Здравейте Приятели,
Интерисувам се как се отворя нещо като ЕТ фирма в Quebec,
необходим ли е стаж в Quebec?
Мисля да регистрирам фима за Компютърни услуги изискват ли се лицензи за това?
1 Мога ли веднага след пристигане да я регистрирам?
2 Каква е процедурата?
Благодаря предваритилно
valBG
Въпрос към тези в Quebec за регистрация на фирма
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Въпрос към тези в Quebec за регистрация на фирма
neznam kvo e ET no ne se iziskvat licenzi - napravo ia otvariashvalBG написа:Здравейте Приятели,
Интерисувам се как се отворя нещо като ЕТ фирма в Quebec,
необходим ли е стаж в Quebec?
Мисля да регистрирам фима за Компютърни услуги изискват ли се лицензи за това?
1 Мога ли веднага след пристигане да я регистрирам?
2 Каква е процедурата?
Благодаря предваритилно
valBG
drug e vaprosa dali shte imash clienti
az bih ti preporachal da ne otvariash vednaga a da rabotish kato ednolichen targovec za koeto registracia ne se iziskva stiga da si vodish smetkite i da si plashtash taxite
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Kato doidesh v Quebec se zapishi v karfura kadeto jiveesh na sesia za informacia na jelaeshtite da rabotiat kato nezavisimi rabtnici(travailleur autonome) i tam slujitelite shte ti obiasniat vsichkop neobhodimo na parvo vreme. Mojesh da proverish i tuk www.infoentrepreneurs.org tova e edna organizacia koiato moje da ti pomogne da se orientirash kakvi dokumenti ti triabvat za da rabotish opredelena rabota.Nai-veche ne se shashkai i ne slushai tezi, koito misliat che e nevazmojno zashtoto vsichko e vazmojno!
-
- Администратор
- Обратна връзка:
yesmontreal.com също имат някакъв вид помощ за малки англоговорящи бизнеси, в смисъл на семинари, консултации, информация.
По принцип наистина може да не регистрираш ЕТ, но да работиш като ЕТ. Аз в началото работих по един сайт "на парче", пък и в сегашната ми фирма ме взеха в началото "на контракт", демек работих като един вид подизпълнител, а не служител. По този случай данъчната ми декларация беше като за self-employed, което наистина мяза много на ЕТ - декларираш разходи като сметки за телефон и пр., които попадат в една графа "Home office expences". Идеята е, че казваш примерно - 1/4 от дома ми съм я ползвал за офис, срещал съм се с клиенти и пр. и приспадаш като разход 1/4 от всички разходи по дома - наем, телефон и пр. Но както и да е, това не беше въпроса ти
На въпроса: можеш да регистрираш фирма веднага, не ти трябва стаж или лиценз. За процедурата - не съм пробвал от първа ръка, но доколокото съм чувал е супер изчистена, бърза и май разходите по нея са около $50.
Съвет: още докато си в БГ, порови в интернет за всякакви програми за подпомагане на бизнеса и виж дали ще намериш някоя, за която можеш да кандидатстваш. Чувал съм, че има много такива програми.
УСПЕХ!
По принцип наистина може да не регистрираш ЕТ, но да работиш като ЕТ. Аз в началото работих по един сайт "на парче", пък и в сегашната ми фирма ме взеха в началото "на контракт", демек работих като един вид подизпълнител, а не служител. По този случай данъчната ми декларация беше като за self-employed, което наистина мяза много на ЕТ - декларираш разходи като сметки за телефон и пр., които попадат в една графа "Home office expences". Идеята е, че казваш примерно - 1/4 от дома ми съм я ползвал за офис, срещал съм се с клиенти и пр. и приспадаш като разход 1/4 от всички разходи по дома - наем, телефон и пр. Но както и да е, това не беше въпроса ти

На въпроса: можеш да регистрираш фирма веднага, не ти трябва стаж или лиценз. За процедурата - не съм пробвал от първа ръка, но доколокото съм чувал е супер изчистена, бърза и май разходите по нея са около $50.
Съвет: още докато си в БГ, порови в интернет за всякакви програми за подпомагане на бизнеса и виж дали ще намериш някоя, за която можеш да кандидатстваш. Чувал съм, че има много такива програми.
УСПЕХ!