"Vrutkite" na kreditnite karti

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

"Vrutkite" na kreditnite karti

Мнение от shnorhela »

Abe znam che mnogo se pisa za tia pusti kreditni karti ama ne burzajte da me preprashtate nazad vuv foruma - chel sum gi povecheto postingi na taia tema. Pitaneto mi e za kreditnata istoria i pokupkite na izplashtane i razni takiva. T.e. kak moje da se trupa kreditna istoria s kartata - samo kato ia polzvash za pokupki i smetki ili da si kupuvash neshta na izplashtane. Kupuval sum neshta na izplashtane no s proverka na kreditna istoria po socialnia nomer - tova dve razlichni neshta li sa ? Sushto ako trugnesh da si teglish kredit linia ot bankata po koe te preceniat te po socialen nomer CC ili balanca kojto si imal pri tiah? Hubavo e tova da se znae za da se orientir kak da si razpredelia razhodite chovek maksimalno dobre za dobra kreditna istoria, zashototo sum chuval za hora s dohodi nad 50 000$ koito ne mogat da si kupiat nito mebel kola ili kompi na izplashtane zashtoto credit historito im bilo slabo. Iskam sushto i da popitam kakvi sa i vuzmojnostite na zakupuvane na izplashtane s CC, dali mojesh da zakupuvash samo v ramkite na CC limita si i na pulnata i cena na stokata i posle vsichko zavisi ot lihvite na CC ILI suotvetnia magazin predlaga dogovor po izplashtane kato GSM dogovorite a ti prosto go plashtash chrez CC -to si? I posledno na mnogo mesta vijdam che dadeni stoki mogat da se zakupuvat s opredeleni lihveni procenti na kreditnata karta, t.e. kakvo e znachenieto za magazina kakuv mi e lihvenia procent kum CC tova si e moj razhod?
Blagodaria vi predvaritelno i ako niakoj znae neshto okolo temata neka pak spodeli zashtoto tova si e mutna India (moje bi pone za men :) )
Аватар
No667

Credit Card - polzvane i osobennosti !

Мнение от No667 »

Shnorhele za kakvi credit card pitash tuka vav foruma za Quebec be maina,tuka chetat hora samo na social i si broiat stotinkite,pusni temata v "Forum Canada",tam imashe goliama diskusia skoro po vaprosa.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: "Vrutkite" na kreditnite karti

Мнение от KolioBalkanski »

T.e. kak moje da se trupa kreditna istoria s kartata - samo kato ia polzvash za pokupki i smetki ili da si kupuvash neshta na izplashtane.

kreditna istoria se trupa s mesecite i godinite prez koito si imal kredit
nai barzo e da si vzemesh "secured" creditna carta za koiato davash zalog koito ti se vrashta sled vreme

Kupuval sum neshta na izplashtane no s proverka na kreditna istoria po socialnia nomer - tova dve razlichni neshta li sa ?

ne, te proveriavat v creditnoto buro

Sushto ako trugnesh da si teglish kredit linia ot bankata po koe te preceniat te po socialen nomer CC ili balanca kojto si imal pri tiah?

po tova dali imash niakakva istoria, balansa osven ako e ogromen niama znachenie

Hubavo e tova da se znae za da se orientir kak da si razpredelia razhodite chovek maksimalno dobre za dobra kreditna istoria, zashototo sum chuval za hora s dohodi nad 50 000$ koito ne mogat da si kupiat nito mebel kola ili kompi na izplashtane zashtoto credit historito im bilo slabo.

triabva da si plashtash smetkite navreme i pone minimalnite paymenti na CC na vreme

Iskam sushto i da popitam kakvi sa i vuzmojnostite na zakupuvane na izplashtane s CC, dali mojesh da zakupuvash samo v ramkite na CC limita si i na pulnata i cena na stokata i posle vsichko zavisi ot lihvite na CC ILI suotvetnia magazin predlaga dogovor po izplashtane kato GSM dogovorite a ti prosto go plashtash chrez CC -to si?

povecheto magazini ti otvariat otdelni smetki...ako iskash moje da ti pusnat paymentite chrez CC-to no tova e samo za convenience

I posledno na mnogo mesta vijdam che dadeni stoki mogat da se zakupuvat s opredeleni lihveni procenti na kreditnata karta, t.e. kakvo e znachenieto za magazina kakuv mi e lihvenia procent kum CC tova si e moj razhod?
lihvenite procenti sa ot tehnia credit department a ne ot tvoia crediten card
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Re: Credit Card - polzvane i osobennosti !

Мнение от anito »

No667 написа:Shnorhele za kakvi credit card pitash tuka vav foruma za Quebec be maina,tuka chetat hora samo na social i si broiat stotinkite,pusni temata v "Forum Canada",tam imashe goliama diskusia skoro po vaprosa.

E to4no na towa mu se wika: w4era stana dermendgia i mu po4ernia g..a
Обичам да преча
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Re: Credit Card - polzvane i osobennosti !

Мнение от Keeper of the 7 keys »

No667 написа:Shnorhele za kakvi credit card pitash tuka vav foruma za Quebec be maina,tuka chetat hora samo na social i si broiat stotinkite,pusni temata v "Forum Canada",tam imashe goliama diskusia skoro po vaprosa.
Zashto taka s losho be choveche? Tia deto ne sme na social ne mojem li da si broim stotinkite, da imame kreditni karti i da poseshtavame foruma za Quebec?
Аватар
Dino
Модератор

Абе хора разни...

Мнение от Dino »

Кийпъре,

Остави... Няма смисъл да се конфронтираме - и аз работя още от първия месец тук и стотинка не съм взел даром от държавата. Остави ги "великите" да си плюят. И аз се дразня от мечтата на някои хора (да си "висят" на социал и да "бачкат на черно") - защо аз трябва да се блъскам за такива тарикати?! Но има и хора, за които социалът е наистина спасение и те го ползват като крайна и разумна алтернатива, като през това време учат и се квалифицират, за да започнат добра работа. Лично познавам такива хора и се радвам, че успяват да се реализират. А за тарикатите - той, Господ, си знае...

Колкото до високомерието - според мен, то най-често е избиване на комплекси и опит за изпускане на парата от лични проблеми. И за това има доста примери във форума...

Така че, както казва Хайдушки - "нека бъдем хора", т.е. да сме човечни и да се държим възпитано.

Даниел
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Абе хора разни...

Dino написа:Кийпъре,

Остави... Няма смисъл да се конфронтираме - и аз работя още от първия месец тук и стотинка не съм взел даром от държавата. Остави ги "великите" да си плюят. И аз се дразня от мечтата на някои хора (да си "висят" на социал и да "бачкат на черно") - защо аз трябва да се блъскам за такива тарикати?! Но има и хора, за които социалът е наистина спасение и те го ползват като крайна и разумна алтернатива, като през това време учат и се квалифицират, за да започнат добра работа. Лично познавам такива хора и се радвам, че успяват да се реализират. А за тарикатите - той, Господ, си знае...

Колкото до високомерието - според мен, то най-често е избиване на комплекси и опит за изпускане на парата от лични проблеми. И за това има доста примери във форума...

Така че, както казва Хайдушки - "нека бъдем хора", т.е. да сме човечни и да се държим възпитано.

Даниел
bravos
e za takiva kato teb vse oshte ne me e sram da se nareka balgarin
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Kolio blagodaria ti za otgovora, no edno neshta taka ili inache ne mi stana iasno. Shte trupam li istoria kogato si izpolzvam CC za obiknoveni razhodi ili zaduljitelno triabva da imam neshto na kredit/izplashtane za tova??? Blagodaria vi predvaritelno.
A za teb No667 - aman ti i nomerata. Kolko puti sum ti kazval da mislish predi da govorish, shte ti prechi detskata lekomislenost v jivota. Hem sme govorili po vuprosa s teb a pak se izkazvash nepodgotven. Ti kakvo da niamash detektor za tezi koito sa na socia?!? Ia se stegni majna ne se pravi na 3 1/2 - aj shte ti sa i pindiancite preriijnite vetrove portugalcite i eksploziivnito olio - shte dokarash na niakoj infarkt ot smiah - hora na vuzrast sme veche :).
p.s. I stiga s tova gospod kralicata da spasial - toj druga rabota si niama s gadnata Bebet shte se zanimava, shte vzema i predlojenie da dam se cenzurira i dumata Queen shtoto e mrusna duma :wink:
speedy

Мнение от speedy »

shnorhela написа:Shte trupam li istoria kogato si izpolzvam CC za obiknoveni razhodi ili zaduljitelno triabva da imam neshto na kredit/izplashtane za tova???
Всеки долар, който минава през кредитната карта е взет на кредит и следователно ти се отразява в кредитната история. Ако плащаш навреме, се отразява добре :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

shnorhela написа:Kolio blagodaria ti za otgovora, no edno neshta taka ili inache ne mi stana iasno. Shte trupam li istoria kogato si izpolzvam CC za obiknoveni razhodi ili zaduljitelno triabva da imam neshto na kredit/izplashtane za tova???
:
samia credit card ti pravi history, dori i da ne go polzvash
ti veche imash credit history niakav ako plashtash tok, voda, telefon, cell phone itn
tova za izplashtaneto e samo dopalnitelen credit
CC e revolving credit
izplashtaneto e edin pat credit - kato izplatish si svarshil
vsiakvi vidove crediti se pishat v tvoia credit file
ako iskash da go vidish tarsi equifax ili trans union na interneta i im pishi pismo ili si podai za carta i ako ti otkajat iskai nomera na credit bureau

good luck
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Ej tova "iskah" da chuia - znachi shte gledam da prekaram kolkoto moje poveche neshta ot prez CC to.
Blagodaria na vsichki ot surce.
Аватар
No667

pari

Мнение от No667 »

Izobshto ne iskam da zasiagam nikoi s tova za socialnite,na men ne mi puka,koi kakto iska da si jivee.
Lichno sebe si ne moga da si se predstavia na socialni,ne znam kak ste se opraviam s parite.
V kraina smetka sum doshal da pravia pari v Canada,rano ili kasno,rabota sled rabota,probi i opiti i ste popadna na tova kum koeto se stremia.
Rabotata e kontakti,pari,kanadski priateli,poveche pokupki i spokoistvie.

Ne iskam da podhvashtam tazi tema,stoto vseki sam si se opravia v tozi jivot !!
Nе mi puka koi kak jivee i dali e na social ili vzema goliama zaplata,gledam az da si se opraviam.

A Shnorhele,maina,ti mnogo se vpriagash be chovek.
Dai go po-spokoino be maina,na men indiancite i preriata mi se otraziavat dobre na psihikata :lol:

A za Kralicata kakvo te drazni ne znam,nali e na kanadskite $$$ ?
Kefi se da i gledash obraza po-chesto i po mnogo :D

Dai da se chuem po telefona be maina,stoto ste se zabravim s tebe,tupo e vav foruma da si komunikirame !
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
Koko

Re: pari

Мнение от Koko »

No667 написа:
A za Kralicata kakvo te drazni ne znam,nali e na kanadskite $$$ ?
Kefi se da i gledash obraza po-chesto i po mnogo :D
Изображение
speedy

Re: pari

Мнение от speedy »

Тези две картинки ми навяват спомени за един стар виц. Който е на достатъчно години и го знае, да не ме бие.

Докарали един човек в затвора и съкилийниците го заразпитвали за какво се е оказал там. И човекът разказал:

- Аз съм началник на обора в ТКЗС-то и в стаята си имам два портрета - на Тодор Живков и на кравата Ганка, която дава по 20 литра мляко. Онзи ден дойде партийният секретар, защото очаквахме посещение от делегация от чужбина, и като погледна кым стената ми каза да махна това говедо. И аз попитах кое...
Pepon

Мнение от Pepon »

:lol:

Taka e Speedy, i az kato gi gledam dvete /patici :lol: / se chudia koia mi haresva poveche. I posle si vikam, abe da si stoiat taka i dvete, che to "Um tcaruva, um robuva, um-patki pase."

:beer:
Заключено