Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?
filipne, съжалявам, ако за теб наистина 80% от работните места остават скрити. Не са скрити обаче за този който наистина се нуждае от работа, или иска да прави кариера. Факт е наистина, че тези работни места биват обявавани като публични, чак когато не се е появил нито един достоен кандидат с препоръки от колега, или от сериозна агенция. Ти не би ли постъпил така като работодател?
Колкото за периода необходим за даден работник да направи добро впечатление, това е още по-индивидуално. Някои го правят почти моментално, други пък цял живот се излагат.
Колкото за периода необходим за даден работник да направи добро впечатление, това е още по-индивидуално. Някои го правят почти моментално, други пък цял живот се излагат.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Формалност, според която ако те назначат на работа в държавна фирма могат да ти увеличат заплатата. Ако не го направиш оставаш на работа с тази сума, която си се договорила преди започване (има и други хора с опит).filipne написа:Приравняването не дипломата само по себе си е едно нищо - чиста формалност и работа не намира.
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Прав си. Всичко зависи от публикатаПреуспял написа:Мисля, че той и надрусан до полукома пак ще звучи 100 пъти по-интелигентно от много народ тукаfilipne написа: Преди този първи съвет, има друг - не чети хора пишещи под въздействието на трева![]()
(то 'надрусан' не е баш правилния глагол като се говори за онова на картинката, ама ю гет май дрифт)

А може би той звучи почти интелигентно, само когато е надрусан :idea:
Последно промяна от filipne на Пет Авг 28, 2009 9:15 pm, променено общо 1 път.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Да де, ама тук говориме за новопристигнал имигрант, за когото назначаването на държавна работа е абсолютно невъзможно.rolyd написа:Формалност, според която ако те назначат на работа в държавна фирма могат да ти увеличат заплатата. Ако не го направиш оставаш на работа с тази сума, която си се договорила преди започване (има и други хора с опит).filipne написа:Приравняването не дипломата само по себе си е едно нищо - чиста формалност и работа не намира.
П.С. rolyd показваш учудващи компетенции за скоропристигнал имигрант. От опит ли си ги придобил или си ги чул от някъде ?
Последно промяна от filipne на Пет Авг 28, 2009 9:17 pm, променено общо 1 път.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
ablood, съжалявам, че за теб факта, че 80 % от работните места в Канада не се обявяват никъде е неизвестен след толкова години тук. Това явление се нарича hidden market - скрит пазар. Можеш да пишеш на този или тези, които са измислили този термин и да им обясниш колко съжаляваш, че за тях тези места са скритиablood написа:filipne, съжалявам, ако за теб наистина 80% от работните места остават скрити. Не са скрити обаче за този който наистина се нуждае от работа, или иска да прави кариера. Факт е наистина, че тези работни места биват обявавани като публични, чак когато не се е появил нито един достоен кандидат с препоръки от колега, или от сериозна агенция. Ти не би ли постъпил така като работодател?

Не знам дали аз бих постъпил така като работодател, но знам със сигурност, че hidden market в УСА е 40 % а в Канада е 80%. Изводите си прави сам.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Точно това искаше да ти каже, ablood, че този скрит пазар е само за тези дето чакат да прочетат обявата в някой вестник или сайт, а за наистина нуждаещият се и търсещ (бих добавил и знаещ как да търси) няма скрит пазар. Той се добира до нужното инфо по други пътища и тези 80 % изобщо не го притесняват. 
Ти от кои си, filipne? Май от чакащите да прочетат някъде нещо.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Да, де ама повечето хубави работи са през агенцийки ,нали така Линко !?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Де да знам бе, мухата, аз работа не съм търсил никога, все тя ме намира. 

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Ами просветли ни Линко, нас невежите и с малко опит, кои са тези други пътища.Linko написа:Точно това искаше да ти каже, ablood, че този скрит пазар е само за тези дето чакат да прочетат обявата в някой вестник или сайт, а за наистина нуждаещият се и търсещ (бих добавил и знаещ как да търси) няма скрит пазар. Той се добира до нужното инфо по други пътища и тези 80 % изобщо не го притесняват.
И пак да повторя за аблуд и за теб - незвисимо дали знаеш как да търсиш или не, пазарът се нарича скрит. Вече писах какво може да направите ако не сте съгласни с термина.
И накрая да ви върна към реалността - говорим за нов имигрант. Нали не си мислите, че новите имигранти идват научени как се търси работа в скрития пазар ??? Именно поради това и написах, че шанса има голямо значение.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
АхаLinko написа:Де да знам бе, мухата, аз работа не съм търсил никога, все тя ме намира.

Значи зависи за какво работим ,ей ти на в Торонто между улиците Гембъл и Козбърн/българската маала/ ,на Пейп има една бензиностанция до нея има "кофи тайм" отиваш сутринта към 6 ч и там е направо пиаца ,взимаш си кафе и идват до тебе с въпросче работа да си търсиш ,я бояджийче ,я плочкаджийче и тем подобни ,има всекакви ,българи,румънци,албанци все бригади !!!
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
И така става мухата верно е. Теб често ли те вземат от тази пиаца или ти ходиш там в 6 часа само да си вземеш кафе? 
Аз и за такава пиаца не ставам щот никакъв занаят не владея и физическа работа никога не съм работил. Ако ме питат какво мога и какво да река...да командвам. Мир-НО!

Аз и за такава пиаца не ставам щот никакъв занаят не владея и физическа работа никога не съм работил. Ако ме питат какво мога и какво да река...да командвам. Мир-НО!

Давам инфо Линко,инфо,как работата те намира !!

Стефан Цанев
Стефан Цанев
filipne написа:Да де, ама тук говориме за новопристигнал имигрант, за когото назначаването на държавна работа е абсолютно невъзможно.rolyd написа:Формалност, според която ако те назначат на работа в държавна фирма могат да ти увеличат заплатата. Ако не го направиш оставаш на работа с тази сума, която си се договорила преди започване (има и други хора с опит).filipne написа:Приравняването не дипломата само по себе си е едно нищо - чиста формалност и работа не намира.
П.С. rolyd показваш учудващи компетенции за скоропристигнал имигрант. От опит ли си ги придобил или си ги чул от някъде ?
Аз всъщност говоря за новопристигнал имигрант на два месеца.
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
filipne, както ти рекох вече, не ми дреме за никакви скрити пазари и никакви проценти, все ми е тая какви понятия ще използвате вие учените глави. Нали я знаеш тая: "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват." 
За мен работа има предостатъчно и ни криза усетих, ни безработици, нито нищо. Те такива неща на черния пазар няма. Ако не ти харесва термина обърни се към арменския поп.

За мен работа има предостатъчно и ни криза усетих, ни безработици, нито нищо. Те такива неща на черния пазар няма. Ако не ти харесва термина обърни се към арменския поп.