Руси китайци?myhata II написа: Долу в десния ъгъл на пейката....![]()

Руси китайци?myhata II написа: Долу в десния ъгъл на пейката....![]()
Ето ги тук, просто на предишната снимка са зад снимащия.grozdan написа:@MrGeek - това не може да е от Ванкувър. Къде са тълпите китайци?
Мисля тук леко си се объркАл. Те купуват само в КЕШ. Питай мухЪтЪ.yahoo написа:Ако стоят под палмите по цял ден за да влезнат в кадър кой ще им плаща моргича
Палми,бели мечки,омари...свободни хора,всеки да се заселва където пожелае!MrGeek написа:Специален поздрав за мухЪтЪ и останалите, зънзаникащи на минус 30 градусовите температури от другата Канада. Снимката е от уикенда, но днес беше абсолютно същия ден и така някъде вече две седмици, пък и прогнозите за следващите дни остават без промяна. Специални поздрави и на всички, които живеят с представата, че дъжда във Ванкувър почвал през октомври и свършвал през юни.![]()
![]()
Що бе ,ти да не си рефюджи ,та си кацнал в онова село дето си ,защото аз където съм поискал там съм отишъл !optics написа:Странджата - така както си го казал - все едно е факт. Но според мен не е. Аз не съм се заселил където съм пожелал и предполагам повечето не са. Но колцина ще си признаят. Повечето ще кажат - ай бегай ве, къдет' съм поискал - там съм се заселил. Мога да повярвам на много малка подборка, да не изреждам сега никове. Мисля че повечето са там където са могли, а не където биха пожелали. И в последствие в акъла ти се изработва комфортния спомен, че си там защото така си пожелал.
Примерно да речем следната анкета - ако преди да бяхте кацнали в Канада, някой ангел ви беше обещал доживотна заплата (сегашната ви) без да правите нищо и град по ваш избор кой щяхте да изберете - сегашния или друг ?
Трудно е да се каже, постфактум щото човек като се засели някъде и ако заплатата му е сносна почва да харесва мястото като родно. Познавам приятели и в Торонто и в Монреал и в Отава и в Едмънтън и на други места които говорят с възторг за техните места и как не биха отишли другаде.
Обаче постфактум.
Значи на тази снимка се набиват на очи няколко факта:MrGeek написа:![]()
Двама полицаи си говорели:grozdan написа:
Значи на тази снимка се набиват на очи няколко факта:Сега да разтълкуваме картинката:
- 1. Тойота Терсел горе-долу над 10 годишна;
2. лелка с куче бута колело, на което виси чанта с покупки;
3. щанд за хот-дог
Тойота Терсел е супер евтин автомобил, избира се поради невъзможност за друго. Лелката е ходила с колелото на пазар и едновременно с това разхожда кучето си - т.е. тя няма свободното време просто да си разходи кучето и трябва да го съчетае с пазаруване. Поради липса на автомобил използва колелото си. Хот-дог е ниско качество храна.
Извод: хората там немат паре! Едни не могат да си позволят по-добри автомобили от Тойота Терсел, други въобще автомобили, трети - качествена храна. Освен това нямат и свободно време! Затова общината им е вдигнала тези метални човечЕта, които се присмиват да гражданите, пък те си мислят, че им се радват
Лелката най-вероятно събира бутилки по градинките, и там някъде живее, климата го позволява.Значи на тази снимка се набиват на очи няколко факта:
1. Тойота Терсел горе-долу над 10 годишна;
2. лелка с куче бута колело, на което виси чанта с покупки;
3. щанд за хот-дог
В Калгари има ли много от тях??7George написа: Палмите - всичките са Трахикарпус форчуни, най-зимостойките китайски палми в света..
Optics,нямам ни най-малка претенция,че това,което съм казал е факт!Написах го кратко,като исках да поставя акцента върху свободният човек и свободата на придвижване/заселване.За анкетата съм напълно съгласен,заселването на дадено място е сбор от много фактори.Ако подходиш твърде разумно,след години може носталгично да съжаляваш,че не си подходил по-емоционално,ако си подходил твърде емоционално,може да се превърнеш в главен герой от неспирна драма...Та за свободният човек,на който му е студено и много обича палми примерно, и нарциси през януари,има кораби,влакове,самолети...optics написа:Странджата - така както си го казал - все едно е факт. Но според мен не е. Аз не съм се заселил където съм пожелал и предполагам повечето не са. Но колцина ще си признаят. Повечето ще кажат - ай бегай ве, къдет' съм поискал - там съм се заселил. Мога да повярвам на много малка подборка, да не изреждам сега никове. Мисля че повечето са там където са могли, а не където биха пожелали. И в последствие в акъла ти се изработва комфортния спомен, че си там защото така си пожелал.
Примерно да речем следната анкета - ако преди да бяхте кацнали в Канада, някой ангел ви беше обещал доживотна заплата (сегашната ви) без да правите нищо и град по ваш избор кой щяхте да изберете - сегашния или друг ?
Трудно е да се каже, постфактум щото човек като се засели някъде и ако заплатата му е сносна почва да харесва мястото като родно. Познавам приятели и в Торонто и в Монреал и в Отава и в Едмънтън и на други места които говорят с възторг за техните места и как не биха отишли другаде.
Обаче постфактум.
Прочее, вчера видях цъфнали нарциси.