интересен казус за кан. гражданство

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

интересен казус за кан. гражданство

Мнение от sasho71 »

представете си следния случай- идвам, ставам перм.резидент, наемам квартира/някоя дупка/ и си прокарвам телефон. напускам Канада и се прибирам в БГ като давам квартирата на некой приятел. след три години кандидатствам за гражданство :shock: как? ами доказвам със сметки че три години съм си плащал телефона и наема, демек съм бил тука. а как влизам в Канада- през САЩ с кола/да предположим че имам виза за САЩ/. Доколото знам ако влизаш от САЩ към Канада не те посрещат имиграционните, а само митничаря на границата ти иска перм.картата. Тоест никой не може да докаже че не си бил в Канада за тези 3 години :D
А сега де? мога ли така да взема гражданство или не мога се пита в загадката :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Sasho, kakvi sa tezi kazusi deto ti idvat naum :P
Imam vaprosi.
Kak shte izleze ot Canada da ide do BG, v smisal bez da razberat kanadcite, che napuska Canada tozi PR? Govorim za zakonno napuskane, a ne pesh prez Maine. :lol:
Ako vliza ot USA v Canada i ne e kanadec, shte mu poiskat i passport.
Kakvi danachni deklaracii shte popalni po vreme na otsastvieto si?

Az ti predlagam ideya kam kazusa. :idea: Kogato kandidatsvash za kanadsko grajdanstvo, vremeto prekarano izvan stranata prez poslednite 4 godini ne se broi pri sabiraneto na zavetnite tri godini, osven ako ne si rabotil za kanadska kompaniya v chujbina ili kanadsko diplomatichesko predstavitelstvo. Toest, ako si otvorish edna firma tuk i tazi firma te prati v bg filiala si za tri godini, to izliza, che sled tri godini mojesh da kandidatsvash za kanadsko grajdanstvo, shtoto si rabotil za kanadski business. :P E, ne znam dali e taka lesno v deystvitelnost, no pone az taka talkuvam neshtata, moje i da gresha.
Drug e vaprosat, che ako nyakoy tolkova mnogo iska da si stoi v Bulgaria, to kanadskoto grajdanstvo ne mu e pritryabvalo tolkova.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Canuck написа:Sasho, kakvi sa tezi kazusi deto ti idvat naum :P
Imam vaprosi.
Kak shte izleze ot Canada da ide do BG, v smisal bez da razberat kanadcite, che napuska Canada tozi PR? Govorim za zakonno napuskane, a ne pesh prez Maine. :lol:
Ako vliza ot USA v Canada i ne e kanadec, shte mu poiskat i passport.
Kakvi danachni deklaracii shte popalni po vreme na otsastvieto si?
ами аз законно си излизам и те ме регистрират примерно, но обратното влизане няма да знаят кога е , щото аз през щатите ще влезна. а и защо да ми искат паспорт кат влизам от САЩ? влизам си с перм. картата, къде е проблема? все едно ако ида до ЛАс Вегас да метна една рулетка и връщайки се в Торонто да ми искат паспорт, защо? с перм. картата е достатъчно.
А за данъчните декларации никакъв проблем, попълва ми ги някой приятел и се подписва вместо мене. декларирам... нищо :D , нямал съм доход, карал съм на фотосинтеза, току виж и някое GST са ми върнали.

А предложението за фирмата не става- работата в канадска фирма ти гарантира перманент статуса но не и гражданството- виж в в официалния сайт: трябва да си физически тука 3 години за да вземеш гражданство.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Canuck написа:Sasho, kakvi sa tezi kazusi deto ti idvat naum :P
абе ще записвам 3 вишо тука- право :D виж "колегата" Teze от форума има 3 и започва четвърто :wink: ааааа няма да се излагаме я
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Ех, Саше....
Не разбра ли че тарикатщината в Канада не минава. Не е проблема там да ли нещо е възможно а къкво губиш когато те хванат.
Винаги може да се излъже закона. Струва ли си риска? Къкво можеш да спечелиш и къкво можеш да загубиш?
Не си ли в Канада заради спокойствието и живот без риск? :roll:

И какъв Зомби си като още не си започнал да мислиш като местните? :lol:
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Ne бе, въпроса е принципен. не съм тръгнал да го правя тоз номер, просто ми се роди таз идея- тия имат "пробив" в системата. :D
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

И моя въпрос беше принципен, хем зомби, хем му идват на ум такива идеи. :lol: :lol:

Дупки в закона колкото искаш, останалото е начин на мислене... :beer:
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Igor написа:
Дупки в закона колкото искаш, останалото е начин на мислене... :beer:
:thumbsup: Taka e! :D
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Саше, не можеш да минеш границата само с PR карта, искат си ти и паспорта и ти лепят едно листче вътре в него, на което пише до кога е валидно влизането/излизането (май не го обясних много добре).
Един приятел постоянно пътува до щатите и Мексико в командировки и когато си подаваше за PR карта преди година, му направиха забележка, че не е вписал в документите всичките си пребивавания зад граница. Голямо чудене падна как са разбрали колко време го е нямало, като никъде в паспорта му няма печати за влязал/излязал.
Изображение
Аватар
Koko

Re: интересен казус за кан. гражданство

Мнение от Koko »

Сашо, според мен е най-добре да го забравиш този вариант- така няма да можеш да получиш канадско граждаство, а най-много само да си усложниш допълнително живота.
Значи когато подаваш документите за гражданство никой не иска доказателства – като сметки за телефон или за наем – за това че си бил физически в Канада. Просто се попълва една апликация, в която сам посочваш кога и за колко време си бил извън Канада. Но ако се окаже че данните които си посочил в апликацията не отговарят на информацията която имат в CIC, това което ще се случи е че ще ти върнат апликацията с любезната молба да я попълниш с верните дати, а ако не събираш необходимите 1095 дни престой в Канада, ще ти кажат да подадеш апликацията отново когато ги направиш. Явно е че имат достатъчно начини да следят кой е в Канада и кой е навън, така че е доста трудно да се излъже система по този начин.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

e добре де Коко,
значи ако ида до Ниагара и там реша да мина по мостчето към Бъфало да разгледам. Чувал съм че може и да не те спрат за проверка американците. При връщането /примерно след 2 месеца/ канадците ме спират и аз казвам че съм отишъл преди 1 час просто ей така да видя водопада от другата страна :D те как ще ги отчетат тези 2 месеца? никак. не вярвам да има залегнали по храстите агенти дето те снимат кога си влезъл и излезъл:D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Саше, БигБрадър си има начини да те следи. Да не мислиш че си първия на който му идва тази гениална идея :lol:
Иначе мисля че на гърба на PR картата има една магнитна лента и най-вероятно митничаря прекарва картата през устройството и айде сега Саше познай къде отиват данните и дали CIC имат достъп до тях :D
speedy

Мнение от speedy »

sasho71 написа:e добре де Коко,
значи ако ида до Ниагара и там реша да мина по мостчето към Бъфало да разгледам. Чувал съм че може и да не те спрат за проверка американците. При връщането /примерно след 2 месеца/ канадците ме спират и аз казвам че съм отишъл преди 1 час просто ей така да видя водопада от другата страна :D те как ще ги отчетат тези 2 месеца? никак. не вярвам да има залегнали по храстите агенти дето те снимат кога си влезъл и излезъл:D
Ако вярваш че, американците няма да те спрат за проверка, може да пишеш веднага на дядо Коледа, че искаш Ролс-Ройс и мир в Близкия Изток.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Mitak, сигурно е така. Значи остава "най-сигурния" начин предложен от Canuck:
Canuck написа: ... pesh prez Maine. :lol:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

sasho71 написа:e добре де Коко,
Как няма да те спрат за проверка? Ако си с български паспорт и американска виза, ще те снимат и ще ти вземат отпечатъци, а ако им се видиш съмнителен за нещо може и стрийп сърч :shock: :wink: да ти направят даже или просто да те върнат и да не те пуснат да влезнеш. За съжаление граничния контрол се затегна доста напоследък и тенденциите са за съжаление да става още по-строг. Трябва да “благодарим” на Осама за това. Ако си следил новините напоследък сигурно си чул че “братята” американци искат в преспектива при преминаване на границата дори канадци и американци да имат паспорт, лична карта няма да е достатъчна. А последната им измишльотина е че искат да получават листа с пътниците на – обърни внимание – транзитно прелитащите над тяхна територия самолети. Значи ако си взел самолета от Торонто за Монтреал, който прелита транизитно над територията на щата Ню Йорк, името ти ще се появи в системата на американците като тразитно прелитащ пътник, без дори да си стъпил на тяхна територия.
Заключено