Помощ - телефонен терор

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
pol

Мнение от pol »

Ivet написа:
joro написа:Кажете им, че в момента сте безработна и във финансово затруднение, но ще се радвате, ако може да ви доставят продуктите, пък вие да ги платите по-късно, когато си намерите работа, може би след два-три месеца, дай боже, че много искате да ги притежавате тези продукти, и че ще им бъдете много благодарна, ако ви ги доставят при тези условия- повече няма да ви потърсят никога :D :D :D
Не се заблуждавай. Това тук е върл капитализъм и важат малко по-други правила от Банско. :lol:
:beer:
MNOGO UMNO TOCHNO TAKA KAGI
joro

Мнение от joro »

При нас пък в Банско почнаха да идват едни хубави момиченца, да звънят по вратите и да продават разни неща- часовници, самобръсначки, парфюми и не знам какво още. Аз много бързо се оправям с тях- бутам на мацето една визитна картича и и казвам, че си нямам компания за довечера, а така ми се иска да отида с някоя на механа. Засега методът действа :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Хаха, Жорка, ама и за това тук са други правилата - поради недостиг на мъже/жени (зависи с кой говориш), ще вземе девойката с радостен писък да ти се метне на врата.

Снежи, дано се оправиш с тоя проблем, много досадно. И аз вдигам телефона предимно заради децата и много мразя рекламите, но обикновено им казвам, че не говоря английски, Чувала съм, че по вашия край вълшебната думичка била 'донт спика инглиш" - така говорели старите италианки, които никога не научавали езика. :lol: Една рускиня веднъж пък я карах да говори англ, голем тормоз й ударих, милата, в зор се видя, в края наразговора бях убедена, че е зачеркнала номера ми завинаги :lol:
Let it go...
speedy

Мнение от speedy »

Канада няма национална система за избягване на телемаркетинга.

Ако вече имат номера ви, плащането на Bell да ви отпишат от телефонния указател няма да помогне, освен ако не поискате нов номер.

Отписването трябва да става за всеки случай поотделно.

Общо взето, като ви звънат казвате да ви сложат в do-not-call list.

Ето библията по въпроса:

http://www.crtc.gc.ca/ENG/INFO_SHT/T22.HTM

Пък и не им се ядосвайте толкова. Хората, които ви се обаждат всъщност имат доста гадна работа и не го правят за собствено удоволствие.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Pincher

Мнение от Pincher »

ima dva nachina da se spravish s naglostta na niakoi subekti.
1. iskash da te vkluchat v spisaka v koito figurirat telefonite na hora koito ne jelaiat da badat obezpokoiavani ot telemarketingovi i t.n. kompanii. svarji se s organizaciata za zashtita na potrebitelite ottam shte ti obiasniat kak stava tova.
2. ako tova ne pomogne.
kupi si bejjichen telefon, nastroi go da zvani tiho i vkluchi domashen sekretar kam nego koito da se zadeistva sled parvoto pozvaniavane. kogovirelia na serketaria da e na mimimum taka che da ne te bezpokoi zvuka.
3. setih se i za drug variant. mojesh da blokirash telefonite ot koito ti zvaniat. samo triabva da se svarjesh s telefonnia ti dostavchik. mislia che se plashta neshto ednokratno. :D :beer: :beer: :beer:
speedy

Мнение от speedy »

Pincher написа:ima dva nachina da se spravish s naglostta na niakoi subekti.
1. iskash da te vkluchat v spisaka v koito figurirat telefonite na hora koito ne jelaiat da badat obezpokoiavani ot telemarketingovi i t.n. kompanii. svarji se s organizaciata za zashtita na potrebitelite ottam shte ti obiasniat kak stava tova.

Не става. В Канада още няма такъв списък. Всяка фирма трябва да си има свой собствен.
Pincher написа: 2. ako tova ne pomogne.
kupi si bejjichen telefon, nastroi go da zvani tiho i vkluchi domashen sekretar kam nego koito da se zadeistva sled parvoto pozvaniavane. kogovirelia na serketaria da e na mimimum taka che da ne te bezpokoi zvuka.
Добра идея.
Pincher написа:3. setih se i za drug variant. mojesh da blokirash telefonite ot koito ti zvaniat. samo triabva da se svarjesh s telefonnia ti dostavchik. mislia che se plashta neshto ednokratno. :D :beer: :beer: :beer:
Това е загубена битка. Телефонният номер от който ти звънят може да се сменя по всяко време.
Pincher

Мнение от Pincher »

speedy ne si v chas.
ima nacialen spisak ot okolo godina i vseki moje da si registrira nomera, dobrovolno. kompaniite sa zadaljeni da go spazvat, no triabva da figurirash v spisaka. pointeresuvai se. :D :beer: :beer: :beer:
speedy

Мнение от speedy »

Pincher написа:speedy ne si v chas.
ima nacialen spisak ot okolo godina i vseki moje da si registrira nomera, dobrovolno. kompaniite sa zadaljeni da go spazvat, no triabva da figurirash v spisaka. pointeresuvai se. :D :beer: :beer: :beer:
В час съм - има списък на CMA, които е валиден само за членовете на асоциацията. Това не е същото като националния списък в Щатите, задължителен за всички телемарки. Пише го на сървъра на CRTC, чиято дума е закон.
calculator

Ami osvedomete se

Мнение от calculator »

Az puk si napravih truda da popitam edna dosadnica otkude mi imat tel, i taka naucih, ce problemut ne e tocno v bell, a v tova, ce vuprosnite firmi si imat sobstveni programi, koito generirat IMENA sus stranno zvucene. Crez imeto vi se dobirat do vas, a ako otkazete uslugata, te PRODAVAT imeto vi na sledvashtata kompania i taka do bezkrai. Az obace im kazah, ce sum naiasno, ce tova, koeto vurshat s licnite mi danni e protivozakonno i zaplashih sus sud. Poviarvaite, pak ne pomaga. Moze puk zaedno vsicki da napravim neshto.?!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Аз ползувам друга тактика. Като ми предлагат нещо, им казвам, че вече го имам на цена 2 пъти по-ниска от тяхната, след което те самите приключват разговора за няколко секунди :lol:.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

VanBC написа:Аз ползувам друга тактика. Като ми предлагат нещо, им казвам, че вече го имам на цена 2 пъти по-ниска от тяхната, след което те самите приключват разговора за няколко секунди :lol:.
Ама и аз тъй ги моря,досега няма пропуск,всички ми затварят на 30-тата секунда.
Колко ти е моргиджа - 1 % фиксирана лихва.
За колко говорите до БГ - за 1 цент на минута :lol: :lol: :lol: Може и да не ми вярват,но изобщо не си губят времето с мен.
На Снежи проблема е такъв,че и будят бебето :wink:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

goliama mechka написа:На Снежи проблема е такъв,че и будят бебето :wink:
Точно така goliama mechka, направо лудите ме хващат, като тъкмо успея да я приспя и вземе, че звънне телефона. Иначе хич не ми пука, научих се да ги режа още при първата пауза, а понякога и на 3-тата дума. Благодаря на всички ви за отговорите!
Изображение
joro

Мнение от joro »

Sneji написа:
goliama mechka написа:На Снежи проблема е такъв,че и будят бебето :wink:
Точно така goliama mechka, направо лудите ме хващат, като тъкмо успея да я приспя и вземе, че звънне телефона. Иначе хич не ми пука, научих се да ги режа още при първата пауза, а понякога и на 3-тата дума. Благодаря на всички ви за отговорите!
Вземи си телефон с регулиране на звука, вечер го намалявай, поне бебето да не ти се буди.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

joro написа: Вземи си телефон с регулиране на звука, вечер го намалявай, поне бебето да не ти се буди.
Жоре, имаме два телефона, този дето е в спалнята е със спрян звук откакто се е родила малката. Тя обаче има страшен слух (да ми е жива и здрава) и чува другият от хола, макар и да звъни тихо и да е далече.
Изображение
miki

Мнение от miki »

Sneji написа:...
Тя обаче има страшен слух (да ми е жива и здрава) и чува другият от хола, макар и да звъни тихо и да е далече.
Ако телефона ти е безжичен, опитай да пъхнеш телефона (т.е. слушалката, която звъни) под възглавничките на дивана - те изолират толкова добре, че и от 1 метър не се чува никакъв звук. Ако ти звънне другото дете - ще го чуеш през спийкъра на телефонния секретар и можеш спокойно да отговориш.

Успех
http://www.bgparty.co.uk/
... кога ли ще има подобен сайт и за Канада (Торонто) ... ?
Заключено