и свършвал през юни. :D :rock:

Изображение
Палми,бели мечки,омари...свободни хора,всеки да се заселва където пожелае!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Странджата - така както си го казал - все едно е факт. Но според мен не е. Аз не съм се заселил където съм пожелал и предполагам повечето не са. Но колцина ще си признаят. Повечето ще кажат - ай бегай ве, къдет' съм поискал - там съм се заселил. Мога да повярвам на много малка подборка, да не изреждам сега никове. Мисля че повечето са там където са могли, а не където биха пожелали. И в последствие в акъла ти се изработва комфортния спомен, че си там защото така си пожелал.
Примерно да речем следната анкета - ако преди да бяхте кацнали в Канада, някой ангел ви беше обещал доживотна заплата (сегашната ви) без да правите нищо и град по ваш избор кой щяхте да изберете - сегашния или друг ?
Трудно е да се каже, постфактум щото човек като се засели някъде и ако заплатата му е сносна почва да харесва мястото като родно. Познавам приятели и в Торонто и в Монреал и в Отава и в Едмънтън и на други места които говорят с възторг за техните места и как не биха отишли другаде.
Обаче постфактум.

Прочее, вчера видях цъфнали нарциси.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

optics написа:Странджата - така както си го казал - все едно е факт. Но според мен не е. Аз не съм се заселил където съм пожелал и предполагам повечето не са. Но колцина ще си признаят. Повечето ще кажат - ай бегай ве, къдет' съм поискал - там съм се заселил. Мога да повярвам на много малка подборка, да не изреждам сега никове. Мисля че повечето са там където са могли, а не където биха пожелали. И в последствие в акъла ти се изработва комфортния спомен, че си там защото така си пожелал.
Примерно да речем следната анкета - ако преди да бяхте кацнали в Канада, някой ангел ви беше обещал доживотна заплата (сегашната ви) без да правите нищо и град по ваш избор кой щяхте да изберете - сегашния или друг ?
Трудно е да се каже, постфактум щото човек като се засели някъде и ако заплатата му е сносна почва да харесва мястото като родно. Познавам приятели и в Торонто и в Монреал и в Отава и в Едмънтън и на други места които говорят с възторг за техните места и как не биха отишли другаде.
Обаче постфактум.
Що бе ,ти да не си рефюджи ,та си кацнал в онова село дето си ,защото аз където съм поискал там съм отишъл !
Първо много бях навит за Ван,ама като разбрах що китаец и работа предлагали там се отказах и се насочих към Тороно
Между другото по това време имаше един във форума с ник Доктора и много плачеше от Ванкувър ,което също бе фактор
Даже и пари му събирахме за да може да си купи кола и да кара вестници на разнос :!:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

И аз като Мухата, се заселих където бях си пожелал :)
Даже си спомням как Странджата (познаваме се от много години) за добро ми викаше: Виж кво батювото, не ти требе Ванкувър на тебе, там имота е огън, а и работа няма кой знае колко! Ако ти пречи френския, иди в Торонто!
Ама аз Ванкувър си бях избрал, и ей ни на.......тук сме. Живи и здрави, че и щастливи даже :P
Та по темата, последните дни се наслаждаваме на пролетта вече :)
Айде със здраве :) И да не ми скочи сега пак изперкалия селяндур от северния полюс, че пак ще падне триене ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Тука има и десиденти от форума на екогластност,как ли са попаднали в града на снимките със палмите, легално или нелегално се пита в задачата ? ;)
Стефан Цанев
grozdan

Мнение от grozdan »

MrGeek написа: Изображение
Значи на тази снимка се набиват на очи няколко факта:
  • 1. Тойота Терсел горе-долу над 10 годишна;
    2. лелка с куче бута колело, на което виси чанта с покупки;
    3. щанд за хот-дог
Сега да разтълкуваме картинката:
Тойота Терсел е супер евтин автомобил, избира се поради невъзможност за друго. Лелката е ходила с колелото на пазар и едновременно с това разхожда кучето си - т.е. тя няма свободното време просто да си разходи кучето и трябва да го съчетае с пазаруване. Поради липса на автомобил използва колелото си. Хот-дог е ниско качество храна.

Извод: хората там немат паре! Едни не могат да си позволят по-добри автомобили от Тойота Терсел, други въобще автомобили, трети - качествена храна. Освен това нямат и свободно време! Затова общината им е вдигнала тези метални човечЕта, които се присмиват да гражданите, пък те си мислят, че им се радват :wasntme:
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Как го видя че е хот-дог. На мен ми заприлича да е сладолед в тази жега :D
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

grozdan написа:
  • 1. Тойота Терсел горе-долу над 10 годишна;
    3. щанд за хот-дог
Сега да разтълкуваме картинката:
Тойота Терсел е супер евтин автомобил, избира се поради невъзможност за друго. Лелката е ходила с колелото на пазар и едновременно с това разхожда кучето си - т.е. тя няма свободното време просто да си разходи кучето и трябва да го съчетае с пазаруване. Поради липса на автомобил използва колелото си. Хот-дог е ниско качество храна.

Извод: хората там немат паре! Едни не могат да си позволят по-добри автомобили от Тойота Терсел, други въобще автомобили, трети - качествена храна. Освен това нямат и свободно време! Затова общината им е вдигнала тези метални човечЕта, които се присмиват да гражданите, пък те си мислят, че им се радват :wasntme:
Двама полицаи си говорели:
- Слушай сега да ти обяснявам що е логика. Ти имаш ли аквариум?
Другия отговаря.
- Да имам.
- Щом имаш аквариум, значи имаш и рибки.
- Да имам.
- Е, щом имаш рибки, значи много обичаш децата.
- Да много ги обичам.
- Щом обичаш децата, значи си имаш жена.
- Да имам жена.
- Е тогава, значи не си гей.
- Не съм.
И този където го питали, попитал:
- Е-е-е . . . . . . . . . колега, от къде научи тези неща.
А той отговаря:
- От тази червена книга, вземи я.
И всеки си тръгнал попътя, докато този, който взел книгата не срешнал друг полицай.
Попитал го:
- Имаш ли си аквариум.
Другия отговаря:
- Не.
- Е значи си гей.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Аз не съм се заселила където исках ,защото работната виза е с ограничения и трябва да сме тук до получаването на ПР. След това ще му мислим , но се съмнявам да отидем другаде въпреки,че не ми би бил това съзнателният избор преди идването ни тук.
Но какво се оказа де факто ?
Зимата е студена ,но не е студено от октомври до април постоянно, както ни беше казвано и потретвано.
Реуват се дни с много ниски темепраури с дни с приятни температури.Вчера беше -37 .а днес - 8.
Има си и ветрове, щипещ бузите студ, лед и wind chill , но има и слънце всеки ден и много приятни дни,особено този месец .
Както не вали всеки ден в Лондон, така и не е -50 всеки ден и тук !!
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
7George

Мнение от 7George »

1. Тойота Терсел горе-долу над 10 годишна;
3. щанд за хот-дог
Лелката най-вероятно събира бутилки по градинките, и там някъде живее, климата го позволява. :)
А толкова стари и ръждясали коли в движение, аз другаде освен в БК не съм виждал. Не е само от климата.
Палмите - всичките са Трахикарпус форчуни, най-зимостойките китайски палми в света.. ;)
Embrace your climate change!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

English Bay (от снимката) по принцип ми е любимото място в цяла Канада, но за съжаление са решили че тези чудовища/мутанти трябва да ги натресат точно там, по някаква странна и необяснима причина.. Предполагам са ги сложили около олимпиадата щот по мое време ги нямаше..

Псевдо-Арт некакъв
7George написа: Палмите - всичките са Трахикарпус форчуни, най-зимостойките китайски палми в света.. ;)
В Калгари има ли много от тях?? ;)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Грозданчо, на мен ми се чини на снимката,това ще да е "Нисанъ" :rofl: :lol: :lol:

А иначе по темата днес ми е студено, но съм решил довечера да се напием мощно с аклкохоли от ЛСБО ! :y: :rock:
На всички пожелавам - приятен уикенд ! :y:
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

optics написа:Странджата - така както си го казал - все едно е факт. Но според мен не е. Аз не съм се заселил където съм пожелал и предполагам повечето не са. Но колцина ще си признаят. Повечето ще кажат - ай бегай ве, къдет' съм поискал - там съм се заселил. Мога да повярвам на много малка подборка, да не изреждам сега никове. Мисля че повечето са там където са могли, а не където биха пожелали. И в последствие в акъла ти се изработва комфортния спомен, че си там защото така си пожелал.
Обаче постфактум.

Прочее, вчера видях цъфнали нарциси.
Optics,нямам ни най-малка претенция,че това,което съм казал е факт!Написах го кратко,като исках да поставя акцента върху свободният човек и свободата на придвижване/заселване.За анкетата съм напълно съгласен,заселването на дадено място е сбор от много фактори.Ако подходиш твърде разумно,след години може носталгично да съжаляваш,че не си подходил по-емоционално,ако си подходил твърде емоционално,може да се превърнеш в главен герой от неспирна драма...Та за свободният човек,на който му е студено и много обича палми примерно, и нарциси през януари,има кораби,влакове,самолети...
Заключено