"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор

"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Анкетата свършва на Съб Мар 24, 2012 8:55 am

ДА
13
39%
НЕ
20
61%

Общо гласове: 33
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: "За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Мнение от Bistra »

ablood написа:
apple написа:...а фактите те са нещо, което от юридическа и фактическа гледна точка, както каза може да се разминават жестоко.
Фактите от фактическа гледна точка не били факти (разминавали се). :rofl:
Не исках да коментирам, ама това е гледната точка на някой, който е учил философия в 1-ви курс, обаче не му личи особено. Който започва спор нормално с обиди и после се жалва, че и него го обиждали. Ама, те-обидите са май емоционални аргументи, та в тоя ред на мисли правилна е горната мисъл. Един неемоционален такъв аргумент е решението на съд например, независимо дали е манипулиран или не (защото това не може да се докаже ;) ), но да не задълбавам прекалено в друга посока. Тук сме все пак само във Форум и си чешеме пръстите по клавиатурите само. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Много добре знаеш какво съм имала предвид...недей пак да се отваряш излишно! Юридическите факти и това, което ти считаш за факт са две различни неща. Това, че не съм го написала по най-правилния начин нищо не означава освен, че когато човек бърза не се изразява добре. Ама ти и когато не бързаш си царица на "бисерите". А философията ако ти си спомняш и половината от това, което си учила по тази дисциплина в първи курс ще те приветствам. :y: Ама надали... Човека дето го претриха заедно с мене ти каза откъде са ти проблемите...ама нали си с връзки изтриха го. Нищо, че към мене същите "диагнози" си висят още пък и ти даже ми ги слагаш. Айде вземи все пак малко да поработиш и да обърнеш внимание на "мосюто", че наистина прекаляваш с активността си. Вложи си енергията в нещо по-съзидателно. ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз не съм философ. Прекалено съм прагматична за да бъда. Зная много добре, че истината е различна за всеки. Затова и ти казах, че споровете се решават в съд. После остава страданието поне за 10 години напред. Човек трябва да мисли преди да нанася "емоционални" щети, да не говорим пък за материалните. :D
Нямам връзки. Просто се придържам към Форумния устав. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

apple написа:Човека дето го претриха заедно с мене ти каза откъде са ти проблемите...ама нали си с връзки изтриха го. Нищо, че към мене същите "диагнози" си висят още пък и ти даже ми ги слагаш.
Ябълке, според логовете на форума и въпросните теми, твоята приятелка бистра има два пъти повече изтрити постове от теб. Излиза, че всъщност ти май си с връзки. Както казва мухЪтЪ - туш! :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Maximus написа:
myhata II написа:А за момичето в Украйна,според теб на ония 3мата не заслужават ли балтията ? 8)
То момичето почина, милото, мир на праха му. Точно тия тримата като четох какви са, чии синове са, ще се измъкнат. Ако бях баща на момичето и са ми пред очите - приключват с житейския си път и тримата изверги, пък после каквото ще да ме правят. НО това е от гледна точка на "ако" и "ако бях". Виж, обаче, как и ти си предубеден, както и аз. Ти знаеш историята от медиите и толкова. Медиите са прекалено силна, зависима, платена, нечистоплътна и отвратителна власт. Тяхната коректност се отъждествява в болшинството от случаите в полза на силния на деня. Не казвам, че тия боклуци са били прави, невинни или не трябва да ги изтребят като ненужен за човечеството боклук - казвам, че това ние го знаем от медиите. И точно поради тази причина считам, че не трябва да има смъртно наказание. Защото огромната част от общественото мнение се формира на база прочетеното в медиите - а те са точно толкова независими, коректни и поднасят само и единствено самата истина, колкото Барак Обама е бял расист.
Ба си глупостта - общественото мнение ли съди или съдя + съдебни заседатели? Предполагам не си чул за "jury sequestration"? При делото с/у О Джей ги бяха изолирали повече от 3 месеца.

Според вас, ако не бяха гръмнали френско-алжирския изрод (дето застреля 7 човека, две от които деца), доживотна присъда ли трябваше да получи, щото може би не беше сигурно, че той ги е застрелял?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Павеле, едно е мнението ти да е формирано от медиите, но е много по-зле да базираш мненията си на базата на "информация" от телевизионни драми от рода на CSI Miami.

При над 90% от случаите на violent crimes ДНК доказателства няма. Често хора биват осъждани заради косвени улики, показания на очевидци (които са много ненадеждни), "самопризнания", некоректни прокурори с политически амбиции, неадекватна защита, расови или други предразсъдъци. Тези 200 души оневинени от the Innocence Project заради ДНК са сред "щастливците". А другите? Ако приложим горния процент, съвсем възможно е да става дума за хиляди хора.

Заради живота само на един такъв невинен човек си струва да оставим хиляда изверга да доживеят дълбока старост в затвора.
Maximus

Мнение от Maximus »

Павел написа:
Maximus написа:
myhata II написа:А за момичето в Украйна,според теб на ония 3мата не заслужават ли балтията ? 8)
То момичето почина, милото, мир на праха му. Точно тия тримата като четох какви са, чии синове са, ще се измъкнат. Ако бях баща на момичето и са ми пред очите - приключват с житейския си път и тримата изверги, пък после каквото ще да ме правят. НО това е от гледна точка на "ако" и "ако бях". Виж, обаче, как и ти си предубеден, както и аз. Ти знаеш историята от медиите и толкова. Медиите са прекалено силна, зависима, платена, нечистоплътна и отвратителна власт. Тяхната коректност се отъждествява в болшинството от случаите в полза на силния на деня. Не казвам, че тия боклуци са били прави, невинни или не трябва да ги изтребят като ненужен за човечеството боклук - казвам, че това ние го знаем от медиите. И точно поради тази причина считам, че не трябва да има смъртно наказание. Защото огромната част от общественото мнение се формира на база прочетеното в медиите - а те са точно толкова независими, коректни и поднасят само и единствено самата истина, колкото Барак Обама е бял расист.
Ба си глупостта - общественото мнение ли съди или съдя + съдебни заседатели? Предполагам не си чул за "jury sequestration"? При делото с/у О Джей ги бяха изолирали повече от 3 месеца.

Според вас, ако не бяха гръмнали френско-алжирския изрод (дето застреля 7 човека, две от които деца), доживотна присъда ли трябваше да получи, щото може би не беше сигурно, че той ги е застрелял?
С ограничени хора не ми се спори.
apple

Мнение от apple »

MrGeek написа:
apple написа:Човека дето го претриха заедно с мене ти каза откъде са ти проблемите...ама нали си с връзки изтриха го. Нищо, че към мене същите "диагнози" си висят още пък и ти даже ми ги слагаш.
Ябълке, според логовете на форума и въпросните теми, твоята приятелка бистра има два пъти повече изтрити постове от теб. Излиза, че всъщност ти май си с връзки. Както казва мухЪтЪ - туш! :D
Тц! Не ти минава номера! Просто госпожата има 1906 мнения само за периода от 19.01.2011 до сега. Моя милост е едва с 445 мнения и /с това и 6/ за периода от 28.06.2007. А преди това колко хиляди има не ми се мисли, пък и не помня. Нещо се подвизаваше с различни никове. Нормално да е натрупала повечко изтрито и то във времето когато вероятно други са били админите. На сегашните ви личи, че работите по симпатия/антипатия... Както каза един от претритите на всеки 3 минути след като някой я спомене тя вече е отговорила. Сигурно е от "групата за бързо реагиране"...знам ли? :?: Да живееш във виртуалната реалност предимно е присъщо на хората с дефицити в личния живот. Така пише в дебелите книги... ;) дето ги четох в първи курс...май беше...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

apple написа:
MrGeek написа:
Тц! Не ти минава номера! Просто госпожата има 1906 мнения само за периода от 19.01.2011 до сега. Моя милост е едва с 445 мнения и /с това и 6/ за периода от 28.06.2007. А преди това колко хиляди има не ми се мисли, пък и не помня. Нещо се подвизаваше с различни никове. Нормално да е натрупала повечко изтрито и то във времето когато вероятно други са били админите. На сегашните ви личи, че работите по симпатия/антипатия... Както каза един от претритите на всеки 3 минути след като някой я спомене тя вече е отговорила. Сигурно е от "групата за бързо реагиране"...знам ли? :?: Да живееш във виртуалната реалност предимно е присъщо на хората с дефицити в личния живот. Така пише в дебелите книги... ;) дето ги четох в първи курс...май беше...
Апълке, точно един от претритите ти (ме) наричаш привилегирован, а сега?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

apple написа:Тц! Не ти минава номера! Просто госпожата има 1906 мнения само за периода от 19.01.2011 до сега. Моя милост е едва с 445 мнения и /с това и 6/ за периода от 28.06.2007.
Не можеш да четеш или се правиш на ударена с прът за брулене на ябълки? Става въпрос само за две от активните напоследък теми, в които се препирате и бяхте сътворили дружно една камара глупости. Що се отнася за цялостния творчески период, въпросната госпожа и там те води по показателя "изпитване гнева на административното ръководство" с няколкото си изхвърляния от форума, но не е късно да се заличи разликата, ако толкова държиш на баланса. Все пак границата на търпението не е толкова високо (това последното е в абсолютно еднаква степен към двете ви особи). А иначе който се чувства недоволен от порядките и управата на форума има едно доста лесно решение пред себе си - хващане на пътя по широкия виртуален свят. Има огромен избор на алтернативи за всякакви "изгонени", "прокудени" и т.н.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

apple написа:
MrGeek написа:
Сега е ред и на другият админ - както и да го погледна твоето поведение във форума трябваше да бъде санкционирано отдавна, едва ли остана тема в която като си се включила да не си успяла да се изпокараш със почти всички пишещи в нея, съответно темата или да е заключена или частично изтрита.
Основната причина поведението ти да бъде търпяно е защото не ми се искаше да има упреци че отрицателните мнения от новодошлите към Канада не се толерират, но както виждам нещата вече стигнаха до момент в който поведението ти няма да бъде търпяно повече - след като нямаш желание да проявяваш дори елементарна толерантност към мнения различни от твоето и създаваш само конфликти с другите участници (а някои се палят по-лесно и реагират по-остро) недей очаквай повече толераност от страна на администрация, мисля че те търпяхме достатъчно, но това няма да продължи още дълго така.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
apple

Мнение от apple »

Апълке, точно един от претритите ти (ме) наричаш привилегирован, а сега?
А сега говорим за имунитет на особата, а не за твоите привилегии. Искаш ли да ровна назад и да поставя цитати от твои постинги съдържащи подобни мнения спрямо мене насочени...нито тогава, нито сега изтрити? Както и на въпросната персона Б., която се опитва неуспешно да копира твоя "личен форумен стил". За това говоря за двоен стандарт.
Сега е ред и на другият админ - както и да го погледна твоето поведение във форума трябваше да бъде санкционирано отдавна, едва ли остана тема в която като си се включила да не си успяла да се изпокараш със почти всички пишещи в нея, съответно темата или да е заключена или частично изтрита.
Коко, мога ли да знам кои са почти всички във форума? Не е трудно да се проследи за колко човека става въпрос и какво е процентното съотношение спрямо общата членска маса... И още заплашваш ли ме? :?: И на мене не ми харесва начина по който действаш, но какво излиза, че съм в частно виртуално пространство и само с твое разрешение може да ти газя "райграса"? Това, че някои хора ревностно защитават фантазния свят, в който живеят, не означава, че аз трябва да клекна примирено и да джафкам възторжено в краката на "успелите". Не съм от тези. Щом има толерантност тук спрямо обратните, но няма спрямо инакомислещите за какво става реч? За разлика от Б. аз съм човек с поне елементарно достойнство и ако бъда "изгонена" нямам намерение да прося милостта ти и да се промъквам с нов ник. От теб зависи колко толерантен и обективен можеш да бъдеш! Пиша това за всеки случай или кой знае може би съвсем уместно и навреме, за да не изчезна безследно без право на "последна дума". На осъдените на смърт преди екзекуцията им се дава тази възможност, както и любимата храна и напитка за последно... Така, че бъди поне толкова милостив, когато ми дойде времето, моля! Без вечерята разбира се, малко сме далечко един от друг затова ;)!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ябълке,

Потвърждавам като обективен съфорумник, необичан и системно трит от Митето и Макгийк:

Последните месеци ти си не само основният дразнител във форума, но и истински генератор на отрицателни мнения и постове.

Разграничавай инакомислещ от перманентно опакомислещ!

Толерантността на админа се дължи на факта, че до известна степен (!!!) трябва да се чува мнението дори и на крайните хейтъри. Когато обаче се превърне в перманентно досаждане от една и съща личност...

Укроти се, продължавай да разнообразяваш форумната атмосфера, но с мярка и приличие!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
apple

Мнение от apple »

Един от "почти всички се обади"! Твоето мнение го знам отдавна... А като дразнител може да ме преживяваш само ако нещо много лично те засяга в онова, което пиша! Не е ли така? И ако е така, защо е така... :?:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ако само едно нещо от това което пишеше дразнеше само мен, тогава само аз щях да имам причини да се заяждам и то само по една тема и проблемът щеше да е субективен.

Ама като си се изпокарала с почти всички активни участници във форума...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор