Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от miteto »

leaf написа:miteto

Значи според вас всички, които са по-млади от 30 пушат и пият. Много интересно заключение. Направо ме хваща страх за тези хора готови да разпиляват здравето и времето си. :(
Не, става въпрос за тези които пушат и пият, естествено. Няма какво да те хваща страх, в България сигурно 8 от всеки 10 човека пушат и то сериозно - това не е от вчера, сигурен съм че когато си емигрирала е било същото положение. Може би не в твоя кръг познати, но като цяло в БГ се пуши много. Обикалянето на 5-6 заведения в една нощ не е български патент, даже си има термин на английски - pub crawl. Изгубени души? :D Просто младежи, по цял свят младежта се забавлява по един и същ начин - и алкохолът заема голяяяяяма част от въпросното забавление.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Това е 100% в десетката, с едно допълнение: в клубовете в Торонто работят до 2 часа, и ако по закон не би следвало да ти сервират алкохол, след като преценят че си изпил доста, то може да се нашмъркаш, напапкаш или напушиш със субстанции с неясно съдържание колкото ти душа иска - те са доста по-евтини и по-вредни от алкохола, но поне знаеш, че полицаите дето пазят на входа са партия с дилърите и няма да имаш грижи (стига да не дадеш фира).
Айде стига соц-пропаганда, навсякъде по света се продават наркотици и навсякъде има корумпирани полицаи. Ти откъде знаеш, че точно тези полицаи пред клуба са партия с дилърите? Да не би да ти дават отчет или може би си част от "бизнеса" та си толкова навътре в нещата?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да се самоубиеш има и други по-ефикасни начини и то по-приве атмосфера. Не е нужно да правиш "подвига" си обществено достояние. Няма да ви струва почти нищо, уверявам ви! ;)
Къде, къде по-романтично е да се събудиш в прегръдките на любимия сутрин.Птички пеят...две зайчета се гонят на двора. :)
P.S.Миналата година беше сам. Тази година, обаче са двама.(Става въпрос за заека, дето живее в нашия двор)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
leaf

Мнение от leaf »

miteto

Аз просто се забавлявах. :)
Но истината е, че и тук може да ходиш по заведения, стига да го желаеш.
Но на повечето от нас в имиграция се налага да полагат доста усилия и не остава много време за заведения.
Моя проблем е да намеря време за сън, толкова много е наситен живота ми тук. Даже не ми остава време да помисля за скука. :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Leda78 написа:Както каза един приятел... "Виж сега - детето ще учи в чужбина, това е ясно, защото това е предимството в момента при търсенето на работа и означава поне един перфектен език плюс. Има два варианта - или ние отиваме сега и на нас ни е трудно с адаптацията, но на него му е лесно после и има по-голям шанс да е по-близо до нас. Или после то отива само и му е трудна адаптацията и го виждаме от дъжд на вятър... Това е - изборът е твой, както се казва!" :)
Слушай този приятел.. Според мен доста добре се е ориентирал в съвременната реалност .. Доста мъдро (и според мен правилно) заключение си е направил. :)

Leda78 написа:Имам приятели и в Канада и в САЩ и казват, че там е "скучно" в сравнение с България. ......
. Но като цяло се оплакват, че е много "скучно", "тъпо", "хората не умеят да се забавляват като в БГ" и всякакви тем подобни коментари, което най-вероятно означава, че хората в Канада не обикалят 5 заведеня до 6 сутринта и след това да хапнат шкембенце в Дивака... Това им липсва на тези, които са коментирали подобни неща, явно :)

А само си представям каква сума трябва да оставиш в Канада, за да обиколиш 5 заведения за вечерта и да хапнеш навън преди да се прибереш и естествено за цялото това време да изпушиш поне 2 кутии цигари... На което тук в България хората между 20 и 30 поне му викат просто "събота" :lol:
С тези приятели случаят е малко по-особен. :)
Ако приоритета на един млад българин или българгка, са "две кутии цигари", изпиване на индустриално количество алкохол, размотаване по 5-6 заведения всеки уикенд, плюс шкембе чорба в ранните часове, наистина мястото им е в България и няма смисъл да си губят "енергията" с безмислени начинания като емиграция..

Казвайки това обаче аз също емигрирах като младо момче и по принцип съм от типа "Party Animal" (въпреки че не пия и не пуша) и НИКОГА не ми е било скучно. Нито в Канада нито в САЩ..

В Маями и в Торонто има клубове пред които повечето български дискотеки изглеждат като квартални кръчми. На западнияд бряг има още какво да се желае но, пък смея да твърдя че във Ванкувър изживях най-прекрасните си години и се скъсах от купон.. Може би съм изключение ..не знам, но където и да съм ходил и живял никога не ми е било скучно.. може би защото никога не съм търсил същото което съм оставил в БГ а просто се забавлявах с това което беше налично..

....
EDIT..
След като прочетох коментара на Митето, се сетих че и в Санта Барбара баровете на Мейн стрийт имаха разни подобни промоции. Плащаш една цена и след това почва обиколката..
Още един "български патент" го разобличиха.. :o
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivandaman написа:НИКОГА не ми е било скучно. Нито в Канада нито в САЩ..
Тайната на щастието не се състои в това да правиш, каквото ти харесва, а да харесваш онова, което се налага да правиш. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
IFF

Мнение от IFF »

Тайната на щастието е да си глупав.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Леле, каква дискусия се е заформила.

Честно казано смятам, че почти всички, които са били между 20 и 30 са се забавлявали поне част от тези години по подобен начин - заведения, алкохол, цигари и то не говоря за наркомани или хора с проблеми... просто млади хора, които обикалят дискотеките и танцуват до зори и после ядат супички... Има, естествено, и изключения, които са намерили по-интересен начин да прекарат лудите си, млади години. Но това не прави нито едните, нито другите лоши според мен.

На мен лично това не ми е критерий за веселба. Просто дадох пример, че разни хора - разни идеали. Аз например за едно толкова важно решение, като това за емиграция в Канада, бих се повлияла от възможностите за спорт в Канада... Но.. всеки луд с номера си.

Идеята беше, че просто човек трябва да си проучи нещата, да чете не редовете, а между редовете. Всеки е доволен или недоволен от различни неща, а пък всеки случай си е индивидуален, за да позволиш да ти повлияе генерално. Давам пример - чета за 1122 "бизнес" професиите и четох какво ли не: няма смисъл да идваш тук, ако взимаш добра заплата в БГ, трудно е, има "акули", няма таван на парите, ще ти трябва време, за да си стигнеш нивото, в Канада се намира по-лесно работа с нетуъркинг, трябва ти тукашно образование... и много други. Изводът, който си направих е: няма да е лесно и ще е бавно, ако не правя нищо, затова имам задачки: намери професионалната организация, която ще ти трябва, проучи възможностите за МБА, запиши френски (в Канада е плюс), сети се за всички чуждестранни преподаватели, колеги и т.н., които познаваш и се опитай да започнеш да си правиш нетуъркинг оттук... Схващате ли ми мисълта?

А относно щастието - то се крие в това, което правиш лично за себе си заедно с хората, които обичаш - извън работата, извън парите. Така мисля аз.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Leda78 написа:
затова имам задачки: намери професионалната организация, която ще ти трябва, проучи възможностите за МБА, запиши френски (в Канада е плюс), сети се за всички чуждестранни преподаватели, колеги и т.н., които познаваш и се опитай да започнеш да си правиш нетуъркинг оттук... Схващате ли ми мисълта?
Ако имаш нужда от помощ около тези задачки - не се колебай да питаш.
Разбира се, зависи в каква точно област се интересуваш.

По отношение френският - ако имаш някакво ниво и искаш да го подобриш, не е лошо като идея, но ако ще го почваш отначало - едва ли има много смисъл.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
todor73

Мнение от todor73 »

Koko написа: По отношение френският - ако имаш някакво ниво и искаш да го подобриш, не е лошо като идея, но ако ще го почваш отначало - едва ли има много смисъл.
Много правилно си го казал, защото с тия специалности с които се стига тавана :D се иска флуент бля-бля, а това се постига с години, инъче за ИТ-та и да помучават малко повечко, не е от значение защото те работят с компа повече ;)
Leda78

Мнение от Leda78 »

Може би трябваше да попитам преди това... но вече записах курс по френски и то от първо ниво... :) Нищо, един език никога не е излишен, дори само някакви основни познания.

Относно професионалните организации и т.н. - благодаря! Ще се възползвам. По принцип ме интересува как стоят нещата в сферата на маркетинга - има ли някоя, така да се каже, "задължителна" организация, в която е добре да членуваш или да държиш някакви курсове.

Също така ме интересува каква професионална организация му трябва на човек, който се занимава с интериорен дизайн - от проекта до изпълнението. Първо - професионална организация, някакъв лиценз може би? Иначе намерих за self employment разни темички ... Може би това би бил най-добрия вариант за подобен бизнес, след като човека знае какво върши и тук се занимава с подобна дейност. Да си призная - сега започвам да проучвам. За self employment намерих темички, но си признавам, че не съм имала време още да ги проуча подробно, затова съжалявам, ако въпросите ми звучат тъпо.

Аз също ще търся и проверявам. Няма да чакам наготово :) Така че - само ако знаете нещо, без да ви затормозявам, пишете ми тук или на лични. Ако не - аз ще се оправя. Благодаря много още веднъж!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jovani написа:
ablood написа:
jovani написа:Проблемът на всички е, че един път като дойдат (и като видят дървото със собствените си очи) остава въпросът кога да се откажат.

По-умните се отказват моментално и наистина губят само 1, 2, 3 заплати. Някои си казват: "чакай да видим, може по-нататък да ни излезе късмета" или пък "може на по-високите нива да е по-добре", а веднъж като загубят 5-6 години (60-70 хубави заплати) и вече им е все тая. Пък и никой в България вече не ги чака. Тогава започват оправданията с "бъдещето на децата" и подобни.

И недейте да ми обяснявате, че не всичко било пари - като ви чета писанията ми е ясно че 99% от вас ако видят 4-5 000 лева месечен доход в България и ще вирнат нос и моментално ще забравят за чалгата и "мизерията" на другите.
Леле колко нелепи заключения си успял да натъпчеш в един пост!?!
В мнението си коментирам индивиди, докарващи си 4-5 К месечен доход в България. Но нито ти, нито някой от другите, коментирали негативно мнението ми са били или са в това положение => мнението ми не се отнася за вас. Случаи на имигранти с високи доходи идващи в Канада и заминаващи си обратно скоропостижно е имало и ще има, така че мнението ми е напълно обосновано.
Хайде да не бъдеш толкова сигурен, а! ;)

Имаше времена, в които и на мен ми звучеше смешно "не всичко е пари". После имаше времена в които имах много пари и почти никакво време да ги харча. Освен това всеки пък като се връщах в БГ бях възмутен от кантраста с някои западни държави.

Сега живея в уредено спокойно място, работя 2 пъти по-малко отколкото в БГ, имам достатъчно пари за да не изоставам от местните си съседи и много време за децата си.

Да, много по-ниско съм в социалната стълбица, отколкото бях в БГ, но съм много по-щастлив. Парите не са всичко.

А ти явно има много още да учиш за ценностната система на околните.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:В мнението си коментирам индивиди, докарващи си 4-5 К месечен доход в България. Но нито ти, нито някой от другите, коментирали негативно мнението ми са били или са в това положение => мнението ми не се отнася за вас. Случаи на имигранти с високи доходи идващи в Канада и заминаващи си обратно скоропостижно е имало и ще има, така че мнението ми е напълно обосновано. Рамблер виждам, че е надъхан (а това е необходимо условие) и му пожелавам успех - смело напред и нагоре!
Напротив, другарю джовани. Мнението ти е чисто тролене. Нито ти си бил в подобна позиция (въпреки номенклатурното си потекло), нито изобщо някой друг се е появявал във форума с подобни проблеми. Безумие е изобщо да се мисли, че съществува такъв индивид във форума, камо ли да му се отделят няколко страници с глупости на тази тема.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Аз пък не мисля, че ако взимаш 4-5к и няма, едва ли не никога, да ти хрумне да емигрираш... Обикновено, ако си стигнал до подобна заплата с нормална работа и с яко бачкане (т.е. не си имотен и богат по дифолт), така си се наквасил с ипотечни кредити, че изобщо от тия пари не ти остава много, с нашите страхотни лихви от над 10%, дето никъде ги няма по света...

Не мисля, че мисленето за емиграция е пряко свързано само с парите - поне първоначалното... След това почваш естествено да проверяваш пари и т.н. Но първата идея, специално при нас, беше прекрасния разказ на едни приятели за това как са си живели в къщата на океана и той се е прибирал в 4 от работа и са се разхождали цялото семейство ... Какво да ви кажа - друг свят, спокойствие...
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Leda78 написа:Аз пък не мисля, че ако взимаш 4-5к и няма, едва ли не никога, да ти хрумне да емигрираш... Обикновено, ако си стигнал до подобна заплата с нормална работа и с яко бачкане (т.е. не си имотен и богат по дифолт), така си се наквасил с ипотечни кредити, че изобщо от тия пари не ти остава много, с нашите страхотни лихви от над 10%, дето никъде ги няма по света...

Не мисля, че мисленето за емиграция е пряко свързано само с парите - поне първоначалното... След това почваш естествено да проверяваш пари и т.н. Но първата идея, специално при нас, беше прекрасния разказ на едни приятели за това как са си живели в къщата на океана и той се е прибирал в 4 от работа и са се разхождали цялото семейство ... Какво да ви кажа - друг свят, спокойствие...
Виж от моя опит мога да ти кажа - човек който изкарва 4-5к и има хубава професия си права че няма какво да търси в Канада - мястото му е в Щатите.
По простата причина, че един такъв човек спокойно може да си прави около 100к долара за начало а след 4-5години 150-200к при това дори без да е някакъв шеф или нещо - а най-обикновен синиър програмист примерно,
още повече ако е борбен а човек който изкарва 4-5к е такъв ще завърши не лош университет - защо да не си направи старт ъп
някакъв и наистина - границата е небето.

Виж обаче за средната класа хора - изкарващи 1000-3000лв или бедните хора - Канада е по-добре, ето ти мнение на друг човек, което е много зле говорещо за щатите ама това е истината - не е да си беден тук или не борбен човек...

"Ти въобще можеш ли да четеш - къде прочете някой от нас да е казал, че ни е трудно тук? Толкова ли ти е сложно да проумееш, че казахме единствено "по-добре е да си беден в социална България, от колкото в не социална Америка". Правиш ли си труда въобще да вникнеш в това просто изречение, дето ти го пиша вече за 10-и път или не и просто караш по инерция. Бил съм се уплашил да не дойде тук да ми вземе хляба - ти въобще слушаш ли се какви ги плещиш . Имало било по-социални щати и по-малко социални. А да знаеш случайно, че преди да ти дадат зелената карта подписваш декларация, че няма да ползваш системата за социални помощи на щатите и в 90% от случаите докато не станеш гражданин единственото, на което можеш да се надяваш и то само в някои щати е детето ти поне да има здравна застраховка.
Америка е перфектното място, но не и за 47-я процента от хората, живеещи в нея и неплащашти данъци, защото доходите им са под прага, който се смята, че си беден вече. За всички останали несъмнено е много по-добре от България. Никой не ви каза тук, че вие попадате при едните или при другите, казахме ви, че едните са по-зле, от колкото ако бяха в България. Отделно бедна ти е фантазията колко хора само от тоя форум се прибраха в БГ, ама ти това също няма пак как да го знаеш. Спрете се вече да дрънкате глупости тук 3-4 човека и направете поне елемнтарен опит малко да вникнете в това, което се опитваме да ви кажем. "
Публикувай отговор