MNOGO UMNO TOCHNO TAKA KAGIIvet написа:Не се заблуждавай. Това тук е върл капитализъм и важат малко по-други правила от Банско.joro написа:Кажете им, че в момента сте безработна и във финансово затруднение, но ще се радвате, ако може да ви доставят продуктите, пък вие да ги платите по-късно, когато си намерите работа, може би след два-три месеца, дай боже, че много искате да ги притежавате тези продукти, и че ще им бъдете много благодарна, ако ви ги доставят при тези условия- повече няма да ви потърсят никога![]()
![]()
![]()
Помощ - телефонен терор
При нас пък в Банско почнаха да идват едни хубави момиченца, да звънят по вратите и да продават разни неща- часовници, самобръсначки, парфюми и не знам какво още. Аз много бързо се оправям с тях- бутам на мацето една визитна картича и и казвам, че си нямам компания за довечера, а така ми се иска да отида с някоя на механа. Засега методът действа

Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- Ivet
- Обратна връзка:
Хаха, Жорка, ама и за това тук са други правилата - поради недостиг на мъже/жени (зависи с кой говориш), ще вземе девойката с радостен писък да ти се метне на врата.
Снежи, дано се оправиш с тоя проблем, много досадно. И аз вдигам телефона предимно заради децата и много мразя рекламите, но обикновено им казвам, че не говоря английски, Чувала съм, че по вашия край вълшебната думичка била 'донт спика инглиш" - така говорели старите италианки, които никога не научавали езика.
Една рускиня веднъж пък я карах да говори англ, голем тормоз й ударих, милата, в зор се видя, в края наразговора бях убедена, че е зачеркнала номера ми завинаги 
Снежи, дано се оправиш с тоя проблем, много досадно. И аз вдигам телефона предимно заради децата и много мразя рекламите, но обикновено им казвам, че не говоря английски, Чувала съм, че по вашия край вълшебната думичка била 'донт спика инглиш" - така говорели старите италианки, които никога не научавали езика.

Let it go...
Канада няма национална система за избягване на телемаркетинга.
Ако вече имат номера ви, плащането на Bell да ви отпишат от телефонния указател няма да помогне, освен ако не поискате нов номер.
Отписването трябва да става за всеки случай поотделно.
Общо взето, като ви звънат казвате да ви сложат в do-not-call list.
Ето библията по въпроса:
http://www.crtc.gc.ca/ENG/INFO_SHT/T22.HTM
Пък и не им се ядосвайте толкова. Хората, които ви се обаждат всъщност имат доста гадна работа и не го правят за собствено удоволствие.
Ако вече имат номера ви, плащането на Bell да ви отпишат от телефонния указател няма да помогне, освен ако не поискате нов номер.
Отписването трябва да става за всеки случай поотделно.
Общо взето, като ви звънат казвате да ви сложат в do-not-call list.
Ето библията по въпроса:
http://www.crtc.gc.ca/ENG/INFO_SHT/T22.HTM
Пък и не им се ядосвайте толкова. Хората, които ви се обаждат всъщност имат доста гадна работа и не го правят за собствено удоволствие.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
-
ima dva nachina da se spravish s naglostta na niakoi subekti.
1. iskash da te vkluchat v spisaka v koito figurirat telefonite na hora koito ne jelaiat da badat obezpokoiavani ot telemarketingovi i t.n. kompanii. svarji se s organizaciata za zashtita na potrebitelite ottam shte ti obiasniat kak stava tova.
2. ako tova ne pomogne.
kupi si bejjichen telefon, nastroi go da zvani tiho i vkluchi domashen sekretar kam nego koito da se zadeistva sled parvoto pozvaniavane. kogovirelia na serketaria da e na mimimum taka che da ne te bezpokoi zvuka.
3. setih se i za drug variant. mojesh da blokirash telefonite ot koito ti zvaniat. samo triabva da se svarjesh s telefonnia ti dostavchik. mislia che se plashta neshto ednokratno.

1. iskash da te vkluchat v spisaka v koito figurirat telefonite na hora koito ne jelaiat da badat obezpokoiavani ot telemarketingovi i t.n. kompanii. svarji se s organizaciata za zashtita na potrebitelite ottam shte ti obiasniat kak stava tova.
2. ako tova ne pomogne.
kupi si bejjichen telefon, nastroi go da zvani tiho i vkluchi domashen sekretar kam nego koito da se zadeistva sled parvoto pozvaniavane. kogovirelia na serketaria da e na mimimum taka che da ne te bezpokoi zvuka.
3. setih se i za drug variant. mojesh da blokirash telefonite ot koito ti zvaniat. samo triabva da se svarjesh s telefonnia ti dostavchik. mislia che se plashta neshto ednokratno.

Pincher написа:ima dva nachina da se spravish s naglostta na niakoi subekti.
Не става. В Канада още няма такъв списък. Всяка фирма трябва да си има свой собствен.
Добра идея.Pincher написа: 2. ako tova ne pomogne.
Това е загубена битка. Телефонният номер от който ти звънят може да се сменя по всяко време.Pincher написа:3. setih se i za drug variant. mojesh da blokirash telefonite ot koito ti zvaniat. samo triabva da se svarjesh s telefonnia ti dostavchik. mislia che se plashta neshto ednokratno.![]()
![]()
![]()
В час съм - има списък на CMA, които е валиден само за членовете на асоциацията. Това не е същото като националния списък в Щатите, задължителен за всички телемарки. Пише го на сървъра на CRTC, чиято дума е закон.Pincher написа:speedy ne si v chas.
ima nacialen spisak ot okolo godina i vseki moje da si registrira nomera, dobrovolno. kompaniite sa zadaljeni da go spazvat, no triabva da figurirash v spisaka. pointeresuvai se.![]()
![]()
![]()
-
Ami osvedomete se
Az puk si napravih truda da popitam edna dosadnica otkude mi imat tel, i taka naucih, ce problemut ne e tocno v bell, a v tova, ce vuprosnite firmi si imat sobstveni programi, koito generirat IMENA sus stranno zvucene. Crez imeto vi se dobirat do vas, a ako otkazete uslugata, te PRODAVAT imeto vi na sledvashtata kompania i taka do bezkrai. Az obace im kazah, ce sum naiasno, ce tova, koeto vurshat s licnite mi danni e protivozakonno i zaplashih sus sud. Poviarvaite, pak ne pomaga. Moze puk zaedno vsicki da napravim neshto.?!
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Ама и аз тъй ги моря,досега няма пропуск,всички ми затварят на 30-тата секунда.VanBC написа:Аз ползувам друга тактика. Като ми предлагат нещо, им казвам, че вече го имам на цена 2 пъти по-ниска от тяхната, след което те самите приключват разговора за няколко секунди.
Колко ти е моргиджа - 1 % фиксирана лихва.
За колко говорите до БГ - за 1 цент на минута

На Снежи проблема е такъв,че и будят бебето

Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
- Sneji
- Най-любезен форумец
Точно така goliama mechka, направо лудите ме хващат, като тъкмо успея да я приспя и вземе, че звънне телефона. Иначе хич не ми пука, научих се да ги режа още при първата пауза, а понякога и на 3-тата дума. Благодаря на всички ви за отговорите!goliama mechka написа:На Снежи проблема е такъв,че и будят бебето

Вземи си телефон с регулиране на звука, вечер го намалявай, поне бебето да не ти се буди.Sneji написа:Точно така goliama mechka, направо лудите ме хващат, като тъкмо успея да я приспя и вземе, че звънне телефона. Иначе хич не ми пука, научих се да ги режа още при първата пауза, а понякога и на 3-тата дума. Благодаря на всички ви за отговорите!goliama mechka написа:На Снежи проблема е такъв,че и будят бебето
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- Sneji
- Най-любезен форумец
Жоре, имаме два телефона, този дето е в спалнята е със спрян звук откакто се е родила малката. Тя обаче има страшен слух (да ми е жива и здрава) и чува другият от хола, макар и да звъни тихо и да е далече.joro написа: Вземи си телефон с регулиране на звука, вечер го намалявай, поне бебето да не ти се буди.

Ако телефона ти е безжичен, опитай да пъхнеш телефона (т.е. слушалката, която звъни) под възглавничките на дивана - те изолират толкова добре, че и от 1 метър не се чува никакъв звук. Ако ти звънне другото дете - ще го чуеш през спийкъра на телефонния секретар и можеш спокойно да отговориш.Sneji написа:...
Тя обаче има страшен слух (да ми е жива и здрава) и чува другият от хола, макар и да звъни тихо и да е далече.
Успех
http://www.bgparty.co.uk/
... кога ли ще има подобен сайт и за Канада (Торонто) ... ?
... кога ли ще има подобен сайт и за Канада (Торонто) ... ?