Проблем ли е, че сме изпратили оригинални документи и превод

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Проблем ли е, че сме изпратили оригинални документи и превод

Мнение от emyangels »

Заедно с молбата си за кандидатстване сме изпратили оригинални документи (различни справки, които могат да се вадят многократно) и всички преводи към тях са ни оригинали. И отгоре на всичко сме направили и легализации!!! Сега като чета информацията във Форума, разбирам, че става дума да се изпратят само копия. Ама малко късно!!! Предполагам, че не трябва да правя за интервюто още един куп документи отново!:)
rumi_bg

Мнение от rumi_bg »

Ne e neobhodimo da pravi6 vsichki prevodi i legalizacii za interview-to. Togava triabva da nosi6 originalnite dokumenti - diplomi, trudova knijka (dori i da ima6 udostoverenie ot NOI za staja), pasporti i t.n. Problem e samo, 4e kato zamniava6 6te se naloji da legalizira6 i prevejda6 vsi4ko otnovo. Az sa6to izpratih originalnite prevodi i legalizacii i sega 6te gi pravia otnovo :?
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Удостоверение от НОИ за стаж???

Мнение от emyangels »

Този документ задължителен ли е за интервюто? Досега никога не съм го срещала, а и по принцип не се ползва много в практиката ни. Той се вади в случай, че си си загубил трудовата книжка, нямаш УП 30 и се опитваш да си възстановиш прослужените години.
rumi_bg

Мнение от rumi_bg »

Ne e zadaljitelno da ima6 udostoverenie ot NOI. 6tom ti e nared trudovata knijka i ima6 UP 30. Ako dotriabva pri razglejdaneto na dosieto ti - te 6te ti go poiskat. No ne e lo6o da si napravi6 - sroka za izdavaneto mu e 30 dena ot podavaneto na molbata v NOI i ne struva pari.
ZouZou

Мнение от ZouZou »

Ако преди да изпратиш оригиналните преводи си направила копия , можеш да се измъкнеш от ситуацията, като на самото интервю, помолиш изпитващия да направите размяна на комплектите. Хора преди са го правили и не е имало проблем.
Успех!!!
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Няма време!!!

Мнение от emyangels »

На 16 сме на интервю - имаме трудови книжки + препоръки + служебни бележки + трудови договори + длъжностни характеристики. От това повече не знам какво може да поискат. Понеже сте минали вече искам да ви попитам за конкретното значение на "releve de notes". Във втория пакет документи ставаше въпрос за "releve de notes" за инженери само. За интервюто отново е посочено да носим такива документи. Дали нямат предвид приложението с оценките към дипломите? Едва ли става въпрос за извадка от сметки, тъй като по-надолу искат доказателства за финансово състояние.
Благодаря ви предварително!
Godis

Re: Няма време!!!

Мнение от Godis »

emyangels написа:Дали нямат предвид приложението с оценките към дипломите?
Ахам, точно това имат предвид...:) аз понеже уча и сега, си извадих и справка за текущите резултати от изпитите, и си носих и тази справка..непреведена..Дадох я на преводачката , тя я представи на Пулен и той ми я огледа, зацъка и ми я върна....
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Mersi!!!

Мнение от emyangels »

Мерси много!!!:) Ти учиш и са те пуснали на интервю? А мен ме накараха да се дипломирам, после да доказвам, че съм с моя конжоа заедно повече от 1 година и чак тогава ми дадоха дата. Наистина при всеки е различно!
ZouZou

Re: Mersi!!!

Мнение от ZouZou »

emyangels написа:Мерси много!!!:) Ти учиш и са те пуснали на интервю? А мен ме накараха да се дипломирам, после да доказвам, че съм с моя конжоа заедно повече от 1 година и чак тогава ми дадоха дата. Наистина при всеки е различно!
Спокойно човече, те се радват на млади и амбициозни хора :lol: :lol: :lol:
А за Godis само да кажа ,че това му е второ висше, а пък той е скромен :oops: и няма да си признае... :wink: тъй де, да не оставям магарето в калта :wink:
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

A-ha!

Мнение от emyangels »

Така значи! Ама наистина е много скромен, чак ме остави да си ги съчинявам едни!:) Направо ми пуши главата преди това интервю! Е, нормално, всеки е бил така! Как ли ще се чувствам на следваюия ден. Дори и нещо да не се получи съм решила да не се скапвам!
Ама по-добре да се получи!!!:)
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Спокойно, човече!!!!!!
Като гледам здраво сте се подковали по отношение на документите.
Трябва да бъдете уверени в себе си и да успеете да убедите интервюиращия, че ставате и че трябва да бъдете избрани за Quebec.
А как ще се чувствате на следващия ден............. :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Ще имате крила и ще ви идва да полетите, но с този махмурлук :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: ......... малко трудно.
Изживяването е страхотно. Дано да го изпитате скоро.
Заключено