KOLKO OT NAS RABOTIAT PO SPEZIALNOSTTA SI ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено

Общо гласове: 0
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

Doide vreme i az da si tursia rabota po spezialnostta... Ne mi se vijda osobeno lesno, makar i da imam tukashna magisturska stepen, ta mi stana lubopitno kolko ot nas rabotiat po spezialnostta si i dali sa namerili burzo rabota.
V momenta, az li4no imam rabota kato assitentka v edin ot tukashnite universiteti, no poneje rabotia "za djobni pari" kakto se sheguva mujat mi ili ako predpo4itate drug izraz - za "julti stotinki" i na honorar, ne smiatam tova za postoianno rabotno miasto, koeto moje da mi pozvoli prili4ni (normalni) dohodi.

Ta, ako imate jelanie, spodelete i vashia opit v turseneto na rabota.
Blagodaria na vsi4ki za u4astieto ! :D Molia samo za seriozni komentarii! :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: KOLKO OT NAS RABOTIAT PO SPEZIALNOSTTA SI ?

Мнение от KolioBalkanski »

dissidente написа: prili4ni (normalni) dohodi.
kakvi spored teb sa prilichnite dohodi?

btw, az spadam kam poslednata tochka na anketata, makar che riadko hora s moiata specialnost rabotiat po neia
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

KolioBalkanski написа:
dissidente написа: prili4ni (normalni) dohodi.
kakvi spored teb sa prilichnite dohodi?
Da, znam, 4e taka zvu4i mnogo neiasno... a i vseki si ima sobstveni kriterii za 'prili4ni dohodi'.
Za men li4no prili4ni dohodi sa tezi dohodi, koito ti pozvoliavat da si platish pokriva nad glavata (naem ili zaem), fakturite, ka4estvenata hrana, a i da ti ostanat za knigi, CD-ta, filmi, opera, konzerti, vakanzia... a i da mojesh da spestish neshto eventualno.
Pepon

Мнение от Pepon »

Ne rabotia po specialnostta si, za sajalenie. Obiasnenieto e mnogo prosto - hora s moiata kvalifikacia i opit nikoga ne rabotiat za po malko ot 50000USD/godishno navsiakade v zapadnia sviat, dori i v Canada.
Zaplatata na moi bivsh kolega sega v London e 35000 Pounds godishno, imam i kolega v Kipar na 75000USD/godishno. Samo da utochnia, che te sa otishli na zapad dosta predi men v savsem drugi godini.
Napalno razbiraemo e, zashto ne rabotia po specialnostta si tuka, ima tolkova mnogo mestni deto shte laziat kilometur po korem da vzemat takava pozicia i takiva pari. Miasto za immigrant v tozi business v momenta prosto niama.
Shte chakam po-dobri vremena, tova e.

:beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Pepon написа:Ne rabotia po specialnostta si, za sajalenie. Obiasnenieto e mnogo prosto - hora s moiata kvalifikacia i opit nikoga ne rabotiat za po malko ot 50000USD/godishno navsiakade v zapadnia sviat, dori i v Canada.
Zaplatata na moi bivsh kolega sega v London e 35000 Pounds godishno, imam i kolega v Kipar na 75000USD/godishno. Samo da utochnia, che te sa otishli na zapad dosta predi men v savsem drugi godini.
Napalno razbiraemo e, zashto ne rabotia po specialnostta si tuka, ima tolkova mnogo mestni deto shte laziat kilometur po korem da vzemat takava pozicia i takiva pari. Miasto za immigrant v tozi business v momenta prosto niama.
Shte chakam po-dobri vremena, tova e.

:beer:
a ne moje li da si svalish cenata?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

dissidente написа:Doide vreme i az da si tursia rabota po spezialnostta...
Аз също си работя по специалността, но това е в резултат на голяма доза късмет преди всичко. Затова ти пожелавам и на теб много, ама наистина много, късмет в търсенето на работа. :thumbsup:
Аватар
Val

Мнение от Val »

dissidente написа:Doide vreme i az da si tursia rabota po spezialnostta... Ne mi se vijda osobeno lesno, makar i da imam tukashna magisturska stepen, ta mi stana lubopitno kolko ot nas rabotiat po spezialnostta si i dali sa namerili burzo rabota.
V momenta, az li4no imam rabota kato assitentka v edin ot tukashnite universiteti, no poneje rabotia "za djobni pari" kakto se sheguva mujat mi ili ako predpo4itate drug izraz - za "julti stotinki" i na honorar, ne smiatam tova za postoianno rabotno miasto, koeto moje da mi pozvoli prili4ni (normalni) dohodi.

Ta, ako imate jelanie, spodelete i vashia opit v turseneto na rabota.
Blagodaria na vsi4ki za u4astieto ! :D Molia samo za seriozni komentarii! :D
Zdravei dissidente,

Az rabotia po specialnostta si, no s BG diplomata si. Vzeh niakolko kursa v college tuk i IT certificates, no chak sled kato zapochnah rabota (imam shtastieto da rabotia vav firma, koiato podkrepia po vsichki nachini napanite na slujitelite si za postoianno usavarshenstvane :D ).

Samo che ne znam moiat opit s kakvo bi mogal da ti e polezen, tai kato az sam IT, ne znam kakva e tvoita specialnost, moje neshtata dosta da se razlichavat. Moje bi ako kajesh kakva ti e specialnostta, shte poluchish po-konkretni otgovori.

Faktat ot moia opit, koito bi mogal da predstavliava interes (mislia) e, che az zapochnah rabota v segashnata mi firma parvo ot po-niska pozicia, a ne po specialnostta si. Imam i drugi poznati, koito sa zapochnali taka. Priznavam, che sa edinici, no moje bi tova e poradi fakta, che ne mnogo hora vzemat pod vnimanie tozi nachin kato vazmojen.

Nachinat (v obshti linii) raboti taka: Golemite firmi imat politika predi da publikuvat obiavite navan, da gi postvat vav firmata za opredeleno vreme i chak sled opredelen period, ako niama podhodiashti kandidati ot firmata, togava se postvat navan. Mnogo po-lesno e da kandidatstvash otvatre, parvo, che konkurenciata e po-malka i vtoro, tvoiat manager shte ti sadeistva, sled kato si pokazala, che si dosta poveche ot tova, koeto sa ochakvali. :wink:

Namiraneto na rabota dori s Canadska diploma, ako niamash experience, e dosta trudno. Trudno e i za samite kanadci. Imah kolejka kanadka, zavarshila management v Quebec, koiato zapochna pri nas kato administrator i ne schitashe tova za nenormalno. Vse ot niakade triabva da se pochne, ne znam kak e v managementa, no mi se struva malko veroiatno napravo ot studentskata skameika da vzemat niakogo za manager. Shefkata mi, sashto kanadka, zavarshila management, sashto e zapochnala ot nai-niska pozicia.

Izobshto, ednata "gola" kanadska diploma ne ulesniava drastichno tarseneto na rabota. Zatova, mislia, che e vajno chovek da si nameri niakakva part-time ili dobrovolna rabota oshte dokato uchi i mislia, che universitetite davat dobar shans za tova. Ne znam za vsichki, no v University of Toronto, naprimer, imat slujba za studentska rabota, kadeto firmi davat obiavi, koito sa samo za studentite v tozi universitet. Pochti vsichki ot tezi obiavi sa za rabota po specialnostta i se priemat studenti bez opit.

Predpolagam, che vsichki universiteti imat podobni job banki i mislia, che e dobre dokato si na asistentska pozicia, da se vazpolzvash ot tova. Konkurenciata sashto e goliama za vsiako miasto, no ne tolkova goliama, kolkoto na "svobodnia" pazar.

I posledno, saglasna sam sas Svetlio (publikaciite mu v drugia forum), che za nachinaeshti (ne samo za newcomers) e dobre da tarsiat rabota v malki firmi, tai kato te imat ogranicheni vazmojnosti za zaplati i sa sklonni da naznachavat hora bez opit za smetka na po-niskite zaplati. Edna chast ot poznatite mi, koito zapochnaha rabota po specialnostta, imaha tozi shans blagodarenie na tova, che popadnaha na takiva malki firmichki.

Uspeh! :D
bateto

Мнение от bateto »

Az rabotya po specialnosta si ;Organizaciya i eksploataciya na turizma -hotelierstvo i restorantyorstvo;Raznasyam pici i dr.,rabota sravnitelno lesno se namira ,no v po vecheto sluchai s preporaki.Tryabva ti kola i da se opravyash s kartata.Dovolen sam ,predi da doyda v Canada za takava rabota si mechtaeh,izobshto mechtite mi se sbadnaha .
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bateto написа:Az rabotya po specialnosta si ;Organizaciya i eksploataciya na turizma -hotelierstvo i restorantyorstvo;Raznasyam pici i dr.,rabota sravnitelno lesno se namira ,no v po vecheto sluchai s preporaki.Tryabva ti kola i da se opravyash s kartata.Dovolen sam ,predi da doyda v Canada za takava rabota si mechtaeh,izobshto mechtite mi se sbadnaha .
e po teia pokazateli i az sam po profesiata si :-)
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi, Dissidente! :lol:

I az sam kato tebe, pravya se na asistent. Skoro zavrshvam. Vijdam dva varianta, koito may i na tebe mogat da poslujat. Ediniyat e namirane na internship po specialnostta i ako imash kasmet da si izdeystvash sled tova postyanna rabota, a drugiyat variant e, ako tova ne stane- PhD. Znam, znam, kofti e oshte 3-4 godini da chetesh debeli knigi, no c'est la vie!
siguren sam, che mojesh da namerish nyakoy internship. Ako ti tryabva info po varposa, kazvay!
Bonne chance! :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Вто Фев 24, 2004 10:09 pm, променено общо 1 път.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Аз съм с БГ диплома по клинична психология но тук работя като програмист, тоест не съм по специалността. Все пак си харесвам работата. Познавам и психолози българи реализирали се тук, но аз не се страмя към това. Мисля, че ако човек наистина иска нещо и то не е противоестествено на пътя му, то ще се сбъдне, въпроса обаче винаги е дали си струва.

Но ти, Десидент, със местна диплома ще ти е много по-лесно. Само да спомена, че както разбрах наскоро, при конкурса на който се явявах накрая сме останали само аз и един с магистърска степен по информатика. Естествено всички са били за него, но главния програмист е решил, аз ще върша повече работа затова даде една последна практическа задача с която аз се справих по-добре. Но му е било много трудно да убеди другите колеги, че съм по-добър. Дипломите тук много тежат, а аз дори нямам БГ диплома по информатика...
Заключено