Za 10 000 dolara

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
miteto
Модератор

Re: Za semeistvoto

Мнение от miteto »

simplyaven написа:Ne znaeh che moze i samo s ocenka na imota... Obache danuchite ni ocenki sa mnogo niski, mislq che nashata e oklo 20 000 leva... Tova dali shte im e dostatuchno?
Достатъчно ще им е.
simplyaven написа: OK, razbiram che kvebekskata procedura qvno e po-podhodqshta. Samo che kato ne subiram tochkite ne znam v koq chast ot testa da pisha drugi neshta - shte probvam samo s frenskiq, posle i sus staza...
Точно така, ако и след увеличаване на френския (и после стажа) пак не събираш точките, значи или професията ти е неподходяща за Квебек или възрастта.
simplyaven написа: A preporuki ot rabotodateli shte mi budat li dostatuchni za dokazvane na staza ili trqbva i neshto drugo, znam che trudovite ni knizki nishto ne im govorqt po princip???
Точно обратното, най-много им говорят трудовите книжки, но и препоръките ще дойдат от полза в комбинация с книжките :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Tochkite

Мнение от simplyaven »

Emi, da - pak se probvah na testa - napisah che oral comprehension na frenskiq mi e beginner intermediate, a expression elementary, koeto vsushnost shte otgovarq na istinata predpolagam, a staza si go napravih 4.5 godini - i pak ne. Ne znam dali moga da stana po-dobra na frenski, ta da luza oshte :(( A inache sum na 29 godini - tova nepodhodqshto li e? Profesiq - marketing i reklama...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ооо, годинките са си супер (ще вземеш максималните точки за възраст) :D Гледай сега, франсетата са си малко националисти, и просто "elementary" и "beginner" за тях не са достатъчни. Сама трябва да си прецениш колко време имаш за учене и доколко ти се удават нови езици, но за 6-7 месеца сериозно учене на френския можеш да стигнеш ниво с което уверено да минеш интервюто. Има хора дето са минавали и с по-малко учене, но и има и такива дето са ги късали с 6 месеца - малко е индивидуално. Но дори и с тези загубени 6-7 месеца квебекската процедура пак е много по-бърза от федералната. За професията - не мисля че я водят "супер-търсена", но определено не е неподходяща :D
П.С. Ключа за мазето е във френския :wink:
П.С.С. Oколо 80% от хората минали по тази процедура са го почнали от нулата, в момента в който са решили да пускат за Квебек
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Prav si!

Мнение от simplyaven »

Prav beshe, vdignah ezika s edno nivo i veche sum eligible :) Sega ostava da precenq dokolko moga da naucha za 6-7 meseca...
Заключено