Разведена съм и не поддържам никаква връзка със съпруга си.Имам 18 годишен син.Искам да попитам дали е нужен документ, който да удостоверява че съпругът ми е съгласен детето да замине, или няма нужда да се иска неговото разрешение
Да не казвам голяма дума, ама и майката не е нужно да знае за емиграцията. Поправете ме, ако греша, но при навършени 18 години младежа не е ли самостоятелен кандидат?
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
c200 написа:Да не казвам голяма дума, ама и майката не е нужно да знае за емиграцията. Поправете ме, ако греша, но при навършени 18 години младежа не е ли самостоятелен кандидат?
Поправяме те :
Децата до 21 години се водят "зависими" членове на семейството (освен ако не са женени), а ако са редовни студенти издържани от родителите, може и да са над 21.
dafny, имахме същия казус...така че те съветваме да попиташ първо бившия ти съпруг дали ще пусне момечето с теб, т.е. дали ще ти даде заветната декларация.
Декларация за "дете" на 18 години...
Че това "дете" може само да взима решения, да пътува, където желае без да има нужда от разрешението на когото и било, освен разрешението на страната, в която отива т.е. виза...
rose написа:Декларация за "дете" на 18 години...
Че това "дете" може само да взима решения, да пътува, където желае без да има нужда от разрешението на когото и било, освен разрешението на страната, в която отива т.е. виза...
И аз преди няколко месеца бях на това мнение, че едно "дете" на 18 може само да взема решения за живота си, ама на интервюто друго се оказа... м- ю Ла Рю много държеше да му покажем тази декларация. Така, че би трябвало към имиграционните да отправиш това недоумение На мен лично не ми стана много ясно... било във връзка с тяхното законодателство.