Здрасти отново от Монтреал!!!
Щом от пътищата се оплакваш...
...значи бързо се адаптираш;)
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Ia vij nad Sofia kakva planina se izdiga! Nekak si tam ne e provetrivo, a i ne duha tolkova, kolkoto v Montreal...Един път тука не ми е било гадно от изгорели газове а има повечко коли и незнам как се получава!!!
Vchera naprimer, niamashe viatur - ne zabeliaza li pelenata, koiato se steleshe nad Montreal?
Представителна извадка тип "паплач"

-
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Според мен самите коли изпускат по-малко гадости. Застани на някое кръстовище и зяпай колите малко, ще видиш че пушека отзад почти не се вижда а и на миризма е много по-малко отколкото в БГElia написа:E shto togava? Az si go obesniavam edinstveno s viatura...Tutankamon написа:Колкото и проветриво да е на места в Европа, всичко е доста замърсено, за разлика от Канада.

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
- Bily T
аз мисля че отговора се крие в самите автомобили.
У нас в бг нали знаете, че средната възраст на колите е към 20г - знаете ли за кви емисии вредни вещества става дума, в Канада сигурно има стандарти за колите както е в Европа (евро 3, 4 и т.н.) и ако колата не го покрива не може да се регистрира. При нас е гробницата на Европа ми как няма да е пушилка и смог в големите градове. За София знам, че пътищата са проектирани така, че да поемат трафика на град с население около 400 хил, в момента живеем над 1,5 млн и има към 1 млн автомобили което поражда и зверският трафик и задръствания и това също обгазява в
У нас в бг нали знаете, че средната възраст на колите е към 20г - знаете ли за кви емисии вредни вещества става дума, в Канада сигурно има стандарти за колите както е в Европа (евро 3, 4 и т.н.) и ако колата не го покрива не може да се регистрира. При нас е гробницата на Европа ми как няма да е пушилка и смог в големите градове. За София знам, че пътищата са проектирани така, че да поемат трафика на град с население около 400 хил, в момента живеем над 1,5 млн и има към 1 млн автомобили което поражда и зверският трафик и задръствания и това също обгазява в
NO PAIN NO GAIN
Като за начало всички коли трябва да имат КАТАЛИЗАТОРИ. Наистина се измерва количеството на вредните газове, които изпуска колата. И наистина има двигатели Ecotec, та така. А у Бг, където средната възраст на автомобилите минава 10г. си правете сметката сами...
А и не става въпрос само за автомобилте, а за абсолютно цялото производство. Обработката и преработката на вредните газове и вещества заема важно място в икономиката им /за разлика от в родината ни/. И последното нещо е, че наистина се ЧИСТИ /улици, пътища и т.н/ много често. Те, това е
А и не става въпрос само за автомобилте, а за абсолютно цялото производство. Обработката и преработката на вредните газове и вещества заема важно място в икономиката им /за разлика от в родината ни/. И последното нещо е, че наистина се ЧИСТИ /улици, пътища и т.н/ много често. Те, това е
A, da znaete tuk kakvi stari i razhdyasali koli sam vizhdala - napravo se chudya kak se dvizhat. Tova e taka zashtoto neprekasnato idvat novi i bedni imigranti i kupuvachi vse se namirat i za nay-golemite troshkiBily T написа:При нас е гробницата на Европа ми как няма да е пушилка и смог в големите градове.

ама и на американските дето горят колкото камион и двигател 6 литра има мощността и данните на двулитров немски
в Бг има много коли на пропан-бутан , а една 25 годишна трошка на пропан-бутан замърсява ,колкото чисто нова хонда с катализатор и е по-евтина
за съжаление никой не насърчава слагането на АГУ особено

в Бг има много коли на пропан-бутан , а една 25 годишна трошка на пропан-бутан замърсява ,колкото чисто нова хонда с катализатор и е по-евтина
за съжаление никой не насърчава слагането на АГУ особено
Абе не знам кви стандарти има в Канада, ама тук до колкото съм чувал такова нещо като ГТП няма. Виждал съм коли толкова изгнили, че на моменти си мислиш дали няма да се разпаднат в движение.Bily T написа: в Канада сигурно има стандарти за колите както е в Европа (евро 3, 4 и т.н.) и ако колата не го покрива не може да се регистрира.