Това е чудесно. Ванкувър има огромното предимство от всички канадски големи градове с планините наоколо, за човек като мен. Обаче онова с дъжда, което ти каза, не ми хареса. И него коментирах. На мен снегът ми харесва, дъждът - не. И вятъра не го обичам.fighter написа:Само да кажа на Маргаритка-2, че в двора ни има цъфнали кокичета, нарциси и теменужки. Аз лично усещам, че се запролетява. А младите канадки си щъкат по кълки и потничета
Иначе тук в момента е тихо, без вятър, и грее слънце. Но не е за потник и кълки

Благодаря за наистина полезното мнение! За съжаление, в Бургас съм ходила само на плаж, и то един път само, а за Кнежа пък съвсем нямам идея как е. Но разбирам логиката на сравнението.haimana написа:Всеки път като се наканя да напиша нещо за климата в Канада и ме домързява. Не за друго, ами защото Канада е малка като площ и климата е навсякъде еднакъв...![]()
...
Ще опитам да направя паралел с България за да могат новозапътилите се да добият някаква представа.
Та то е нещо като да сравняваш климата в Бургас и Кнежа(или друго място с екстранални температури лято/зима), само че заради мащаба разликите са по-големи.
От личен опит(айсфишинг почти всяка седмица през зимата) ще кажа, че -5С с вятър е по-гадно от -15С без вятър. За -30С с вятър не знам и не искам да знам
Който ви казва, че работата е водеща е адски прав. А който ви казва, че климата няма значение е в голяма грешка
Иначе в София тази зима нямаше -17, най-ниските досега бяха през декември около -10 няколко дни. Януари излезе топъл, февруари ще го видим

И аз същото мисля за вятъра - много го мразя! Това е хубавото на софийското поле и изобщо на юг от Балкана, че той е достатъчно висок да спира ветровете от руските степи през зимата.
Абе и аз така си го мислех - за работата и за климата. Някак не виждам как ще се абстрахирам от климата, дори и да ми плащат много (това е логическо съждение, не е наивно очакване да ме засипят с пари, моля, да не стане грешка)