Осигуровки

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Omega3

Мнение от Omega3 »

bateto написа:Е.и му мамата.Тия с тоя нов закон направо е.а мамата на антибългаристите във форума.Както са я подкарали със законите няма да им оставят свободна територия за изхождане.
Е то човек дето е научен винаги на черното да казва бяло /или така наречената комунистическа закалка/ няма да му е много трудно като с..ре да пръска като вентилатор,но поне все по малко и малко хора ще му вярват и ще му се вързват на популиските исказвания. :D

Абе 4ове4е, ни се бьзикаме бре. Не се врьзвай.
bateto

Мнение от bateto »

споко и аз се майтапя.нажежавам обстановката за да мога по пълноценно да се наслаждавам на зрелището/цирка/ :D
Omega3

Мнение от Omega3 »

becks написа:
Omega3 написа:Ми така де.
Много ми е болно като си спомням за средното бьлгарско семейство, което ве4ер пуска на децата си Стравински, Прокофиев, Малер, Бах и т.н.а аз им пускам на моите Азис и 4алга. Е в крайна сметка, всеки с кьсмета си. :lol: :lol:
Сарказма е хубаво нещо, ако е на място. Тука не спорим за социали, барбекюта и изкуство, а за това защо в България отказваш да плащаш на държавата във всеки случай, а в чужбина няма и да ти мине през ума да не си платиш. Според тоягата, а?

:D :D

Тоягата в Бг е много по яка от тази в Ка. Тука има сумати закони, които те пазят от креансиерите ти. Така 4е и да не плащаш, най-лошото нещо което ще ти се слу4и е да си развалиш кредитната история.
bateto

Мнение от bateto »

и без нея си точно за никъде.
аз какво ви пея постоянно,че сте крепостни селяни зависими от кредитната система. :wink:
Omega3

Мнение от Omega3 »

bateto написа:и без нея си точно за никъде.
аз какво ви пея постоянно,че сте крепостни селяни зависими от кредитната система. :wink:

Батето, колкото и да си прав аз право няма да ти дам никога, защото сьм Шоп. Аз истината не ща да я знам и не мисля 4е ще ми помогне с нещо.
Виждам, 4е на тебе истината само брьмбари в главата ти е вкарала. Зарежи я.
bateto

Мнение от bateto »

а аз съм кръстоска м/у македонец и добруджанка. :D
Omega3

Мнение от Omega3 »

bateto написа:а аз съм кръстоска м/у македонец и добруджанка. :D

Брей, зна4и аз сьм Шопо-Македонец. :oops: :lol:
zorina

Мнение от zorina »

аз съм представител на Шоплъко :P затова и не обичам някой да дава акъл, еле кога не е на място ... в общи линии мнението на някой друг се приема единствено ако съвпада с моето :P майтап...

по въпроса за осигуровките , както и здравеопазването в БГ:

значи тук съм от 2 години и малко повече...

тъй като са ми " малко нещата на главата", последното, което ми е останало да мисля са осигуровките за БГ :P хора в БГ има, които не саги плащали с години, второ в БГ е пълно с частки клиники и какъв е проблема да си платиш, трето, ако реша да се върна в БГ ще си ги платя..

та, отивам в БГ и си изкълчвам крака, не мога да мръдна, а съм на майна си гъзина...на високо.. със спасителна служба ме свалиха до най-близкото градче. Там с отварянето на вратата на бърза помощ , докторите ме посрещнаха.. без да ме питат нищо..избутаха една инвалидна количка да седна..видяха крака..тн...написаха лист и с асансиора ме качиха на рентген за рентгена платих 1.50. след това пак слязох долу, доктора превърза....каза, че и на него 1.50 лв.. изобщо никой нищо не пита, казах че НЕ живея сега в БГ.., случката се развива в градче извън София...доктора каза дай си адреса в София и толкова.....а беше неделя....помайтапихме и по-живо по-здраво...

тук досега не ми се е случвало да търся услугите на здравеопазването, при положение , че имам застраховки, осигуровки и тн.... и се радвам :wink:
а най-голямаат пропаганда за Канада е "безплатното здравеопазване" ...................... затова толкова луди ходят из улиците :wink: заради "страхотното безплатно здравеопазване' :wink:

Та в БГ ще ви окажат винаги първа помощ !
Последно промяна от zorina на Нед Окт 21, 2007 9:27 am, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

zorina написа:Та в БГ ще ви окажат винаги първа помощ !
ааааааа, мерси ще кажа аз! "Оказвали" са ми :evil:
В повечето случаи действат като катафалки или "Дай толкова пари!"

В единия случай ставаше дума за детето ми на година и половина в комоциум ... :evil:

не че в Канада нещо кой знае какво ... обаче Българското "здравеопазване" каквото го познавам - никогаж!

А това за спасителната служба сега го видях. Там ако не си си направил "планинска застраховка" за деня, прехода или т.н. изобщо е учудващо, че ще ти приберат останките :) Не знам, зоринче, с какво си ги омаяла, ама ги познавам отблизо ...
zorina

Мнение от zorina »

кримон,
ти ме разби........

истината ти казвам...рентгеновата ми снимка е тук :wink:

билета за лифта включва застраховка...така, че имах пълно право и хората бяха много любезни. тъй като беше неделя нямаше доктор в курорта, затова ме откараха в най-близкото градче.

и там докторите си поеха случая, като всеки един....

това за детето е кофти.....
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ох, беше кошмар наистина - тъй като нямах и стотинка в джоба си, накараха ме да подпиша декларация, че на моя отговорност напускам Бърза помощ :evil: Даже бях стигнала дотам на стоп.

глей тук за планинската застраховка от 2000 г. Няма нищо общо с лифтовете:

http://pss.bglink.net/insurance.html
СПИСЪК НА ВИДОВЕТЕ ПОМОЩ , ОКАЗАНА ОТ ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ПРИ БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И СЪОТВЕТНАТА ИМ ЦЕНА, ПРИЕТ НА ОСНОВАНИЕ НА ЧЛ. 6 ОТ ЗАКОНА ЗА БЧК, С РЕШЕНИЕ НА НК НА БЧК, ПРОТОКОЛ №176/3.11.2006г И ВАЛИДЕН ОТ 01.01.2007г.

No Видове помощ Цена лв
1 Нещастен случай в планината 557 лв.
2 Нещастен случай на ски-писта 400 лв.
3 Акции за търсене 724 лв.
4 при повече от 24 часа 40/час лв.
5 Акция при лавинно нещастие 955 лв.
6 при повече от 48 часа 40/час лв.
7 Транспортиране на пострадал със специални спасителни средства на ПСС 160 лв.
8 Транспортиране на мъртвец 280 лв.
9 Поръчка за издирване 90 лв.
10 Първична мед. помощ в спасителен пост или база на ПСС 30 лв.
ПСС ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПЪРВО ДА ОКАЗВА ПОМОЩ - НАВРЕМЕ И ЕФЕКТИВНО, но ще изисква и полагащите се суми за покриване на разходите по спасяването.
zorina

Мнение от zorina »

ужас е било предполагам.....да те успокоя , че аз също нямах кеш по време на инцидента..похарчих си ги преди това :wink:

а тоя линк откъде го извади :P :P малее, пише дори ценоразпис за БГ граждани..... :lol: верно няма застраховка билета, но инцидента се случи на тяхна територия, в лифтовата станция, на стълбите :wink:

ами очевидно на кой попаднеш, моя доктор се казваше Д-р Европейски :wink: :wink:
та общо 3 кинта дадох :wink: без да съм осигурено лице ... :wink:

хайде чао, и BE SAFE :P :P :P
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:43 pm, променено общо 1 път.
Omega3

Мнение от Omega3 »

zorina написа: а най-голямаат пропаганда за Канада е "безплатното здравеопазване" ...................... затова толкова луди ходят из улиците :wink: заради "страхотното безплатно здравеопазване' :wink:

А ти какво предлагаш да се направи с тези?
Те си ги лекуват, но си ги пускат на улицата, защото са хора. Ти ако си болен, не е задьлжителоно да те дьржат в болница. Та, така и с лудите.
alen vid

!

Мнение от alen vid »

Omega3 написа:
zorina написа: а най-голямаат пропаганда за Канада е "безплатното здравеопазване" ...................... затова толкова луди ходят из улиците :wink: заради "страхотното безплатно здравеопазване' :wink:

А ти какво предлагаш да се направи с тези?
Те си ги лекуват, но си ги пускат на улицата, защото са хора. Ти ако си болен, не е задьлжителоно да те дьржат в болница. Та, така и с лудите.
Е това трябва да се каже на онези родители , чийто дечица бяха разстреляни , от един такъв дето трябвало да се лекува ама ходел по улиците щото и той бил човек !
Публикувай отговор