Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Дали с опит в международна фирма ще успея да намеря работа?

Мнение от ablood »

filipne, съжалявам, ако за теб наистина 80% от работните места остават скрити. Не са скрити обаче за този който наистина се нуждае от работа, или иска да прави кариера. Факт е наистина, че тези работни места биват обявавани като публични, чак когато не се е появил нито един достоен кандидат с препоръки от колега, или от сериозна агенция. Ти не би ли постъпил така като работодател?
Колкото за периода необходим за даден работник да направи добро впечатление, това е още по-индивидуално. Някои го правят почти моментално, други пък цял живот се излагат.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

filipne написа:Приравняването не дипломата само по себе си е едно нищо - чиста формалност и работа не намира.
Формалност, според която ако те назначат на работа в държавна фирма могат да ти увеличат заплатата. Ако не го направиш оставаш на работа с тази сума, която си се договорила преди започване (има и други хора с опит).
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Преуспял написа:
filipne написа: Преди този първи съвет, има друг - не чети хора пишещи под въздействието на трева :lol:
Мисля, че той и надрусан до полукома пак ще звучи 100 пъти по-интелигентно от много народ тука ;)

(то 'надрусан' не е баш правилния глагол като се говори за онова на картинката, ама ю гет май дрифт)
Прав си. Всичко зависи от публиката :lol:

А може би той звучи почти интелигентно, само когато е надрусан :idea:
Последно промяна от filipne на Пет Авг 28, 2009 9:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

rolyd написа:
filipne написа:Приравняването не дипломата само по себе си е едно нищо - чиста формалност и работа не намира.
Формалност, според която ако те назначат на работа в държавна фирма могат да ти увеличат заплатата. Ако не го направиш оставаш на работа с тази сума, която си се договорила преди започване (има и други хора с опит).
Да де, ама тук говориме за новопристигнал имигрант, за когото назначаването на държавна работа е абсолютно невъзможно.

П.С. rolyd показваш учудващи компетенции за скоропристигнал имигрант. От опит ли си ги придобил или си ги чул от някъде ?
Последно промяна от filipne на Пет Авг 28, 2009 9:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ablood написа:filipne, съжалявам, ако за теб наистина 80% от работните места остават скрити. Не са скрити обаче за този който наистина се нуждае от работа, или иска да прави кариера. Факт е наистина, че тези работни места биват обявавани като публични, чак когато не се е появил нито един достоен кандидат с препоръки от колега, или от сериозна агенция. Ти не би ли постъпил така като работодател?
Колкото за периода необходим за даден работник да направи добро впечатление, това е още по-индивидуално. Някои го правят почти моментално, други пък цял живот се излагат.
ablood, съжалявам, че за теб факта, че 80 % от работните места в Канада не се обявяват никъде е неизвестен след толкова години тук. Това явление се нарича hidden market - скрит пазар. Можеш да пишеш на този или тези, които са измислили този термин и да им обясниш колко съжаляваш, че за тях тези места са скрити :lol: . При всички положения не съм го измислил аз.

Не знам дали аз бих постъпил така като работодател, но знам със сигурност, че hidden market в УСА е 40 % а в Канада е 80%. Изводите си прави сам.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Точно това искаше да ти каже, ablood, че този скрит пазар е само за тези дето чакат да прочетат обявата в някой вестник или сайт, а за наистина нуждаещият се и търсещ (бих добавил и знаещ как да търси) няма скрит пазар. Той се добира до нужното инфо по други пътища и тези 80 % изобщо не го притесняват. :)
Ти от кои си, filipne? Май от чакащите да прочетат някъде нещо. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Да, де ама повечето хубави работи са през агенцийки ,нали така Линко !?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Де да знам бе, мухата, аз работа не съм търсил никога, все тя ме намира. :)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Точно това искаше да ти каже, ablood, че този скрит пазар е само за тези дето чакат да прочетат обявата в някой вестник или сайт, а за наистина нуждаещият се и търсещ (бих добавил и знаещ как да търси) няма скрит пазар. Той се добира до нужното инфо по други пътища и тези 80 % изобщо не го притесняват. :)
Ти от кои си, filipne? Май от чакащите да прочетат някъде нещо. :)
Ами просветли ни Линко, нас невежите и с малко опит, кои са тези други пътища.

И пак да повторя за аблуд и за теб - незвисимо дали знаеш как да търсиш или не, пазарът се нарича скрит. Вече писах какво може да направите ако не сте съгласни с термина.

И накрая да ви върна към реалността - говорим за нов имигрант. Нали не си мислите, че новите имигранти идват научени как се търси работа в скрития пазар ??? Именно поради това и написах, че шанса има голямо значение.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа:Де да знам бе, мухата, аз работа не съм търсил никога, все тя ме намира. :)
Аха :D , и те карат насила да работиш ама ти се дърпаш :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Значи зависи за какво работим ,ей ти на в Торонто между улиците Гембъл и Козбърн/българската маала/ ,на Пейп има една бензиностанция до нея има "кофи тайм" отиваш сутринта към 6 ч и там е направо пиаца ,взимаш си кафе и идват до тебе с въпросче работа да си търсиш ,я бояджийче ,я плочкаджийче и тем подобни ,има всекакви ,българи,румънци,албанци все бригади !!!
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

И така става мухата верно е. Теб често ли те вземат от тази пиаца или ти ходиш там в 6 часа само да си вземеш кафе? ;)
Аз и за такава пиаца не ставам щот никакъв занаят не владея и физическа работа никога не съм работил. Ако ме питат какво мога и какво да река...да командвам. Мир-НО! :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Давам инфо Линко,инфо,как работата те намира !! :wink: :beer:
Стефан Цанев
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

filipne написа:
rolyd написа:
Да де, ама тук говориме за новопристигнал имигрант, за когото назначаването на държавна работа е абсолютно невъзможно.

П.С. rolyd показваш учудващи компетенции за скоропристигнал имигрант. От опит ли си ги придобил или си ги чул от някъде ?

Аз всъщност говоря за новопристигнал имигрант на два месеца.
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

filipne, както ти рекох вече, не ми дреме за никакви скрити пазари и никакви проценти, все ми е тая какви понятия ще използвате вие учените глави. Нали я знаеш тая: "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват." :)
За мен работа има предостатъчно и ни криза усетих, ни безработици, нито нищо. Те такива неща на черния пазар няма. Ако не ти харесва термина обърни се към арменския поп. ;)
Публикувай отговор