Медицински

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
trans

Мнение от trans »

И ние мислим да платим за визи като дойде поканата Зощото мисля/не съм сигурна/ че има случаи на ОК и вместо покана за визи получават покана за втора снимка /да не дава господ / а и то превода вързо ще стигне
Иначе ни се иска да летим и ние края на март имаме приятели там
А за резервации и багаж определено се замисляме просто то си е сладка работа :D
Сега трябва да изкарам и шофьорски курс че нямам книжка срамота!!! :oops:

rumys моят съпруг е художник иначе се занимава с анимация а аз съм с педагогическа специалност за математика и информатика но съм бакалавър обаче се чудя какво ще уча там :oops:
rumys

Мнение от rumys »

trans, гледай колко е малък света, сега ако излезе, че и се познаваме ще е супер. Мъжът ти къде и кога е завършил? Той има големи шансове с анимацията. Знам обаче, че с живопис и графика (за приложните незнам) на дали ще се изхранваме. И аз залагам на графичния дизайн и на педагогиката.
А, ти въобще не се притеснявай, че си само с бакалавър, евентуално може само да имаш няколко изпита повече, нищо друго. А университети дал Господ в Монреал - 11 са. На нашите приятели там съседите им са математици и в момента мацката преравнявала дипломата си и едновременно преподавала в някакво училище. Заплатата и била сравнително висока при положение, че все още не си е взела канадската диплома. Всъщност имай в предвит, че учителите са добре платени. Но, за да си преравниш дипломата и да те приемат в университета има изпит по френски (граматика 100 въпроса и есе (за есетата се падали три теми, от които може да си избереш една и да пишеш върху нея). Може също да си избереш с какъв език да следваш - френски или английски. Казаха ми обаче, че ако избереш англ. много е дебело плащането, така че повечето се ориентират с фр. И аз мисля така да направя.
Аватар
trans

Мнение от trans »

rumys ние и двамата сме завършили преди 3 години Той завърши НХА в София приложни изкуства сценограф :D
За да се приравни дипломата е ясно че ще се учи френски много аз също съм избрала френския просто наистина ме харесва и искам него да го говаря Иначе зная че учителите там са ценни кадри но на мен просто не ми се занимава с това ще ми се да се занимавам с друго но ще видим живот и здраве
rumys

Мнение от rumys »

trans, ти до къде си с френския? Защото аз съм до 8 модул. Сега усвоявам самостоятелно само лексика. Спряхме да ходим със съпруга ми на уроци (причини хиляди, както се досещаш основните са времето и средствата). Разбрах, че вие евентуално ще пътувате пролетта. Имай в предвид, че лятото няма курсове по френски в Монреал (поне така са ми казвали). В момента вие ходите ли на уроци някъде?
rumys

Мнение от rumys »

А това за книжката не се притеснявай, мойта приятелка там си взе книжка, въобще не е сложно даже можеш да си ползваш преводач за листовките. Иначе ако си търсиш инструктор мога да ти препоръчам моя (олимпийско спокойствие е :D ).
Аватар
trans

Мнение от trans »

Френския е проблем че сме го оставили от известно време и ще трябва да го попреговорим иначе на уроци не ходим в момента но ще тръгнем поне за един основен преговор а що се отнася до тези модули там много нещата не са ми ясни кой модул какво значи
Ние сме учили по Панорама и сме минали 1 - ва и почти 2 - ра за самото интервю бях посочела за мен като водещ 5/5 но според учителката ми съм била за към 7 а сего един Бог знае на какво съм :oops:
А на вас учител не ви трябва нали си имате у дома франкофон :D :D :wink:

ПП: Инстуктор съм намерила сега остана и време да намеря че нашия син е на 1г. и 10 месеца и аз си го гледам не ходи на ясли та ще го мислим как ще стане с времето
rumys

Мнение от rumys »

trans, вие сте младо семейство, детенцето Ви е малко, но това е добре за него, няма да има проблем с адаптацията.
Иначе за нашия "франкофон" какво да ти кажа ако го видя за 1 час добре е. Той има по 4 блока всекидневно, връща се към 3 часа след обяд, пише домашни и хвърчи по гаджета (нали е в пубертета) и все няма време за нас.
Много се радвам за nobleman. Невероятно бързо му пристигна поканата за визи. Дано при всички останали е така.
Аватар
trans

Мнение от trans »

Значи е весело у вас Винаги са ми били много интересни тийн-четата

А nobleman наистина страхотна новина ако разликите на времето в ОК на медицинските има значение Вие трябва да получите покана след седмица а ние седмица след Вас Дай Боже така да се получи :D
rumys

Мнение от rumys »

Трудна възраст си е тинейджърството наистина, но нали за това сме ние родителите да помагаме на децата си. У нас наистина е "весело", защото хормоните на дъщяря ни и те започнаха от скоро да бушуват (навлезе в първа фаза пубертет). Незнам докато мине третата има още поне 4-5 години.
trans, разбирам те, че ти е много трудно да учиш в момента и да изкараш шоф. курсове, защото аз също съм минала през ада, за да се развивам, тъй като родих млада сина ми на 19, четери години след това дъщеря ми и през цялото време се подготвях за кандидатстуденските изпити (мъжът ти знае при художниците, колко трудно става, почти невъзможно от първият път да влезеш, е освен ако разбира се имаш "вуйчо владика". Бях редовна студентка с две деца. Дъщеря ми израстна в атилиетата, направо си стана недипломиран художник. Трудно е, когато няма кой да ти помага, но щом имаш желание не се притеснявай ще намериш начин да ги изкараш (шоф.курс.)
А за визите, ако е рекъл Господ ще дойдат скоро. Същият ден, в който nobleman съобщи хубавата новина преди това аз си мислех да пусна нова тема, за да се преброим кои чакаме визи :D
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Аз имам един въпрос, свързан с медицинските...
Има ли определен срок, в рамките на който трябва да се направят след получаването на формулярите?
Аватар
trans

Мнение от trans »

Като се получат формулярите и там си пиша
Мисля че беше 3 месеца
nobleman

Мнение от nobleman »

rumys написа:Трудна възраст си е тинейджърството наистина, но нали за това сме ние родителите да помагаме на децата си. У нас наистина е "весело", защото хормоните на дъщяря ни и те започнаха от скоро да бушуват (навлезе в първа фаза пубертет). Незнам докато мине третата има още поне 4-5 години.
Да наистина е трудна възраст.... :? но добре, че сме на финалната права. Така че се въоръжи с адското търпение и железни нерви и когато дойде краят, ПРАЗНУВАЙ :beer2: . Да не ти приказвам, че като дойде другия тънък момент свързан със половото им съзряване и ориентация. Тогава си 100% на тръни и в очакване накъде ще задуха вятъра - на ляво :smhair1: или на дясно... :haplio: , като второто :thumbsup:е да предпочитане пред първото.
Сега на ред е сина... т.е. всичко започва отново... :cry: Абе тия малките много бързо ги хваща пубера... ейййй.. до миналата година играеше на колички и карти Ю-Ги-Йо,а сега си имаме приятелка и като я покани в къщи, не дава да влизаме в детската :conf: Брей май вече сме наясно с пчеличките и тревичките :roll: .
rumys

Сега на ред е сина... т.е. всичко започва отново... Абе тия

Мнение от rumys »

nobleman, на колко е синът ти? Моя май отдавна ги знае работите с тревичките и пчеличките, нали гони айфиловата кула ( 1,85 ) :D.
А за празнуването "от твоите уста в божиите уши" - дано скоро да има радост у вас и у нас и при всички които чакат :beer2:
ivan1901

Мнение от ivan1901 »

още нямаме потвърждение на медицинските от Букурещ от края на миналия месец
има ли други които са ги правили тогава?
Аватар
trans

Мнение от trans »

ivan1901 ние май ги правихме на една дата
Ние сме с ОК от 01.12
Писмо за визи не сме получили още
Заключено