Здравейте многоуважавани от нас съфорумисти!
Искаме да Ви запитаме какво знаете за признаване на диплома за висше образование с такава специалност в Квебек. Изобщо всичко каквото се сетите по тази тема за посочената специалност ще ни е от полза тъй като сме скоро на интервю.
Благодарим Ви!
Специалност "Икономическа Информатика"
Re: Специалност "Икономическа Информатика"
Според мен (като лично мнение) би трябвало да получиш еквивалент на бакалавърска степен по икономика, но докато не си направиш официална преоценка на дипломата - няма как да знаеш със сигурност.holy написа:Здравейте многоуважавани от нас съфорумисти!
Искаме да Ви запитаме какво знаете за признаване на диплома за висше образование с такава специалност в Квебек. Изобщо всичко каквото се сетите по тази тема за посочената специалност ще ни е от полза тъй като сме скоро на интервю.
Благодарим Ви!
!
Към Коко: Какво означава официална преоценка, как се прави. Коко, моля те пиши по-подробно, предполагам че щом си в Торонто си запознат с тези процедури. И защо казваш бакалавърска степен, аз имам магистратура. Не ги ли признават. Пиши по-подробно, нали на интервюто трябва да докажа, че знам подробно какво ме очаква в Канада.
Благодаря ти предварително!
Благодаря ти предварително!
Re: !
Аз си правиш преоценка (reevaluation) на дипломата в University of Toronto - те имат специален отдел който се занимава с това. Таксата е около 100 канадски долара и отнема някъде около 6-8 седмици. Трябва да попълниш тяхния формуляр, плюс нотариално заверено копие от преведената ти на английски диплома и приложението с предметите към нея. (Да се направи нотариална заверка тук на място не беше проблем - срещу 5-10 долара такса за нотариуса). След което ти изпращат официално писмо в което пише стандартен текст че дипломата ти се признава за стандартна 4-ри годишна бакалавърска степен по икономика.
По принцип преоценки на дипломи в Канада се правят от различни институции и с различна цел - обикновенно или за търсене на работа или за допълнително учене. Ако например искаш да учиш нещо най-добре е да провериш в самото учебно заведение каква преоценка искат и от коя институция - университетите обикновенно си правят преоценката сами, но не винаги е така.
Ако си си правил преоценка на дипломата в една провинция, можеш да си сигурен че тази ти преоценка няма да ти свърши никаква работа в друга провинция.
В Онтарио като че ли най-популярна е тази организация - World Education Services, но незнам дали би свършила някаква работа за Квебек - http://www.wes.org/ca/
А що се отнася до това дали сме магистри или бакалаври - като тръгнеш да търсиш работа по специалността си, разбираш че тук и за бакалаври не ни искат и трябва да се учи нещо допълнитено.
По принцип преоценки на дипломи в Канада се правят от различни институции и с различна цел - обикновенно или за търсене на работа или за допълнително учене. Ако например искаш да учиш нещо най-добре е да провериш в самото учебно заведение каква преоценка искат и от коя институция - университетите обикновенно си правят преоценката сами, но не винаги е така.
Ако си си правил преоценка на дипломата в една провинция, можеш да си сигурен че тази ти преоценка няма да ти свърши никаква работа в друга провинция.
В Онтарио като че ли най-популярна е тази организация - World Education Services, но незнам дали би свършила някаква работа за Квебек - http://www.wes.org/ca/
А що се отнася до това дали сме магистри или бакалаври - като тръгнеш да търсиш работа по специалността си, разбираш че тук и за бакалаври не ни искат и трябва да се учи нещо допълнитено.
!
Благодаря ти Коко!
От описанието, което даваш изглежда, че е по-добре първо да се учи!
Лошо няма!

Би ли ми разказал ти как си се справил (се справяш) с тези неща. Какво работиш и/или учиш в момента, ако не е тайна?

От описанието, което даваш изглежда, че е по-добре първо да се учи!
Лошо няма!

Би ли ми разказал ти как си се справил (се справяш) с тези неща. Какво работиш и/или учиш в момента, ако не е тайна?

Re: !
Изпратих ти ЛС.
Също можеш да поразровиш из по-старите теми, особено в Архив 3 - за икономика, преоценка на дипломи и учене е писано из форума и преди.
Също можеш да поразровиш из по-старите теми, особено в Архив 3 - за икономика, преоценка на дипломи и учене е писано из форума и преди.