Въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
dtodorova

Въпрос

Мнение от dtodorova »

Един познат хлапак пристига за три седмици в Монреал в началото на юли. Съботите и неделите ще му ги уплътним, но през седмицата ще ми е трудно да му намеря занимание. Имате ли идея, къде мога да му намеря нещо да поработи. Хем няма да виси в нета по цял ден, хем ще изкара някой $. Предпочитам да е с българи, поради ред причини. Нямам претенции, относно сумата на заплащане. На 17 години е и говори доста свободно английски.

Благодаря!
IFF

Мнение от IFF »

За толкова малко време е удачно на публисак,в руските вестници в момента е пълно с обяви.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Въпрос

Мнение от ablood »

dtodorova написа:Имате ли идея, къде мога да му намеря нещо да поработи. Хем няма да виси в нета по цял ден, хем ще изкара някой $. Предпочитам да е с българи, поради ред причини. Нямам претенции, относно сумата на заплащане. На 17 години е и говори доста свободно английски.
Сподели някоя причина, че ми стана любопитно!
Иначе можеш да го пратиш при жена ми (desipet)
Странджата

Мнение от Странджата »

Ами блъди , една от причините може да е , че момчето иска да си контактува със сънародници на родния си език. Все пак не всички говорят на български ,,само с конете си,, :wink: ! А за публисака не съм сигурен , че ще го вземат с туристическа виза , а и като се хванеш там бачкаш и събота и неделя !
Аватар
dtodorova

Мнение от dtodorova »

Ми той е с български паспорт май няма право да работи легално.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

То почти всички от нас си имат български паспорти...
Искаш да кажеш, че не е ПР?
Е тогава...
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

ако е турист, да се разхожда в Монреал най-добре, а може и да отиде до Кебек Сити или некой друг кебекарски град. Що му е да работи в публисак за 50 долара на ден? След един ден в публисак ще иска да си замине завинаги от Канада.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Извинете но това шега ли е ?
Тинейджър идва на гости на леля си, тя вместо да му осигури кефско прекарване му търси работа на черно, за да му затрие трите седмици в гърбене и в добавка младежът говорел свободно английски ама иска да си хортува със сънародници...
:shock: :shock: :shock:
Тая история малко ми напомня на оная дето нашенеца имаше американски паспорт и ходеше да пита на българската митница дали ще го пуснат в Канада.
Е, не - хванаха ни за канарчета.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
bp_de

Мнение от bp_de »

Е може и тва да целата - д аму се покаже що за трудов лагер е страната и да не помисля повече за идване в Канада... :D
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Без документи мисля че в момента нищо не може да му намериш - нито на черно, нито на бяло.
Позната фразцузойка опита да си намери нещо на черно за 6 месеца, но е без канадски документи и я отрязаха отвсякъде. Сега си седи вкъщи и скучае :D
Пък и как ще тормозите момчето за 3 седмици само. :roll: По добре му намерете свободно българче на неговите години да си обикалят заедно из града :beer:
Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

kaka_dora_Luk4o написа:Без документи мисля че в момента нищо не може да му намериш - нито на черно, нито на бяло.
Позната фразцузойка опита да си намери нещо на черно за 6 месеца, но е без канадски документи и я отрязаха отвсякъде. Сега си седи вкъщи и скучае :D
Пък и как ще тормозите момчето за 3 седмици само. :roll: По добре му намерете свободно българче на неговите години да си обикалят заедно из града :beer:
Това не може да е вярно, защото французите в Квебек имат право да работят в продължение на една година без да имат канадски документи. При мен има в момента двама, дошли на туризъм и с "разузнавателна" цел, които са наети на контракт с френските им документи. Еле пък на черно ... такива французи, които не знаят дали ще се върнат или ще останат познавам много и се наемат на черно.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
aseto

Мнение от aseto »

kaka_dora_Luk4o написа:Без документи мисля че в момента нищо не може да му намериш - нито на черно, нито на бяло.
Кака Дора, твоята позната французойка си седи вкъщи и скучае. Наш'то момче българче се очертава да седи вкъщи и скучае. Ако французойката не е в много напреднала възраст.......защо да не поскучаят заедно, пък може и на черно. :D
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Ами жената е тук с цел годеж - ще се жени за канадец. Той работи доста и работата му е свързана с много пътуване, а на нея не и се седи сама вкъщи.
Каза ми, че е ходила при Тони на Sauve но са и казали, че не може.
Изображение
aseto

Мнение от aseto »

Оптикс, това че момчето говори свободно английски в Квебек не е същото като да говори свободно английски в БК.
aseto

Мнение от aseto »

Кака Дора, тук има много голяма френска общност, сигурно имат някакви организации, които могат да й помогнат. Сега за лятото ще има семейства , които да си търсят бавачка. Другият вариант е да започне някъде като доброволка, поне няма да си седи вкъщи и после ще й е от полза.
Публикувай отговор