Za 10 000 dolara

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Za 10 000 dolara

Мнение от simplyaven »

Zdraveite,
ot mnogo godini si mislq za emigraciq i ima edno edinstveno neshto, koeto dosega me spira - parite koito trqbva da pokaza che imam - sufficient funds, koito sa pochti 10 000 dolara (az sum sama)... Molq Vi, kazete mi Vie kak se spravihte??? Za men e absolutno nevuzmozno da namerq tolkova mnogo pari nakup - nito imam rodnini, ot koito da gi vzema, a za semeistvoto da ne govorim! I pak cheta mnogo vnimatelno, no fact e che parite trqbva da se dokazat v momenta na submitting the application... I ne znam. Mnogo Vi blagodarq predvaritelno za otgovorite! Za men e mnogo vazno da namerq nachin da zamina i shte Vi buda blagodarna ako spodelite opit, idei :)
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ti po koia procedura iskash da kandidatsvash? Ako e za Quebec - sumata ne e 10 000 dolara. Nie sme dvama i im pokazahme dokument za 8000, pristignahme s po-malko, estestveno.
Parite gi subrahme tochno ot blizki i priateli. Ako tozi variant ne e vazmojen - bi mogla da izteglish kredit ot niakoia banka. Poznavam hora, koito smiatat taka da doidat tuk i se nadiavam da se vkluchat s poveche informacia.
Nadiavam se ne mislish, che vsichki tuk s leka ruka vadiat 10K... :wink:
No ako naistina si reshila da emigrirash - shte namerish nachina!
Uspeh!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Действително на два пъти в продължение на процедурата трябва да покажеш извлечение от банкова сметка. Ще ти кажа как ние направихме, а вероятно и други са правили. Взехме пари от приятели и колеги и ги внесохме в банката, на другия ден си извадихме извлечение за състоянието на сметката и изтеглихме парите за да ги върнем. Така направихме също и втория път. Успех.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

и не само това, ами един приятел с 3000 $ го направи - първо на него, после на жена му в същата банка и после на детето в друга банка и ето ти тебе 3х3 = 9 както се пее в една чалгия :-)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

c200 написа:и не само това, ами един приятел с 3000 $ го направи - първо на него, после на жена му в същата банка и после на детето в друга банка и ето ти тебе 3х3 = 9 както се пее в една чалгия :-)
iiii, za tozi nomer ne se biah setila! :idea:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

c200 написа:и не само това, ами един приятел с 3000 $ го направи - първо на него, после на жена му в същата банка и после на детето в друга банка и ето ти тебе 3х3 = 9 както се пее в една чалгия :-)
За кой ли пореден път се убеждавам в изобретателността на българите. Само малко да си напънем сивото вещество и спокойно се справяме с ВСИЧКО. "Хвани мързеливия да те научи на акъл, а;)"
Евала, бра'чед:))
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Za variantite

Мнение от simplyaven »

Blagodarq na vsichki za otgovorite :)) Az tova imah predvid kato kazah, che nqma ot kogo da vzema - tezi oklo men, koito imat pari me izgledaha vse edno che sum luda izobshto da si pomislq, che biha mi dali tolkova pari, a tezi koito biha go napravili gi nqmat i rabotqt za zaplata kato men. Za semeistvoto veche kazah, az sum edinstveniq rabotesht, taka che predstavete si
Za procedurata - v saita za procedurata na Quebec ne sa 3000$, az vchera vlizah da si pravq testa. Bqha poveche ot 5000$...
Mai edinstveniq variant e ipoteka na apartamenta ni... no mnogo me e strah che ako ne mi dadat viza, cqloto mi semeistvo shte ostane na ulicata, zashtoto s moqta zaplata ne moga da plashtam ipoteka... Abe izobshto... tupa istoriq :))
Edno vreme i az si mislih, che ako iskam naistina shte namerq nachin, no otkroveno kazano - ne vinagi e taka... Mnogo go iskam, no trqbva da proqvq i nqkakuv razum vse pak - ne e nomera da prodam/ipotekiram zilishteto zaradi moite zelaniq, sled kato v nego ziveqt i drugi hora. Trqbva da namerq razumen variant
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

abe hora, vie pomislili li ste che za da ima minimum pari vse pak taia darjava si e imala neshto pred vid?
Da, verno e che hora sa se spraviali i bez puknata stotinka i dori i bez da vzimat socialni pomoshti sa se opravili no znaete li kakvo im e bilo?
ако трябва се разходете до испания или някъде другаде дето ни дават да работим и спестете някой долар за емиграция
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

KolioBalkanski написа: ако трябва се разходете до испания или някъде другаде дето ни дават да работим и спестете някой долар за емиграция
Нещо май си в заблуда........в Испания не ни дават да работим,както и в целокупния евросъюз.......дават 3 месечен екскурзионен или роднински престой..........а това всеки го разбира по свое му.....
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Re: Za variantite

Мнение от Igor »

simplyaven написа:Mai edinstveniq variant e ipoteka na apartamenta ni... no mnogo me e strah che ako ne mi dadat viza, cqloto mi semeistvo shte ostane na ulicata, zashtoto s moqta zaplata ne moga da plashtam ipoteka...
Какви луди ипотеки :shock:
Ако апартамента е на твое име или на съпруга ти, ще ти свърши работа и оценка на имота. Не е неопходимо да имаш парите, доказваш че имаш имот. Дали наистина ще го продадеш при заминаването е друг въпрос.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
miteto
Модератор

Re: Za variantite

Мнение от miteto »

simplyaven написа:Za procedurata - v saita za procedurata na Quebec ne sa 3000$, az vchera vlizah da si pravq testa. Bqha poveche ot 5000$...
Еми ти първо писа че си сама, сега казваш че си със семейство ?!? Да, за семейство е повече от $3000 - с едно дете е $4091, с две деца $4415 ! Пак е много по-малко от изискванията на федералната процедура.
simplyaven написа: Mai edinstveniq variant e ipoteka na apartamenta ni... no mnogo me e strah che ako ne mi dadat viza, cqloto mi semeistvo shte ostane na ulicata, zashtoto s moqta zaplata ne moga da plashtam ipoteka... Abe izobshto... tupa istoriq :))
Тва не го разбирам - що ще останеш на улицата като не те одобрят - нали взимаш от банката някакви пари назаем и даваш жилището за гаранция. Като не те одобрят, връщаш парите и жилището остава твое - къв е проблема ? (Е, сигурно ще загубиш малко пари от лихви и условията за предсрочно погасяване на заема ама кво да се прави).
Слушай сега внимателно - квебекската процедура е по-лесна и МНОГО по-бърза от федералната (година, година и малко по квебекската сравнено с три и повече години чакане по федералната !!!). Ако точките ти стигат за федералната, но не и за квебекската процедура - това може да се само заради незнаене на френски. Не може да е заради професия, стаж или образование. Но ! Ще трябва да си седнете на дупетата и да научите малко френски. Кво си ги захапала тия $10000, та 10000 долара ! Те няма да ти решат проблема. Събираш 2000-3000 лева назаем, слагаш ги в банка и заедно с тази сума и данъчната оценка от имота е предостатъчно за квебекарите. Сигруно ще може и само с оценката на имота. Опичай си акъла и стига с тия 10000 долара :D
Dee

Мнение от Dee »

Miteto e prav, che ne e neobhodimo da imash parite za podavaneto na dokumenti, i za samoto intervu. danychnata ocenka e dostatychna,

problemyt e kato (i ako dai boje) doide vreme da se zaminava. ako nqmate rodnini, zemi ili imoti za prodavane, i ne mojete da gi spestite, mai che edinstveniq nachin e da se vzeme zaem, dori i sys ipoteka, ako ne vi davat dostatychno pari za potrebitelski.

vse pak kato otidete v kanada, vse shte mojete da otdelqte malko pari da prashtate v bg za zaema.

pojelavam vi da namerite nai-dobriq variant i da uspeete. i ne mu mislete tolkova mnogo, zashtoto mnogo voda ima da izteche do vremeto, kogato parite naistina shte vi trqbvat.

:wink: d
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Пари

Мнение от Mani »

Трябеа да намериш лицензиран оценител обикновено във фирмите за недвижими имоти има такива.Изготвят ти оценка която превеждаш на френски и през нотариус и нямяш проблеми по този въпрос.Аз съм в Канада по този начин макар че ги имам парите в брой
Успех и дерзай.
kaleko

Мнение от kaleko »

Мисля, че става и с данъчна оценка от общината тя е безплатна. Ако апартамента не е на Ваше име ще те светна и на друга далавера но с ЛС.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Za semeistvoto

Мнение от simplyaven »

Izvinqvam se na tezi, koito sa prieli "semeistvo" kato saprug. kakto kazah shte patuvam samo az, saprug nqmam. Pod semeistvo razbiram roditeli, koito ziveqt v sushtiq tozi apartament! Za tqh se pritesnqvam!
Ne znaeh che moze i samo s ocenka na imota... Obache danuchite ni ocenki sa mnogo niski, mislq che nashata e oklo 20 000 leva... Tova dali shte im e dostatuchno? A za 2000-3000 leva zaem moze da vzema ot banka... Vqrno, che ne me osigurqvat na realnata mi zaplata, no moga da probvam ako mislite, che apartamenta kato garanciq za parite shte im e dostatuchen?
Mani, dali mozesh da mi kazesh kolko struva tozi licenziran ocenitel?
Kogato doide vreme da se zaminava, apartamenta se ipotekira i taka... ili se prodava, tova e varianta
OK, razbiram che kvebekskata procedura qvno e po-podhodqshta. Samo che kato ne subiram tochkite ne znam v koq chast ot testa da pisha drugi neshta - shte probvam samo s frenskiq, posle i sus staza... A preporuki ot rabotodateli shte mi budat li dostatuchni za dokazvane na staza ili trqbva i neshto drugo, znam che trudovite ni knizki nishto ne im govorqt po princip???
Заключено