Въпрос към тези в Quebec за регистрация на фирма

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
valBG
Обратна връзка:

Въпрос към тези в Quebec за регистрация на фирма

Мнение от valBG »

Здравейте Приятели,

Интерисувам се как се отворя нещо като ЕТ фирма в Quebec,
необходим ли е стаж в Quebec?
Мисля да регистрирам фима за Компютърни услуги изискват ли се лицензи за това?
1 Мога ли веднага след пристигане да я регистрирам?

2 Каква е процедурата?

Благодаря предваритилно

valBG
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Въпрос към тези в Quebec за регистрация на фирма

Мнение от KolioBalkanski »

valBG написа:Здравейте Приятели,

Интерисувам се как се отворя нещо като ЕТ фирма в Quebec,
необходим ли е стаж в Quebec?
Мисля да регистрирам фима за Компютърни услуги изискват ли се лицензи за това?
1 Мога ли веднага след пристигане да я регистрирам?

2 Каква е процедурата?

Благодаря предваритилно

valBG
neznam kvo e ET no ne se iziskvat licenzi - napravo ia otvariash
drug e vaprosa dali shte imash clienti
az bih ti preporachal da ne otvariash vednaga a da rabotish kato ednolichen targovec za koeto registracia ne se iziskva stiga da si vodish smetkite i da si plashtash taxite
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
agatha

Мнение от agatha »

Kato doidesh v Quebec se zapishi v karfura kadeto jiveesh na sesia za informacia na jelaeshtite da rabotiat kato nezavisimi rabtnici(travailleur autonome) i tam slujitelite shte ti obiasniat vsichkop neobhodimo na parvo vreme. Mojesh da proverish i tuk www.infoentrepreneurs.org tova e edna organizacia koiato moje da ti pomogne da se orientirash kakvi dokumenti ti triabvat za da rabotish opredelena rabota.Nai-veche ne se shashkai i ne slushai tezi, koito misliat che e nevazmojno zashtoto vsichko e vazmojno!
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

yesmontreal.com също имат някакъв вид помощ за малки англоговорящи бизнеси, в смисъл на семинари, консултации, информация.
По принцип наистина може да не регистрираш ЕТ, но да работиш като ЕТ. Аз в началото работих по един сайт "на парче", пък и в сегашната ми фирма ме взеха в началото "на контракт", демек работих като един вид подизпълнител, а не служител. По този случай данъчната ми декларация беше като за self-employed, което наистина мяза много на ЕТ - декларираш разходи като сметки за телефон и пр., които попадат в една графа "Home office expences". Идеята е, че казваш примерно - 1/4 от дома ми съм я ползвал за офис, срещал съм се с клиенти и пр. и приспадаш като разход 1/4 от всички разходи по дома - наем, телефон и пр. Но както и да е, това не беше въпроса ти ;)
На въпроса: можеш да регистрираш фирма веднага, не ти трябва стаж или лиценз. За процедурата - не съм пробвал от първа ръка, но доколокото съм чувал е супер изчистена, бърза и май разходите по нея са около $50.

Съвет: още докато си в БГ, порови в интернет за всякакви програми за подпомагане на бизнеса и виж дали ще намериш някоя, за която можеш да кандидатстваш. Чувал съм, че има много такива програми.

УСПЕХ!
Заключено