Документи до Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
petkomitev

Документи до Виена

Мнение от petkomitev »

Здравейте,
дългата борба с агенциите за преводи свърши ( не ходете в "OLIMP JV" намираща се на "Любен Каравелов" 12) предстои ни да изпратим документите си до Виена и бихте ли ни посъветвали как да го направим. Да разчитаме ли на пощите или по куриер и случайно ако знаете и цени, не се притеснявайте да пишете:-).
Je suis venu,
J'ai vu,
J'ai vaincu!
Аватар
trans

Мнение от trans »

Аз вече писах в мойта тема че ги пратихме с DHL за 120лв но там са писали че са пращали и с български въздушни пощи за 15лв и всичко е ок
С DHL хубавото е че може да се проверява статуса на пратката on-line и си наясно точно къде е и кога е била предадена
Aries

Мнение от Aries »

С EMS също може да се проверява статуса и цената е около 40-50 лева.
petkomitev

Мнение от petkomitev »

А пратката препоръчана ли трябва да бъде?
Je suis venu,
J'ai vu,
J'ai vaincu!
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Според мен спокойно може да се разчита на българските пощи. Аз си изпратих даже паспортите за визи и си ги получих обратно с препоръчана поща за 7-8 лв. Имаше една оранжева обратна разписка, която попълних и всичко се случи точно и на време, без загуби и закъснения.
TNT

Мнение от TNT »

Molia te Miroslava,
Kaji kak stana vrashtaneto na pasportite s preporachano pismo.
Kak se urejda da go pratiat ot posolstvoto pak po sashtia nachin.
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Когато получих уведомителното писмо от Виена (че ми искат паспортите за да сложат визите в тях) в него пишеше, че ако не посоча друг начин паспортите ми ще бъдат върнати с Priority post. Аз не посочих друг начин.
Сложих си паспортите и всичко, което ми искаха в един плик с балончета и ги изпратих с препоръчана пратка от Централна поща в Пловдив. В уреченото време ми върнаха визите с препоръчана поща. Аз не съм си била в къщи и ми бяха залепили бележка на вратата да ида да си взема пратката от пощата. Когато отидох ме накараха да се разпиша в една книга и ми дадоха плика с документите. това е моят опит.
Един приятел използва софийска фирма да му получи паспортите от Букурещ, така че и този номер минава, но моят сучай се гледаше във Виена...
petkomitev

Мнение от petkomitev »

Днес си пратихме документите , но стана малко объркване. В централна поща вместо на гишето EMS-Bulpost се оказахме на някакво друго гише за препоръчани пратки за чужбина. Усетихме се чак като платиме 29 лв. за 630гр. пратка за Виена. Но беше късно да си вземем пратката обратно. Дано пристигне жива и здрава. М/у другото 12 лв. е сухопътно до Виена:-)
Je suis venu,
J'ai vu,
J'ai vaincu!
Заключено