Leda78 написа:Аз пък не мисля, че ако взимаш 4-5к и няма, едва ли не никога, да ти хрумне да емигрираш... Обикновено, ако си стигнал до подобна заплата с нормална работа и с яко бачкане (т.е. не си имотен и богат по дифолт), така си се наквасил с ипотечни кредити, че изобщо от тия пари не ти остава много, с нашите страхотни лихви от над 10%, дето никъде ги няма по света...
Не мисля, че мисленето за емиграция е пряко свързано само с парите - поне първоначалното... След това почваш естествено да проверяваш пари и т.н. Но първата идея, специално при нас, беше прекрасния разказ на едни приятели за това как са си живели в къщата на океана и той се е прибирал в 4 от работа и са се разхождали цялото семейство ... Какво да ви кажа - друг свят, спокойствие...
Виж от моя опит мога да ти кажа - човек който изкарва 4-5к и има хубава професия си права че няма какво да търси в Канада - мястото му е в Щатите.
По простата причина, че един такъв човек спокойно може да си прави около 100к долара за начало а след 4-5години 150-200к при това дори без да е някакъв шеф или нещо - а най-обикновен синиър програмист примерно,
още повече ако е борбен а човек който изкарва 4-5к е такъв ще завърши не лош университет - защо да не си направи старт ъп
някакъв и наистина - границата е небето.
Виж обаче за средната класа хора - изкарващи 1000-3000лв или бедните хора - Канада е по-добре, ето ти мнение на друг човек, което е много зле говорещо за щатите ама това е истината - не е да си беден тук или не борбен човек...
"Ти въобще можеш ли да четеш - къде прочете някой от нас да е казал, че ни е трудно тук? Толкова ли ти е сложно да проумееш, че казахме единствено "по-добре е да си беден в социална България, от колкото в не социална Америка". Правиш ли си труда въобще да вникнеш в това просто изречение, дето ти го пиша вече за 10-и път или не и просто караш по инерция. Бил съм се уплашил да не дойде тук да ми вземе хляба - ти въобще слушаш ли се какви ги плещиш . Имало било по-социални щати и по-малко социални. А да знаеш случайно, че преди да ти дадат зелената карта подписваш декларация, че няма да ползваш системата за социални помощи на щатите и в 90% от случаите докато не станеш гражданин единственото, на което можеш да се надяваш и то само в някои щати е детето ти поне да има здравна застраховка.
Америка е перфектното място, но не и за 47-я процента от хората, живеещи в нея и неплащашти данъци, защото доходите им са под прага, който се смята, че си беден вече. За всички останали несъмнено е много по-добре от България. Никой не ви каза тук, че вие попадате при едните или при другите, казахме ви, че едните са по-зле, от колкото ако бяха в България. Отделно бедна ти е фантазията колко хора само от тоя форум се прибраха в БГ, ама ти това също няма пак как да го знаеш. Спрете се вече да дрънкате глупости тук 3-4 човека и направете поне елемнтарен опит малко да вникнете в това, което се опитваме да ви кажем. "