И така... попълних няколко пъти он-лайн теста (аз съм апликант с придружители - съпругът ми и 2 деца под 12 г.). Явно събирам точките - дава ми ОК. Затова мислех да не задълбавам темата колко точки ни носят професиите. НО! В пакета документи за Виена има 2 декларации - за "Професия, администрирана от професионален ордер" и за "Регламетирани професии, занаяти". И не мога да се ориентирам КОИ СА ТЕЗИ ПРОФЕСИИ според последните актуализации.
Моля за помощ - или някой да пусне линк с тези професии и за двата случая по исканите декларации; или, ако може да коментирате конкретно нашия казус:
1. Аз имам: - степен "доктор" по журналистика от 2006 г.
- степен "магистър" по журналистика от 2002 г.
- средно-професионално (техникум 12 г.) - специалист по керамика и стъкло
Стажът ми е изцяло свързан с дипломите по журналистика (12 г. в трудовата книжка)
ТРЯБВА ЛИ ДА ПОПЪЛВАМ НЯКОЯ ОТ ДВЕТЕ ДЕКЛАРАЦИИ?
2. Съпругът ми в момента учи ВУЗ, но към момента на кандидатстването във Виена има диплом за средно специално (техникум) :Финна механика и оптика. Проблемът е, че работи съвсем друго: Трудовите му договори за последните 10 години са 2 - за IT администратор и за Логистика. ТОЙ ТРЯБВА ЛИ ДА ПОДАВА ДЕКЛАРАЦИЯ И ЗА КАКВО?
Стана дълго, но се опитвам да бъда максимално точна с надеждата, че някой може да ни ориентира! МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА КОЕТО