roni,колко много истина има в думите ти! По същия начин се чувствах миналата година по празниците...Сред цялото това великолепие,живееш в очакване за невероятен празник с много фойерверки,музика,шум,празнични програми и още по-щастливи усмивки на лицата на хората.Бях определено много разочарована.В новогодишната вечер нямаше къща,която да светеше в полунощ!

Нито музика,нито какъвто и да било шум!За фойерверки можеше да се мечтае само..."Лятото-ми казаха-лятото са фойерверките,а не сега!"Бяхме съвсем от скоро и без много познати...Постарахме се да си направим празника сами,но не е същото!Само като се сетя,че в България за празниците се запасявах с торба фойерверки и в полунощ се съревновавахме чии са най-красивите,най-далеч изстреляни...Еееех!
И като засвири онова Дунавско хоро,очите ми се пълнят със сълзи...После химна и звън на кристални чаши с шампанско в компания приятели,роднини,съседи! Дико Илиев ми е роднина,а Дунавското хоро е неизменен атрибут на всяка една моя Нова година...И тук го пуснах,но колко тъжно звучеше,толкова далеч от Родината сами тримата си танцувахме,а аз не спрях да плача...Няма по-тъжен момент от първата Нова година тук! Нито една великолепна украса не може да замени онова незабравимо празнично настроение в България,където всеки забравяше поне за малко проблемите,а настроението заразява и най-равнодушния!
Никога не съм имала по-красиви украшения за празниците,дори не съм смяла и да си мечтая за такива...Имахме невероятна елха до тавана със светещ ангел с оптични влакна на върха,апартамента-осветен с лампички целия,само и само да създадем настроението на празника предимно заради детето...Не успяхме! Тя заяви,че малката искуствена елхичка в България повече и харесва и за какво всъщност е целия този антураж,като празник тук просто не съществува...Мечтая да не посрещам Новата година тук,а в България сред приятели,но засега си е само мечта...Завиждам ти с най-добри чувства,Рони за тази възможност,а ако има някой с визи,който може да отложи пътуването за след празниците,съветвам ви най-приятелски да си празнувате в България!