Lub0 написа:Според мен картите с точките са менте, примерно имам амекс с каш-бак в коско, харча на месец между $500 и $1000 там и за миналата година "далаверата" ми беше $48... Само излишни разправии - да се регистрирате, да си следите точките, да ви пращат писма, да си пазите купона и т.н. за $50 не си заслужава уисилията... ...
da, za air miles e bokluk
no Canadian Tire Mastercard e super shtoto az mine ne mine 2 meseca i vzimam ia komplect blesni, ia otverka za 15 dolara
Що пък да е боклук. Ако не беше ползвал Амех в Косткото нямаше да имаш и тази далавера от 48 кинта. А и не е само Костко. Аз само от Shell и алкохония магазин колко събирам... Пък е не е задължително да ползваш точките за да хвърчиш. Можеш да си поръчваш билети за разни места. Особено ако трябва да водиш деца насам-натам по зоологически градини, кино, музеи и други подобни се спестяват сума ти пари.
Пък и има карти, от които ми падат над $500 на година, без да ти струва дори и цент.
Спийди, мисля че Люб0 имаше предвид другата карта на АмЕкс, те нали имат една, дето носи еърмили и една дето е нещо дупе+гащи с Костко.
Аз съм с тая с еърмилите, за другата не мога да дам мнение.
А какви са тия $500 дюшиш от карти, я сподели тук с най-близките си 1000 и нещо човека
Точно тая с дето е "дупе+гащи с Костко". За мене $48 не са никаква далавера... та като иде реч за далавери, я ме светни за тия дето дават по $500 на година, че и аз да се облажа...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Lub0 написа:Точно тая с дето е "дупе+гащи с Костко". За мене $48 не са никаква далавера... та като иде реч за далавери, я ме светни за тия дето дават по $500 на година, че и аз да се облажа...
Това е жив маркетинг в действие. Всички тези карти, трикове(разместване и подреждане на стоки в магазина), се наричат стимулиране на продажбите (promotion), което един от главните елементи на маркетинг микса. За мен представлява голям интерес (професионален) написаното от вас и следя темата с повишено влияние. Все пак Северна Америка е родината на тази наука и там нещата, които пише по дебелите учебници се прилагат на практика и явно работят. На макро равнище, за да работи една икономика хората трябва да харчат (да купуват), така се поддържа стандарта. В България това беше един от основните проблеми и по мое мнение все още е. Въпреки че вече и тук някои фирми се опитват да прилагат тези неща на практика (ШЕЛ със смарт картите и смарт точките и т.н.), има да се извърви още дълъг път.
P.S. Моля не си мислете че искам да се правя на всезнайко, просто наистина ми е интересно, пък и голяма част от хората в форума са компютърни специалисти, та като си говорят понякога гледам като теле, а сега се почуствах на познат терен. Дано не съм отегчил някого.
за да работи една икономика хората трябва да харчат (да купуват), така се поддържа стандарта
Не да се поддържа стандарта, а икономиката. И това е проблем в България - купуването и хвърлянето, но тук е манталитет. Ако у нас и в повечето европейски страни консумацията не е на толкова високо ниво, колкото в Америка, то качеството значи нещо. Тук е обратното - качеството не е важно - важното е да се консумира ежедневно. Купуваш - хвърляш - купуваш - > китайската икономика бачка здраво. Не е важно, че дивана ти е хубав и здрав. Важното е, че е миналогодишен. Следва операция - хвърлям, купувам нов. Обикновено на кредит. Какво прави бедния българин, когато купува нещо ново. Намира добра къща на старото - мазето или роднини. Тук канадците, които не ги мързи, ходят и ги носят в Армията на спасението. Тук ще можеш да направиш много интересни връзки между учебниците и действителността.
Явно не пътувате извън Канада... защото най-важното в една катра за хората които пътуват е да има Trip Cancellation Insurance и други от сорта, иначе духате супата, а ако ги "купите" от травел агента ще ви излезе солееено... да не мислиш, че банките ядат доматите с колците... всяка сериозна златна/платинена карта има годишна такса, другото са си обикновенни карти само дето за със златен/платинен цвят...
Lub0 for President!
###############
Сто, мани ги тия точки , таксата се плаща за неща като:
31 Day Out-of-Province/Country Emergency Medical Insurance (< 65yrs)
Trip Cancellation Insurance / Trip Interruption Insurance
дето са опционални при другите карти и ако искаш да ги ползваш ти свалят 10 кожи от гърба, например исках да си взема само канселейшън като ходех на почивка, а те ми вика неможе, тябва и медикал, аз им викам: аз медикал неща, че си го имам от бачкането за цял свят, те ми вика сори, та трябваше да платя $600 за медикъл и канселейшън...
Lub0 for President!
###############
Lub0 написа:Сто, мани ги тия точки , таксата се плаща за неща като:
31 Day Out-of-Province/Country Emergency Medical Insurance (< 65yrs)
Trip Cancellation Insurance / Trip Interruption Insurance
дето са опционални при другите карти и ако искаш да ги ползваш ти свалят 10 кожи от гърба, например исках да си взема само канселейшън като ходех на почивка, а те ми вика неможе, тябва и медикал, аз им викам: аз медикал неща, че си го имам от бачкането за цял свят, те ми вика сори, та трябваше да платя $600 за медикъл и канселейшън...
Да, за един или двама души е добре. Ако човек смята да натовари и децата на самолета, RBC стават малко скръндзи:
Under Trip Cancellation Insurance (when the risk occurs BEFORE your trip), the maximum amount payable per: