Карти, точки, мили, екстри

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
speedy

Мнение от speedy »

KolioBalkanski написа:
Lub0 написа:Според мен картите с точките са менте, примерно имам амекс с каш-бак в коско, харча на месец между $500 и $1000 там и за миналата година "далаверата" ми беше $48... Само излишни разправии - да се регистрирате, да си следите точките, да ви пращат писма, да си пазите купона и т.н. за $50 не си заслужава уисилията... ...
da, za air miles e bokluk
no Canadian Tire Mastercard e super shtoto az mine ne mine 2 meseca i vzimam ia komplect blesni, ia otverka za 15 dolara
Що пък да е боклук. Ако не беше ползвал Амех в Косткото нямаше да имаш и тази далавера от 48 кинта. А и не е само Костко. Аз само от Shell и алкохония магазин колко събирам... Пък е не е задължително да ползваш точките за да хвърчиш. Можеш да си поръчваш билети за разни места. Особено ако трябва да водиш деца насам-натам по зоологически градини, кино, музеи и други подобни се спестяват сума ти пари.

Пък и има карти, от които ми падат над $500 на година, без да ти струва дори и цент.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Спийди, мисля че Люб0 имаше предвид другата карта на АмЕкс, те нали имат една, дето носи еърмили и една дето е нещо дупе+гащи с Костко.
Аз съм с тая с еърмилите, за другата не мога да дам мнение.

А какви са тия $500 дюшиш от карти, я сподели тук с най-близките си 1000 и нещо човека :)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Точно тая с дето е "дупе+гащи с Костко". За мене $48 не са никаква далавера... та като иде реч за далавери, я ме светни за тия дето дават по $500 на година, че и аз да се облажа...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
speedy

Мнение от speedy »

Lub0 написа:Точно тая с дето е "дупе+гащи с Костко". За мене $48 не са никаква далавера... та като иде реч за далавери, я ме светни за тия дето дават по $500 на година, че и аз да се облажа...
Виж ги тез юнаци:

http://www.citibank.com/canada/cards/english/005h.htm
ПРОГРЕСОР

Мнение от ПРОГРЕСОР »

Това е жив маркетинг в действие. Всички тези карти, трикове(разместване и подреждане на стоки в магазина), се наричат стимулиране на продажбите (promotion), което един от главните елементи на маркетинг микса. За мен представлява голям интерес (професионален) написаното от вас и следя темата с повишено влияние. Все пак Северна Америка е родината на тази наука и там нещата, които пише по дебелите учебници се прилагат на практика и явно работят. На макро равнище, за да работи една икономика хората трябва да харчат (да купуват), така се поддържа стандарта. В България това беше един от основните проблеми и по мое мнение все още е. Въпреки че вече и тук някои фирми се опитват да прилагат тези неща на практика (ШЕЛ със смарт картите и смарт точките и т.н.), има да се извърви още дълъг път.
P.S. Моля не си мислете че искам да се правя на всезнайко, просто наистина ми е интересно, пък и голяма част от хората в форума са компютърни специалисти, та като си говорят понякога гледам като теле, а сега се почуствах на познат терен. Дано не съм отегчил някого.
Гост

Мнение от Гост »

за да работи една икономика хората трябва да харчат (да купуват), така се поддържа стандарта
Не да се поддържа стандарта, а икономиката. :D И това е проблем в България - купуването и хвърлянето, но тук е манталитет. Ако у нас и в повечето европейски страни консумацията не е на толкова високо ниво, колкото в Америка, то качеството значи нещо. Тук е обратното - качеството не е важно - важното е да се консумира ежедневно. Купуваш - хвърляш - купуваш - > китайската икономика бачка здраво. Не е важно, че дивана ти е хубав и здрав. Важното е, че е миналогодишен. Следва операция - хвърлям, купувам нов. Обикновено на кредит. Какво прави бедния българин, когато купува нещо ново. Намира добра къща на старото - мазето или роднини. Тук канадците, които не ги мързи, ходят и ги носят в Армията на спасението. Тук ще можеш да направиш много интересни връзки между учебниците и действителността.

бивша неосъществена "икономистка" :oops:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето това е истината според мен: RBC Royal Bank Visa Gold Preferred

http://www.royalbank.com/cards/personal/gold_p.html
Lub0 for President!
###############
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Люб0, $110 годишни такси ще се покрият ли от RBC rewards? RBC rewards май значи 1 точка на $1 и награждават 10 000 точки = $100 в RESP-to, aко ти е при тях, разбира се.
А няква идея каква е разликата м/у
http://www.royalbank.com/cards/personal/gold.html
и
http://www.royalbank.com/cards/personal/platinum.html
освен цвета и името?
Pepon

Мнение от Pepon »

Lub0 написа:Ето това е истината според мен: RBC Royal Bank Visa Gold Preferred

http://www.royalbank.com/cards/personal/gold_p.html

Ti lud li si, tazi e sus $110 annual fee :evil:

TD Visa Gold Select niama vaobshte annual fee

http://www.tdcanadatrust.com/tdvisa/select.jsp
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Явно не пътувате извън Канада... защото най-важното в една катра за хората които пътуват е да има Trip Cancellation Insurance и други от сорта, иначе духате супата, а ако ги "купите" от травел агента ще ви излезе солееено... да не мислиш, че банките ядат доматите с колците... всяка сериозна златна/платинена карта има годишна такса, другото са си обикновенни карти само дето за със златен/платинен цвят...
Lub0 for President!
###############
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Сто, мани ги тия точки :), таксата се плаща за неща като:

31 Day Out-of-Province/Country Emergency Medical Insurance (< 65yrs)
Trip Cancellation Insurance / Trip Interruption Insurance

дето са опционални при другите карти и ако искаш да ги ползваш ти свалят 10 кожи от гърба, например исках да си взема само канселейшън като ходех на почивка, а те ми вика неможе, тябва и медикал, аз им викам: аз медикал неща, че си го имам от бачкането за цял свят, те ми вика сори, та трябваше да платя $600 за медикъл и канселейшън...
Lub0 for President!
###############
speedy

Мнение от speedy »

Lub0 написа:Сто, мани ги тия точки :), таксата се плаща за неща като:

31 Day Out-of-Province/Country Emergency Medical Insurance (< 65yrs)
Trip Cancellation Insurance / Trip Interruption Insurance

дето са опционални при другите карти и ако искаш да ги ползваш ти свалят 10 кожи от гърба, например исках да си взема само канселейшън като ходех на почивка, а те ми вика неможе, тябва и медикал, аз им викам: аз медикал неща, че си го имам от бачкането за цял свят, те ми вика сори, та трябваше да платя $600 за медикъл и канселейшън...
Да, за един или двама души е добре. Ако човек смята да натовари и децата на самолета, RBC стават малко скръндзи:

Under Trip Cancellation Insurance (when the risk occurs BEFORE your trip), the maximum amount payable per:

cardholder's family per trip is $2,500.
Заключено