Koledna impresia!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Pia4ere

Koledna impresia!

Мнение от Pia4ere »

Zdraveite simpatiagi! :)
V Sofia ve4e ukrasiavat koledno. Vav vazduxa vitae use6tane za praznik!
Pri vas, koito ste v Kanada, kak e? Koi kak smiata da prekara Koleda? :wink:
Изображение
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Koleda&NY

Мнение от miloto »

Ami tuk v Montreal ot sedmitca ima navsiakade mnogo shareni koledni ukrasi, praznichna obstanovka, podaratci, namalenia i t.n.

Sas sigurnost ne e kato v BG, za sajalenie.

:lol: :lol: :lol:
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:16 pm, променено общо 1 път.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Eee, golyam kef, mnogo gotina tema si otvoril/a Piacere! I kakv gotin nick samo! Tova na italianski e udovolstvie, ako ne me laje pametta :lol:
I tuk pochvat s ukrasite v Ottawa i az mnogo se kefya, shtoto me obhvashta i men praznichno nastroenie! Oshte ne znam kak shte karam Christmas, no smyatam da go praznuvam toya praznik pone tri dni s razlichni priyateli, no na 25th December e mnogo veroyatno da simuliram semeyna obstanovka i da otprasha za edno malko gradche na 60 km ot Ottawa da praznuvam zaedno s frankofonskata roda na my roommate. :P
ey tova shte mi e prvata Koleda na kanadska zemya!!! That's sooo cool! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:16 pm, променено общо 4 пъти.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Wow, za kakvo da se obijdam, super podrobno si gi opisal neshtata! :lol:
No, vse pak kato sashtestvitelno ne znachi li i udovolstvie? :?: Nali lafat e con piacere- s udovolstvie. abe az znam kak da cheta na italianski, ama neshto sam gi zabravil sprejeniyata :oops: znaesh li kakv italianski vadya kato ida na sreshti na italianskiya klub? :oops: Dobre, che po princip provejdame sabraniyata na angliyski! :P
A, ti Botzo ne kaza, kade shte karach Christmas? :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Pia4ere

Мнение от Pia4ere »

:D Radvam se, 4e vi xaresva temata!
Poznavam Vi vsi4ki zado4no, zastoto ot mnogo vreme 4eta vav foruma, a Miloto sam ia vizdala vednaz i v Sofia/ baba Iaga/, ako ne me laze pametta.Izkushih se da pusna tazi tema, zastoto smiatam, 4e Koleda e edin ot malkoto praznitci, v koito vsi4ki, vsi4ki sme podvlastni na euforiata i kopneza po nesto po-dobro!!!
Razbira se, oste dosta vreme ima do Koleda, no po4vaiki ot sega da govorim za neia, po-dalgo ste sme v plen na praznika.
Ste Vi razkaza podrobno za Sofia po-natam, vie razkazete za Vas, a moze bi sled vreme i az ste ukrasia niakoe koledno kanadsko drav4e. :wink:
Изображение
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Аз направо се разболях вече... :cry: Не мога да имам всички украси, които се продават и това ще ме свърши :cry:
Тук тази година малко закъсняха. Появиха се вече украси, но все още не достатачно...
Миналата година още след Хелоуин градът светна за Коледа. Тази чак тази седмица почнаха по-масово.
Обаче става страшно красиво... като от коледна картичка.
Обичам да преча
roni

Мнение от roni »

Viarno e che kolednite ykrasi sa vazhititelni.Minalata godina(parvata ni Koleda tyk) gledahme bykvalno s otvorena ysta i v zahlas vitrinite,ylitzite,a za platzite mi e beden rechnika da opisha kolko krasota e sabrana na edno miasto.Chyvstvash se kato v istinska koledna prikazka.I nie iskahme da izkypim vsichki ykrasi,i nie biahme v pripovdignato nastroenie i si mislehme kolko bedni sa balgarskite koledni ykrasi. No sled kato izmina mestz-mesetz i neshto v eyforia i doide samiat praznik ysetihme kolko sme sami i ne chyvstvahme nishto osven praznota.Opitahme se da si prigotvim balgarskata koledna trapeza,no ni lipsvaha blizkite i predstavianeto na samiat koleden obichai po televiziata(s istinskite balgarski nosii,babata koiato mesi pitata,diadoto koito prigotvia badnika i vnychetata koito s netarpenie podskachat okolo tiah).Tochno tova shteshe da ni sazdade mnogo poveche nastroenie ot kolkoto koiato i da bilo koledna ykrasa. A za Nova godina pomnia che vmesto golemiat sniag koito sme gledali po filmite i reklamite na coca-cola valeshe silen, gaden dajd koito vednaga se prevrashtashe v led i beshe mnogo trydno da se pridvijvash.I makar che se pribrahme prizori ot balgarskiat novogodishen kypon, ylitzite biaha tihi i bezludni kato che li e nai-obiknoven den.Detzata biaha razocharovani che tyk niama foerverki i prez tzialoto vreme komentiraha kakvo e sega v BG. Togava si kazah che ne iskam nikoga poveche da ostavam za Koleda v Canada. Shtastlivi sme che yspiahme(s tzenata na neimoveren tryd) samo za 4-5mes.da saberem pari za bileti i za nai-hybavite praznitzi da badem mejdy rodnini i priateli. Ah, kakva hybava troianska slivova ni chaka,i pelina,i ryinoto bg vino i nai-veche kyponite taka kakto nie si gi znaem savsem po balgarski i s otpysnata dysha. Za sajalenie shte izpysnem Nikulden i ribnika,no za tova puk s netarpenie ni chakat Stefan,Iordan,Ivan....!!!!!!!!! Eeeeeh, kolko sa bogati balgarskite traditzii,a kolko e bedna darjavata ni!
Ot sartze pojelavam na vsichki ychastnitzi vav foryma mnogo zdrave i dobro nastroenie v ostavashtite dni do Koleda,a na samite praznitzi praznyvaite i se veselete taka kakto samo nie balkantzite mojem!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Много хубава тема, но и малко тъжна наистина.
И в Торонто вече има страхотна коледна украса по улиците, а вечер, когато светят лампичките сигурно е като в приказка. Тук наистина са невероятни - до вечерта на Хелоуин навсякъде има чучела и тикви, а на следващата сутрин осъмваме с коледна украса.
Коледата е семеен празник и макар и на хиляди километри от дома пак можем да го отбележим както трябва. Миналата година по това време живеехме в Монреал и за Коледа дойдохме в Торонто за да сме заедно с най-близките си приятели. Тази година, вече в Торонто, ще извървим пътят обратно, този път ще празнуваме с приятели в Монреал (пу пу, да не ни мине котка път). От сега си мечтаем къде ще ходим и какво ще правим :D
Пожелавам на всички поне по Коледа да забравите проблемите си, изживейте празника с близки (за тези в България) или приятели (за тези в Канада) и бъдете щастливи от факта, че сте здрави и че сте заедно! Пък с новата година да ви споходи и нов, голям късмет!
Joy

Мнение от Joy »

roni,колко много истина има в думите ти! По същия начин се чувствах миналата година по празниците...Сред цялото това великолепие,живееш в очакване за невероятен празник с много фойерверки,музика,шум,празнични програми и още по-щастливи усмивки на лицата на хората.Бях определено много разочарована.В новогодишната вечер нямаше къща,която да светеше в полунощ! :shock: Нито музика,нито какъвто и да било шум!За фойерверки можеше да се мечтае само..."Лятото-ми казаха-лятото са фойерверките,а не сега!"Бяхме съвсем от скоро и без много познати...Постарахме се да си направим празника сами,но не е същото!Само като се сетя,че в България за празниците се запасявах с торба фойерверки и в полунощ се съревновавахме чии са най-красивите,най-далеч изстреляни...Еееех! :(
И като засвири онова Дунавско хоро,очите ми се пълнят със сълзи...После химна и звън на кристални чаши с шампанско в компания приятели,роднини,съседи! Дико Илиев ми е роднина,а Дунавското хоро е неизменен атрибут на всяка една моя Нова година...И тук го пуснах,но колко тъжно звучеше,толкова далеч от Родината сами тримата си танцувахме,а аз не спрях да плача...Няма по-тъжен момент от първата Нова година тук! Нито една великолепна украса не може да замени онова незабравимо празнично настроение в България,където всеки забравяше поне за малко проблемите,а настроението заразява и най-равнодушния!
Никога не съм имала по-красиви украшения за празниците,дори не съм смяла и да си мечтая за такива...Имахме невероятна елха до тавана със светещ ангел с оптични влакна на върха,апартамента-осветен с лампички целия,само и само да създадем настроението на празника предимно заради детето...Не успяхме! Тя заяви,че малката искуствена елхичка в България повече и харесва и за какво всъщност е целия този антураж,като празник тук просто не съществува...Мечтая да не посрещам Новата година тук,а в България сред приятели,но засега си е само мечта...Завиждам ти с най-добри чувства,Рони за тази възможност,а ако има някой с визи,който може да отложи пътуването за след празниците,съветвам ви най-приятелски да си празнувате в България!
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Joi, takav hubav NIK imash, a takiva misli ti se vartiat iz glavata...
Mdaaa. Za sajalenie nemojem da imame vsichko na toia sviat...daje i polovinata nemoje. Kogato chovek si reshi edni problemi zapochva da se bori s drugi...nema nachin. I na mene tuka mnogo neshta mi lipsvat. Obache pak mai oshte poveche izobshto ne mi lipsvat (osobeno foierverkite deto tolkova mnogo gi mislish). Predi niakolko godini kogato biah oshte v BG edin komshia si vzrivi s takava rakata bash na praznika...beshe goliam praznik posle. napravo sasipahme vsichki praznitsi chak do ivanov den :shock: .
A inache praznika e bez ukrasa e hubav ako imash verni averi da piete po edno i da si spomnite mladinite. Viarvam che tazi nova godina shte epo-dobra za vsichki, doshli minalata godina. :beer: :P
Аватар
Pia4ere

Мнение от Pia4ere »

Ех, приятелчета, аз не исках да предизвикам носталгия във вашите сърца!
Вярно е, че Родината винаги липсва, и всяка наша дървена пейчица в парка е по-мила и от най-лъскавото кресло, но ако все "бягаме" при спомените си и все "чакаме" бъдещето си - кой ще ни живее настоящето?
Предполагам, че във всеки по-голям град в Канада българите са доста, при повече желание дали пък и там не може да се "извие" едно голямо Дунавско хоро?
Ние винаги ще сме си деца на България, нейният аромат и топлина са вътре в нас където и да сме, каквато и Коледа да празнуват другите!
Изображение
Заключено