До колко е важен квебекския език за мен

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Общо гласове: 0
Joy

Мнение от Joy »

Иска ми се да разбера отношението на емигрантите към езика,който говорят обикновенните кебекуа.Доколко сме готови да го възприемем и дали смятаме за важно да се учи и използва.
Joy

Мнение от Joy »

Извинявам се за грешките,но май е неудобничко да се пуска анкета,особенно когато не виждаш цялата фраза...За пръв път пускам такава и не знам как да ги поправя,но се надявам на снизходителност!
Ще ми е интересно да чуя вашето мнение по въпроса-дано мисълта ми е ясна!
Последно промяна от Joy на Чет Фев 19, 2004 6:07 pm, променено общо 1 път.
Joy

Мнение от Joy »

Упс,повтор....
Botzo

Мнение от Botzo »

4-Мисля,че няма интегриране в дадено общество,докато не общуваш с хората на техния език. Ето защо,не само разбиране, но и използване на квебекски език са от изключителна важност за мен.
JOY,
това напълно се припокрива с мойто мнение по въпроса. Много добре е казано. А за грешките не се притеснявай, стават ........
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Идеята е ясна

Мнение от Linko »

JOY,
И аз съм на същото мнение - идеята е ясна.
Аз бих се постарал да науча не само особеностите на местния диалект, но и жаргона (ако има такъв).
Нали все пак аз съм тръгнал да се приобщавам към това общество - не мога да се надявам то (обществото) да следва моите правила.
Гост

Мнение от Гост »

Botzo написа:
4-Мисля,че няма интегриране в дадено общество,докато не общуваш с хората на техния език. Ето защо,не само разбиране, но и използване на квебекски език са от изключителна важност за мен.
JOY,
това напълно се припокрива с мойто мнение по въпроса. Много добре е казано. А за грешките не се притеснявай, стават ........
Според мен, Боцо, можеш да очакваш да се интегрираш, адаптираш и научиш квебекски диалект някъде след около 100 години, ако ги доживееш, /което ти го пожелавам/. :P
Botzo

Мнение от Botzo »

Ombudsman написа:Според мен, Боцо, можеш да очакваш да се интегрираш, адаптираш и научиш квебекски диалект някъде след около 100 години, ако ги доживееш, /което ти го пожелавам/. :P
И според мен е така, аз така и не успях да науча перфектно el porteño, по поне все пак се постарах. И там ще се пстарая. Благодаря за пожелането Ombudsman :smlove:
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Te razbirat frenski, az razbiram ot 4istia quebecois na 80%, no sum zabeliazala, 4e tipi4nia dialekt se govori predimno ot po- nisko obrazovanite, dokato po- obrazovanite govoriat frenski s kebekarsko proizno4enie i izrazi. Tipi4nia quebecois me hvurlia v tu4 kato zapo4nat niakude da govoriat osobeno izvun mtl, prosto e neupisuemo. Ne iskam da priemam tehnia akcent, makar 4e muja mi ne spiram da go urkam 4e si e izportil frenskia, a toi go namira za normalno :roll:
Otgovora mi e, da gi razbiram, bez da govoria quebecois.Durja na fenskia frenski. Izpolzvaneto na la,la i j ai checke ca, i drugi izrazi niama kak da ne se prihvane, no ne smiatam 4e e tejko
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

..provinenie.
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
bateto

Мнение от bateto »

Zadalgitelno kato govorite s nyakoy po nisko obrazovan kebekua na kraya na izrechenieto tryabva da vmakvate poznatata dumichka -tabarnak ,za da stanete po razbran i po simpatichen na sabesednika si.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Twardo poslednia otgowor. Ako iskam da se 4uwstwam u doma si, triabwa da znaia i wsi4kite "4alami" na mestnia ezik. I ako se naloji, da gi polzwam. Towa mi be6e princip i w BG: da moga da ob6tuwam s wsiaka prosloika. Mislia, 4e uspiawah, moje bi s izkliu4enie na poslednoto tiinedjarsko pokolenie. 6te mi se i tuk da e taka, no za jalost sam mnogo dale4 ot takowa sawar6enstwo, i sigurno skoro niama da bada :cry: Nai-weroiatno nikoga daje, no kolkoto moga, 6te se ma4a.
Hubawo e 4owek da si gowori i frenskia, i kebekarskia, i juala.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Аха, значи вече знаеме литературен френски и вече се срамуваме да говориме с кебекарите, а?

Кога станахме калайджии, кога ...

Следващата анкета най-добре да бъде ... изобщо има ли смисъл да говориме чужд език, вместо да ги научиме тези кебета на български - те без туй си нямат език (позната история с македонския език).

JOY, нали разбираш, че заядливия ми тон не се отнася за теб?
Надявам се!!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз съм от тея, дето неможаха да гласуват, защото за мене френския и кебекския ми звучат по един и същи начин... Освен това аз къде на шега, къде на истина работя по предложението на Дани и ги уча миоте колеги на български, не много успешно за сега, но определено те знаят повече думи на български, отколкото аз на френски...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Za men e interesno da naucha i kvebekarski. Kolkoto poveche znae chovek i moje da se razbira s mestnoto naselenie, tolkova po-bogat se chuvstva. Plus tova ima mnogo smeshni izrazi.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Godis

Мнение от Godis »

oui miloto, pis c'est pas plat comme longue, ça me declisse :))))
Заключено